moniss 21.02.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) może drabinkę przesunąc nad wanne a na wprost drzwi lustro? Tak na początku zrobiłam, ale doszłam do wniosku, że: 1. lustro naprzeciw wejścia jest niezgodne z zasadami feng shui 2. łatwiej wieszać ręczniki nie schylając sie nad wanną Jest jeszcze trzecia opcja: dać dwie drabinki elektryczne Edytowane 21 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 moniss & Elfir koncepcja łazienki na partzerze zatwierdzona . Natomaist zmieniło się trochę na góze.Mianowicie łązienka jest w zupełnie innym miejscu. Sama zerknijcie.Mogę prosic Was o pomoc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jak dasz wannę zachodzącą częsciowo pod okno to ci wejdą dwie umywalki (sedes do narożnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2013 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Elfir z tym, że pralki chce wyrzucić na parter do pralni wiec wiecej miejsca sie robi. Mogę Was prosić o tylko prostą wizualizację, tak jak pomogłą mi moniss ostatnio Proszę łatwiej mi bedzie to wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.02.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Czy to jest pomieszczenei pod giblem/lukarną?Skosy zaczynają się w połowie pomieszczenia, czy coś źle czytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 tak moniss to jest pomieszczenie pod lukarna, dobrze czytasz:-) pralke mozemy dać na dół, jak Ty myślisz?? w domu nie bedzie balkonów wiec pytanie gdzie suszyć. I wymyśliłam pralnie na dole, tylko pojawia się problem gdy goscie przyjdą bo trzeba gdzieś schować suszące się pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Wolałabym pralkę na górze - inaczej musisz biegać z praniem po schodach, bo sypialnie i szafy są na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 no nuby tak, ale w lato musze latac z praniem na taras/pgród a pozniej znowu na góre sama już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.02.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) A zsyp na brudną bieliznę? Gdzie teraz wypada nowa lokalizacja łazienki? Mogłabyś może zamieścić tu jakieś rzuty domu? I chociaż jeden widok z zewnątrz, bo do tej pory myślałam, że masz piętrowy, a tu się okazuję, że jednak nie... I wymyśliłam pralnie na dole, tylko pojawia się problem gdy goscie przyjdą bo trzeba gdzieś schować suszące się pranie W słoneczny dzień suszenie na zewnatrz, deszczowy dzień - suszenie w pralni oraz w suszarce elektrycznej, którą też można umieścić w pralni. Edytowane 27 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 juz wysyłam. wychodzi na to ze zsypu nie da sie w tej konfiguracji zrobic moniss zerknij swoim fachowym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.02.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Czy w tej lukarnie w łazience są drzwi tarasowe i wyjście na jakiś mały balkonik/loggię? 150cm szerokie i 235cm wysokie? Do tego małego pomieszczenia przy łazience można by w ostateczności wstawić pralkę, gdyby zawadzała w łazience, co jeszcze nie jest przesądzone Na dole lepiej zostawić spiżarkę, bo przy tak małej kuchni dodatkowe miejsce do przechowywania się przyda. Edytowane 27 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 28.02.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Moniss w projekcie jest błąd. Bedzie normalne okno pewnie 150x150cm Co do pralki - to małe pomieszczenie przy łazience na1szym pietrze to garderoba.Wiec ze wzgledu na wilgotność (pralka) wiele osób odradza nam wsadzenie tam pralki a znowu na dole obok łazienki planujemy pralnie-suszarnie.Natomiast spizarke planujemy zrobić pod schodami co o tym myslisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.02.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Na temat, gdzie umieścić spiżarkę, gdzie garderobę itp. niech lepiej wypowie się Elfir, bo to ona jest specjalistką wyciskania z układu mieszkania 200% normy A na razie mam dla Ciebie coś takiego z pralką i suszarką w łazience: Ściana z drzwiami i oknem ma dodatkowe 10cm (to ściana, a nie wymiar wnętrza łazienki, więc nei zwracaj na to uwagi). Ustawiłam pralkę i suszarkę, które jak najbardziej można obudować. Aby była odpowiednia ilość wolnej przestrzeni przed wc, stelaż został wmurowany w ścianę z garderobą (bardzo mi ten pomysł przypadł do gustu, zwłaszcza gdy -ula- wrzuciła fotkę jak to wygląda w realu). Wannę można przysunąć do ściany z oknem, lub jak na wizualizacji wstawić wolnostojącą. Okno dałam na wys. 90cm bez konkretnego powodu Edytowane 28 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 28.02.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Elfir mogłabyś rzucić swoim okiem na projekt domku?? powoli się gubie z tym wszystkim. nie wiem czy teraz w spizarni nie wstawic pieca i zasobnika (na końcu pomieszczenia) a na poczatku regał na słoik/napoje etc. natomiast drugą spizarke zrobic pod schodami. Obawiam, się ze jesli piec dam do garazu z zasobnikiem i oddzielne scianką to moze nie zmieścic sie samochód na długosć plissss doradz cos moniss dzieki za wizualizacje a dałoby rade tam dodać szafki i zabudowe, zeby gdzies wszystko pomiescic?? no i pytanie czy nie zamenić miejscami wanny z pralką/suszarka?? masz jeszcze inną koncepcją jak to zaaranzowac?? no i nie bede miala mojej wymyslonej zrzutni na brudne ubrania sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.02.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Teraz zwiększyłam odległość wanny od ściany z oknem do 40cm. Pralka i suszarka są zamknięte w szafiepod skosami, gdzie znajdzie sie także miejsce na proszki do prania itp. Wc nadal ze stelażem ukrytym w ścianie, lecz można dać zwykły kompakt, lub płytki stelaż/płytszy wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 28.02.2013 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 wielkie dzieki moniss, sluchaj wg Ciebie powinna dać lukarne i duze okno, czy normalny dach i kono połaciowe??co bedzie praktyczniejsze?? no i jesli okno zwykle to jakich wymiarów?? chciałabym łazienke w ciepłych barwach, ale w nowoczesnym stylu, tak aby nie była mdła, i pojawiały sie jakieś kontrasty.Kolor wenge odpada, bo wszedzie to juz widze, poza tym dla mnie za ciemny.myse o jakis odmianach bezów i plytkach ceramicznych drewnopodobnych. orientujesz sie ktore kolekcje, producentow cos takiego maja i gdzie moglabym znalesc/.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.02.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Płytki drewnopodobne ma wielu producentów np. Paradyż :My Way, Holcer Kwadro, Legno, Woodentic, Woodhaven; Opoczno - Naturale; Tubądzin Select; Ceramica Picasa; Nowa Gala Stonewood; Gardenia Orchidea Rovere; Pilch Capri; Baldocer Saman Roble... Jeśli zlikwidujesz lukarnę w łazience, to pomieszczenie ze ścianką kolankową o wys. 1m nie będzie aż tak przestronne jak obecnie(wannę wówczas już koniecznie trzeba będzie odsunąć od ściany o te 40cm). Lecz z drugiej strony - brak lukarny to mniejszy kłopot finansowy i nie masz obaw, że dekarze odwalą fuszerę w koszach dachu. Bardzo ważny jest też wygląd domu, zwłaszcza, że u Ciebie to ściana frontowa. Jak masz jakieś rysunki to "wymaż" z nich lukarnę i daj tam ze 2 okna połaciowe. Sprawdzisz wówczas, jak to wygląda i czy Wam się nadal podoba. Pamiętaj tylko, że podczas opadów śniegu będziesz miała zasypane połaciówki. Trzeba też sprawdzić, czy lukarna sąsiedniej części tego bliźniaka nie będzie za bardzo zacieniała Waszych okien. A najważniejsze: w eksperymentach z zamianą lukarny na połaciówki trzeba wziąść pod uwagę cały budynek, a nie tylko wasz segment. to rysunek poglądowy pełnego skosu, bez lukarny (na razie też bez połaciówek). Wydaje mi się, że macie dach o mniejszym nachyleniu (może 40st.) niż zrobiłam powyżej(45st.) Edytowane 28 Lutego 2013 przez moniss dodanie załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 28.02.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 no niby masz racejznowu 2 okna połaciowe do tanich tez nie należą grunt tylko dobrych dekarzy, co nie jest łatwe:-) zaraz spóbuje nałożyć dwa budynki i bed ewiedziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 28.02.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 moniss a mogłabyś coś zaaranżować w wizji - styl ciepły i nowoczesny?? najlepiej odcienie beżu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts