Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 year później...

hura!!!

Właśnie nabyłem ten projekt + projekt GU-1 (gospodarczo-usługowy) tego samego architekta.

Ruszam z fundametnami w nastepnym roku.

Na dniach zamierzam adaptowac i walczyć z papierologią co zfiniszuje pozwoleniem na budowę.

Na jakim etapie jesteś?

Jakie zmiany wprowadziełeś?

Jakie koszty poniosłeś?

Dziekuje myśle, że bedziemy sie uzupełniać

Pozdrawiam

aha W 0714 to dobry wybór :-)

Na dzien dobry czuje, że dach mi sie po kieszeni odbije. Na starcie wywalam wole oka (te mniejsze) zostanie tylko frontowe, a miejscu bocznych wstawie okna połaciowe.

Witam Wszystkich.

Oj, dawno już nie zaglądałem na forum, ale widzę że rośnie zainteresowanie projektem, który ja sam kiedyś nabyłem, ( to już dwie osoby;-),więc myślę że częściej będziemy wymieniać doświadczenia.Witek, Marcin już zamieścił link do projektu, który mamy.

Ja dopiero próbuje zmotywować się do stworzenia strony www lub przynajmniej umieszczenia moich zdjęć z budowy w jakimś albumie dostępnym w sieci.

Kiedys pewnie do nastapi.

Teraz dwoimy sie i troimy, żeby zarobić na okna do naszego domku.Zdecydowaliśmy się z żonką na drewniane, więc jest na co oszczędzać.

Gdzie dokładnie budujecie domek?Jeśli mozna oczywiście spytać, Marcin.Przy okazji pozdrowienia dla żonki i Joachimka:-)

• 8 years później...

dlaczego ten projekt jest do dupy?

1. Nieustawna kuchnia

2. niewygodne schody na poddasze w niewygodnym miejscu (utrudniają zagospodarowanie salonu)

3. w sieni brak miejsca na szafę na kurtki i buty

4. jak na tak mały domek, ogromniasty, drogi dach

Tak z ciekawości - czym zamierzasz ogrzewać?

to jest po prostu projekt spartaczony.

Architekt wymyślił sobie najpierw bryłę a potem dzielił wnętrze. Zapomniał o schodach, więc na końcu wrysował je jako kręcone.

Powiedz mi - jak sobie wyobrażasz tymi schodami wnieśc na piętro łóżko, szafę czy wannę?

Schody normalne zajmą przestrzeń ok 5 m2 (ponad połowa pow. kuchni)

• 2 weeks później...
Witam,

Czy ktoś wybudował bądź jest w takcie budowy przebudowy domku projektu W-0714 InwestProjekt?

No i po co tworzysz kolejny temat? Przecież już pisałeś o tym projekcie. Myslisz, że od zakładania kolejnych tematów nagle ci rozmówców przybędzie?

:mad:

Prosze o zastosowanie się do zasad forum i używanie wyszukiwarki.

Łączę!