Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt łazienki w bliżniaku

kori

Recommended Posts

Twój projektant robił ci przekroje kondygnacji? Bo ja też chciałam spiżarkę i wnękę na szafę pod schodami. Z tego wszystkiego wyszło, że spiżarka znalazła się na samym końcu biegu schodów, nie można jej było zrobić w niższym, bo było za nisko.

Średnia wysokość stopnia to u ciebie 17,7 cm. Czyli na wysokości 11 stopnia (tuż przy garażu) górna krawędź stopnia jest na wysokości 192 cm. Same schody betonowe mają swoją grubość - ok 30 cm. Czyli przy garażu jest ok 160 cm. Wysokość na składzik na klamoty ale nie na spiżarkę, do której można wejść.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kori, nie mam niestety tych płytek poza ciemnym zebrano, ale bardzo mi się podobają :) Mam nadzieję, że te jasne na ścianie chociaż trochę przypominają jasne zebrano. Dekory to też ma udawać tą samą serię Opoczna, tyle że kwieciste zawijasy na brązowej płytce.

kori.jpg

Co do spiżarek i pralni, to bym spiżarkę pozostawiła w obecnym miejscu, a pralka i suszarka bębnowa mieszczą się w szafie w górnej łazience. To co będziesz chciała/musiała wysuszyć na zewnątrz, to niestety trzeba będzie po schodach biegać. Ale i tak musiałąbyś po schodach biegać aby odnieść wysuszone pranie do szaf.

Ale pomyśl tak:

gdybyś miała pralnię na dole, to musiałąbyś po wszystkich sypialniach zbierać brudne ciuchy i biec z tym na dół. Póżniej upraż i rozwiesić do suszenia... no właśnie gdzie? Jeśli jest łądna pogoda to na zewnątrz, ale przez mniej więcej połowę roku jest paskudnie i trzeba pranie suszyc w domu. Na parterze masz tylko salon, rozwieszasz tam pranie gdy nagle wpadają goście...

Na podaszu nie byłoby tego problemu - masz sporą łazienkę gdzie dałoby się zamontować rozciagane sznurki (taki fajny patent gdy potrzebujesz to rozciągasz a gdy jest po suszeniu to ładnie wszystko wraca do kasety na ścianie). A gdyby miejsca było za mało, to do dyspozycji masz jeszcze sypialnie, gdzie można powiesić ciuchy na składanych suszarkach ub kaloryferach.

Dobra, dobra. Kończę już te moje przydługaśne wywody :p

http://allegro.pl/suszarka-automatyczna-zwijana-do-bielizny-22-5m-sz-i3070759522.html

Są różne modele kaset, ale zasada działania ta sama: sznurki sie rozwijają, gdy ją rozkładasz (zahaczasz na przeciwległej ścianie za uchwyty) i nawijają sie ponownie gdy ją z uchwytów zdejmiesz. Są też modele prostsze, gdzie samemu zwijasz pokrętełkiem:trollo1.jpg

Edytowane przez moniss