radam5 15.02.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Mam wielki problem z szafą wnękową. Czy ktoś mógłby mi podrzucić jakiś projekt takiej szafy?Wymiary to 319x250.Nie mogę się zdecydować czy drzwi przesuwne czy normalnie otwierane. Ale ze względu na miejsce zabudowy (przy drzwiach) pewnie będą przesuwne.Szafa ma być jedną z głównych więc musi pomieścić sporo. Na pewno chciałbym żeby miała szuflady na bieliznę oraz jakąś wyższą półke na np odkurzacz czy deskę po prasowania. Każda wskazówka będzie pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.02.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Odradzam bardzo wysokie (pojemne) półki. Trudno na nich utrzymać porządek. Zmierzyłabym rownież ile zajmują poskładane ubrania i pod to dopasowała półki. U mnie np. jest tak, że w zabudowanych szafkach nie mieszczę obok siebie dwóch stosików ubrań, a nie lubię składać inaczej ubrań. Trudno mi taką przestrzeń wykorzystać optymalnie. Od wysokich półek praktyczniejsze wydają mi się płytsze kosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 i drzwi normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 17.02.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 ja też mam zawsze problem z utrzymanie porządku w szafie, teraz jakbym miała coś takiego planować to większość rzeczy byłoby w formie wiszącej, a mniej półek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.02.2013 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) jakie funkcje ma mieć ta szafa (bo "główna" niewiele mi mówi). ty piszesz o odkurzaczu i desce do prasowania, dziewuchy o ciuchach. jeśli i to, i to - co zamierzasz w niej trzymać? pościele, obrusy, kurtki czy ciuchy dla całej rodziny? czy w pomieszczeniu, w którym ona stanie masz jeszcze jakis mebel i co planujesz w nim trzymać? (bo jesli np. ma być komoda z szufladami na gatki, skarpetki, krawaty czy apaszki, to bez sensu tracić w garderobianej szafie miejsce na płytkie szuflady) z moich doświadczeń:- jesli drzwi przesuwane, to niech podział wewnątrz odpowiada podziałowi frontu. u mnie drzwi 2, stref w szafie 3, no i to akurat kłopotliwe, aby sięgać tak głęboko do wewnątrz - szuflady są fajne, bo chlewu nie widać, ale kompletnie nie nadają się do przechowywania swetrów czy tshirtow czy innej "masówki". wyciągając coś z dołu, zwłaszcza w pośpiechu, cała misternie ułożona kupka się rozlatuje bo na pewnej wysokosci szuflady nie ma jak wygodnie wsunąć dłoni i wyciągnąć ciucha (wprawdzie w tej sytuacji szuflada hyc i zamknięta, bajzlu nie widać, ale on nie znika i następnego dnia najpewniej okaże się, że starannie obmyślony outfit się nie powiedzie, bo top, który planowałaś jest wymemłany, a na prasowanie za późno (słowem: jeśli nienawidzisz składać jak ja, to odradzam)- wieszaki są super, ale nie wszystko się na nie nadaje - swetry, topy czy niektóre tkaniny defasonuja sie lub zjeżdżają przy każdej próbie znalezienia czegos w szafie (tak tak, też znam te cudowne sposoby, żeby jedwabna sukienka jednak została na wieszaku, ale szczerze - chyba musiałbym ją przywiązać. zastanów się ile tak naprawde potrzebujesz na to miejsca (ja zrobiłam troche za duzo na "wieczorowe suknie", których nie posiadam poza 1 (a ta wciaz u rodzicow), za to ponieważ oboje pracujemy w garniakach i raczej na elegancko - drazek z koszulami jest pełen, podobnie ten z marynarkami i spodniami. przydałoby sie nam te 20cm wiecej tutaj - zastanow sie co chcesz na samej górze, gdzie dostęp jest do bani i "wymierz" duży pawlacz. i tak tam nie sięgniesz bez stołka a to idealne miejsce na torbę podróżna czy zmianę pościeli (albo choinkowe bombki)- podobne pomiary polecam a propos odkurzacza czy deski. (wstyd się przyznawać ale swojego zelmera wybrałam właśnie dlatego, że się mieści w przestrzeń, ktora mu na to zaplanowałam, deska mieszka za zaslonką, bo nad odkurzaczem wiszą miotly, mopy itp.) Edytowane 19 Lutego 2013 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.02.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Duś, biję pokłony Wielka jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 18.02.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 - jesli drzwi przesuwane, to niech podział wewnątrz odpowiada podziałowi frontu. u mnie drzwi 3, stref w szafie 3, no i to akurat kłopotliwe, aby sięgać tak głęboko do wewnątrz U nas dlatego dwoje drzwi i dwie przestrzenie - dla mnie i dla nie-małża. W mojej części głównie półki, chłop preferuje wieszać na wieszakach. W babskiej części zawsze przydaje się wysoka dolna półka na kozaki, wymierzona pod długość najwyższych butów. - zastanow sie co chcesz na samej górze, gdzie dostęp jest do bani i "wymierz" duży pawlacz. i tak tam nie sięgniesz bez stołka a to idealne miejsce na torbę podróżna czy zmianę pościeli (albo choinkowe bombki) U nas w moim pawlaczu z tyłu torby, plecaki itd, z przodu wiklinowe kosze z pościelą. Chłop w swoim ma chaos jak po przejściu trąby powietrznej Stworzył prywatną "czarną dziurę", w której wszystko znika na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 18.02.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Mam wielki problem z szafą wnękową. Czy ktoś mógłby mi podrzucić jakiś projekt takiej szafy? Wymiary to 319x250. Nie mogę się zdecydować czy drzwi przesuwne czy normalnie otwierane. Ale ze względu na miejsce zabudowy (przy drzwiach) pewnie będą przesuwne. Szafa ma być jedną z głównych więc musi pomieścić sporo. Na pewno chciałbym żeby miała szuflady na bieliznę oraz jakąś wyższą półke na np odkurzacz czy deskę po prasowania. Każda wskazówka będzie pomocna. Bardzo mnie ciekawi, jak rozplanujesz sobie tę szafę i gdzie będziesz ją wykonywać. Moja jest niemal identyczna 320x265. Ale jeszcze nie podchodzę do tematu. Zajmę się tym po przeprowadzce, kiedy będę wiedziała, co poupychać gdzieś indziej a co mi na tę szafę zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.02.2013 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Duś, biję pokłony Wielka jesteś! hehe nudzę się po nocach a ze na te moje książki to już patrzeć nie mogę, to się wywewnętrzniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.02.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 - szuflady są fajne, bo chlewu nie widać, ale kompletnie nie nadają się do przechowywania swetrów czy tshirtow czy innej "masówki". wyciągając coś z dołu, zwłaszcza w pośpiechu, cała misternie ułożona kupka się rozlatuje bo na pewnej wysokosci szuflady nie ma jak wygodnie wsunąć dłoni i wyciągnąć ciucha (wprawdzie w tej sytuacji szuflada hyc i zamknięta, bajzlu nie widać, ale on nie znika i następnego dnia najpewniej okaże się, że starannie obmyślony outfit się nie powiedzie, bo top, który planowałaś jest wymemłany, a na prasowanie za późno (słowem: jeśli nienawidzisz składać jak ja, to odradzam) Tu mogę polecić swoje rozwiązanie Wysuwana na prowadnicach półka z lekko podniesionymi bokami. Unikamy problemu, o którym pisała duś, a jednocześnie nie musimy nurkować w głąb szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komandor 28.02.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Z pewnością drzwi przesuwane są wygodniejsze. Pozwalają na uniknięcie otworzenia się drzwi w najmniej oczekiwanym momencie. Nie bez przyczyny drzwi przesuwane cieszą się coraz większą popularnością. Jeśli zdecydujesz się na takie rozwiązanie zerknij na opis systemów przesuwanych YOHO oraz WINNIPEG. Może opis i podane zalety zainspirują się to takiego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 28.02.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ale są brzydsze IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 28.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ale są brzydsze IMO Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta.krzysiak 05.07.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Edytowane 5 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 06.07.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Szafę mam już zrobioną. Drzwi przesuwne 3szt, środkowe całe z lustra.W każdej komorze drążek oraz półki. W środkowej części szuflady 4szt Fotki postaram się zrobić zaraz po weekendzie Kolor legno jasne, uchwyty prowadnice itp szampańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 13.07.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dopiero dzisiaj znalazłem chwilę żeby zrobić foty. Sorry za jakość ale robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.nowakowska 24.07.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 estetycznie szafa wpisuje się moje preferencje, jest idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts