expercik 16.02.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 witammam taki problem mam już upatrzony projekt domu, dom w technologii szkieletowej ale chciał bym dokonać w nim paru zmian drzwi tarasowe i okna to wiem ze u architekta co robi adaptacjęwiem ze położenie pomieszczeń może się różnić od tech co w projekcie, sam mi to powiedział ale czy np przesunięcie kilku ścian, zwykłych, nośne zostają na miejscu, czy to trzeba też zrobić na etapie adaptacji czy też można zmienić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 16.02.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 wiem ze położenie pomieszczeń może się różnić od tech co w projekcie, sam mi to powiedział ale czy np przesunięcie kilku ścian, zwykłych, nośne zostają na miejscu, czy to trzeba też zrobić na etapie adaptacji czy też można zmienić ? Pozdrawiam najpierw odpowiedziałeś na pytanie , które zadałeś chwilę później dziwny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 16.02.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 wciąż nie wiem czy położenie ścian mogę zmienić bez adaptacji czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Teoretycznie powineneś mieć wszystko w adaptacji, zwłaszcza jak w twojej okolicy masz nadgorliwgo inspektora od odbiorów. Zwykle do ścian działowych się nie przyczepiają, ale mają do tego prawo wg. Prawa Budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 16.02.2013 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 a jak chcesz zmienić układ pomieszczeń nie przestawiając ścianek działowych. architekt sam ci odpowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 17.02.2013 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 ścianek nośnych (tych głównych) nie chce ruszać, tylko kilka (3) działowe zmienić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 No właśnie o nich piszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 18.02.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jeśli nie chcesz problemów buduj zgodnie z projektem. U mnie przy odbiorze przyczepili się, że taras miał być z jednej strony zaokrąglony. Na mapce u geodety nie jest już idealnie zaokrąglony, ponieważ na beton położyłem deski. Przeszło, ale musiałem tłumaczyć się baranom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts