Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmiany u jaksie - można się "wyżyć"

jaksie

Recommended Posts

Niebawem planujemy malowanie i przy okazji kilka zmian. Zwłaszcza salon mnie mierzi, tzn. zabudowa nad bufetem/komodą i sufit. Chętnie posłucham waszych rad i popozycji zmian. Raczej mebli zmieniać nie planuję ;)

Tu kilka starych zdjęć:

http://images49.fotosik.pl/1508/d74ebf51c3e1e09emed.jpg

http://images42.fotosik.pl/339/583d883e1e844a43med.jpg

Zapraszam do wyżycia się :)

Edytowane przez jaksie

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ty mi tu nie słodź, tylko podpowiadaj co mam zmienić. Kolorystyka nadal mi bardzo odpowiada, podejrzewam, że jej nie zmienię. Za kilka dni zrobię zdjęcie sufitu, ale skłaniamy się do zupełnej rezygnacji z podwieszenia. Będę mieć tylko kłopot z wyborem oświetlenia nad kanapą.

Dodam tylko, że zabudowa i sufit od początku nie były mi bliskie, dałam się urobić mężowi, a teraz to on naciska, żeby to zlikwidować ;) Problem w tym, że nagromadziliśmy troche ozdób, ktore lubię, więc muszę dla nich znaleźć miejsce.

Może warto dorobić półkę do kompletu u tego samego stolarza? Kolorystyka ok jak dla mnie, rozumiem, ze tylko odswieżysz ściany? Reszta mi się podoba. Nad komodą mozesz powiesić fajne kinkiety. Widziałabym tam fajny obraz.

Swoja drogą jaksie u Was czysto jak dopiero po wprowadzce a masz przeciez dwoje dzieci.

kolorystyka też mi się podoba -ecru i chłodne lekkie beże - niech zostaną.

Wyrzuciłabym tę półkę k-g a z niej napis home - tzn ozdóbkę. Chyba, ze jestes z nią emocjonalnie związana ;)

Koniki sa urocze, co do półki, którą zaproponowała Ż-m ... nie mam całkowitego przekonania - żeby nie zamienił stryjek......

Kolorystyka jest raczej taka jak na drugim zdjęciu, ciepła szarość na ścianach i białe dodatki. Mnie pólka k-g też sie średnio widzi, tylko co w zamian? No i boję się, że kiedy zniknie, głośniki będą "ryczały" ze ściany.

Dodam, że mile widziane są wszelkie wklejki/wizualki, zwłaszcza, że jestem w tym zupełnie zielona.

Edytowane przez jaksie

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTobehBxf3a_FWZoESHdU6BEnbZJK1uAjTWtB9W3FCjZlEB0m5F

tylko nie wiem, czy byłoby to w Twoim guście. Taki szalony element mógłby byc - bo same równe półki.... sztampowo .....

zamienił stryjek siekierkę na kijek

Jaksie a gdyby w ogóle zrezygnować tam z pólki, tylko uśmiechnąc się do znajomej malarki....

zamienił stryjek siekierkę na kijek

Jaksie a gdyby w ogóle zrezygnować tam z pólki, tylko uśmiechnąc się do znajomej malarki....

fakt, plemnik na scianie.... taka tam tylko propozycja. :)

Też zostawiłabym gołąścianę z plakatem muzycznym tylko - to juz wg osobistych upodobań.

na ustrojki znajdź miejsce gdzie indziej

Tak sobie zerkam na tę fotkę i chyba zrobiłabym tak:

Dwie proste dechy z drewna takiego jak komoda a z boku szafeczka z oszklonymi drzwiczkami z takim samym wypiaskowanym wzorem. Kurcze nie potrafię tego wytłumaczyć. Na długość komody dolnej, po połowie. Z lewej dwie dechy od ściany do boku szafki wiszącej. Szafka to korpus i szklane drzwi z powtórzonym wzorem.:)