Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Tak dla rozluźnienia temat, w którym będzie można pochwalić się pięknem stolarki jaką miało się okazję oglądać na żywo czy też tylko w wirtualnej rzeczywistości.

Najlepiej z możliwością skierowania ewentualnie zainteresowanych do ARTYSTÓW, którzy wykonują takie cacka.

pieknedrzwi.jpg

dla mnie PIĘKNE :)

Pozdrawiam

ooo.. temat specjalnie dla mnie - mam parę fotek które nie łapią mi się na mojej stronie.

Na początek Walentynka dla wszystkich:

http://www.alterdom.pl/userfiles/file/okno%20walentynkowe%20DSC02096%20Pozna%C5%84.JPG

Witam

:)

Tu sobie można pooglądać fajne konstrukcje:

http://www.houzz.com/wooden-doors

pooglądać można ale wskazać wykonawcę raczej ciężko prawda?

bardzie chodzi mi o to aby te przykłady było do osiągnięcia/kupienia/wykonania jeżeli komuś coś się spodoba :)

o zasobności portfela nie wspomnę :)

Pozdrawiam

Witam

pooglądać można ale wskazać wykonawcę raczej ciężko prawda?

bardzie chodzi mi o to aby te przykłady było do osiągnięcia/kupienia/wykonania jeżeli komuś coś się spodoba :)

o zasobności portfela nie wspomnę :)

Pozdrawiam

Większość firm produkujących drzwi jest w stanie wykonać identyczne drzwi. Tutaj liczy się tylko cena, ponieważ za takie drzwi trzeba zapłacić około 10 tyś . Konstrukcja jest taka jak każdych nie ma tutaj " nieznanych rozwiązań" jedynym kryterium jest cena drzwi, dlatego większość zakładów nie ma ich w swoich ofertach.

• 5 months później...

górale, szczególnie z Podhala mają swój styl i kulturę i nie wolno im tego zabierać ani nie ma sensu kopiować. Na zdjęciach widać kulturę stolarską, jaka była uprawiana na Warmii i Mazurach, kiedy jeszcze włodarzami byli nasi zachodni sąsiedzi zza Odry, którzy co jak co ale rzemiosło mieli opanowane do perfekcji. Jedno zdjęcie przedstawia drzwi ( trzecie od końca ) którego koncepcja stosowana była w bogatych domach na Podlasiu. Drugie od góry zdobienie drzwi inspirowane było zdobieniami "gdańskimi".

Pzdr