kinka 25.03.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Joliska,jak zburzą ściankę to gdzie będzie tv w wersji nr 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.03.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 W wersji nr 2 - która jest pokazana w pierwszym poście - tv stoi pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.03.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Mnie również podoba się bardziej układ 2(tv obok kominka) ale z zastrzeżeniami. Komunikacja do i z kuchni będzie się odbywać przez salon, przed telewizorem - dzieci idące po jogurcik, wnoszenie zakupów. itp. A dostaliście kilka propozycji i każda miała wejście z wiatrołapu/przedpokoju... Kuchnia jest bardzo duża, właściwie taka jak salon, ale źle zaaranżowana. Niepotrzebne hektary podłogi na środku, najdłuższy kawałek blatu najdalej od lodówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 25.03.2014 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 to wejście do kuchni przez wiatrołap jest jeszcze sprawą otwartą. tak wstępnie było murowane czyli zostawiliśmy otwór drzwiowy ale go później zamurowaliśmy - stwierdziliśmy ze drzwi zabiorą nam sporo ścian w kuchni.Nad samą kuchnią tez się długo zastanawialiśmy ale całość determinuje miejsce kuchenki, której nie chcemy mieć na oknie, nie zmieści się w rogu między oknami a na ścianie z kominem też nie bardzo bo będzie w zasadzie stała sama a reszta rzeczy czyli blat roboczy i zlew będą po drugiej stronie.Zwrócę uwagę, że w kuchni nie ma miejsca na szafki wiszące i zostają tylko szafki dolne + zabudowa na ścianie z wiatrołapem gdzie będzie też lodówka. Więć pojemność szafek jest nieduża biorąc pod uwagę zlew, zmywarkę, piekarnik z kuchenką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.03.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Jeśli wejście będzie w wiatrołapie to na trasie z garażu przez kotłownię do kuchni (np. z zakupami) trzeba będzie otworzyć i zamknąć cztery pary drzwi. Oczywiście możecie założyć, że te drzwi będą przez więszość czasu otwarte ale zastanowiłabym się na Waszym miejscu nad skróceniem wiatrołapu. Przykładowa aranżacja z dodatkowym wejściem (założyłam, że ten zamurowany otwór jest tuż przy kominie). Ściana dzieląca pomieszczenia jest wyrównana do komina od strony kuchni, ma długośc ok 240cm. Dwa równoległe ciągi szafek są oddalone od siebie o mniej więcej zalecane 120cm. Zanim dowiedziałam się o tym zamurowanym wejściu stworzyłam taki projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 25.03.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 wydaje mi się, że skrócenie wiatrołpu nie sprawdzi się przy naszej 4 osobowej rodzinie jak będziemy wszyscy razem wchodzili do domu. tym bardziej, że wskazana jest jeszcze szafa w wiatrołapie. gdyby nie to, że wiatrołap będzie bardzo mały to koncepcja z 1 wersji byłaby całkiem fajna i całkiem prawdopodobna bo świetnie powiększa przestrzeń przy schodach i chyba też zyskuje kominek. myślałem też aby zlikwidować ścianę między wiatrołapem a przedpokojem ale w zimie chyba tego pożałuje. temat wnoszenia zakupów to rzeczywiście trasa garaż kuchnia i im mniej drzwi tym lepiej tylko idąc z garażu gdzieś te buty trzeba zdjąć - tylko gdzie? jesli chodzi o kominek przy tv to wybrałem kilka fotek z netu które mi pasuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 26.03.2014 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Witam Może kogoś zainteresuje ... Zdecydowaliśmy się na kuchnia otwarta na salon, bez ścianki dzielącej kuchnię od salonu. Zdecydowała o tym wielkość salonu, który wydawał się coraz mniejszy im częściej tam przychodziliśmy coś zaplanować. Więc stół wstawimy do kuchni - będzie to nieduży kwadratowy rozkładany stół. Będzie stał tak naprawdę na pograniczu kuchnia/salon. W 2 wersji stół planujemy na ścianie pomiędzy drzwiami tarasowymi a kuchnią. pozdrawiam budujących przy alabastrowej i pozostałych. dzięki Krzysiek Edytowane 25 Czerwca 2014 przez krzysiek_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekszer 11.07.2014 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam. Ja buduję dom przy alabastrowej 11. Czy macie może zdjęcia domu przy alabastrowej od zewnątrz. Jeżeli tak to proszę o ich umieszczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Wejdz na wątki poświęcone domowi przy alabastrowej w dziale "projekty i architektura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekszer 14.07.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Dzięki za pomoc. Już szukałem w tym dziale i tam nie ma tego czego szukam. Może to jest zbyt nowy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 ale nie szukaj tylko popytaj właścicieli o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filar5 10.02.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Elfir jesteś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts