ewan112 20.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 czy ktoś wykańcza Atenę II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewan112 21.02.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 :)kochani forumowicze, czy nikt nie pochwali sie wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matus90 10.06.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam Na poczatku lipca zaczynam budowe domu Atena II Nowa z pracowni Dobre Domy Flak & Abramowicz. W projekcie dokonalem kilku zmian, miedzy innymi w kuchni i garazu powiekszylem okna, w sypialni zamiast okna beda wstawione dzwi balkonowe i dodatkowo dolozylem jeszcze jedno okno w salonie, zamiast bramy garazowej jednostanowiskowej wstawiona bedzie brama dwustanowiskowa. Do projektu dolaczylem takze wentylacje mechaniczna ( rekuperacja ), do tego dolozyc bede chcial ogrzewanie podlogowe a takze pompe ciepla ( vitocal 161 od viessmanna ). Na sam koniec chce wykonac instalacje '' inteligenty dom '' dzieki czemu bede mogl sterowac oswietleniem, bramami, ogrzewaniem i monitoringem ) .. Co myslicie o tym projekcie ? Jakie Wy zmiany dokonalibyscie w tym projekcie ? Co myslicie o wszystkich dodatkach poprzez ktore ten dom wedlug mnie stanie sie energoszczedny ? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi Ponizej znajduje sie link do projeku domu. http://www.dobredomy.pl/projekt/atenaIInowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matus90 11.06.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Dlaczego moj watek zostal przeniesiony pod projekt Ateny 2 ?Przeciez to sa dwa rozne projekty... W ogole tego nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Przecież to ten sam projekt. Zmieniła się jedynie elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matus90 25.06.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Wydaje mi sie jednak ze to sa dwa rozne projekty bo gdyby byly takie same to po co w ogole powstalaby atena 2 Nova ? ..nie wazne.. Moze jakoes opinie i samym projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.06.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 wiele biur robi nowe wersje starych projektów - głównie odświeżenie elewacji (bo pseudodworki wychodzą z mody) i zmiana parametrów związanych z energooszczędnością np. styropianu z 10 cm na 15 cm, aby zmieścić się w nowych warunkach technicznych. To tańsze niż projektować od podstaw. Ja osobiście nie lubię dachów tego typu, bo ciężko umeblować pokój a na dodatek same okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matus90 28.06.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 O gustach sie nie rozmawia dlatego zostawie ta odpowiedz bez komentarza:) Wydaje mi sie ze pietra zawsze dzieli sie na strefy - dzienna i nocna. W moim przekonaniu na poddaszu tak jak i na pietrze powinna znajdowac sie strefa nocna ktory mozna zagospodarowac naprawde na milion sposobow, a okna w tym przypadku dodaja tylko uroku a takze dostarczaja duzo niezbednego swiatla ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 przy dachu dwuspadowym można dać okna szczytowe, które wystarczą do oświetlenia pomieszczeń a sa tańsze. Na dodatek okno połaciowe wymaga dodatkowo rolet, bo latem od południa nie idzie wytrzymać. A zimą mogą być zasypane przez śnieg i w ten sposób odcinać światło.Ja jestem praktyczna i oszczędna i tylko pod tym względem oceniam projekty. Kwestie estetyczne nie mają dla mnie znaczenia (prawie, bo bywają domy tak brzydkie, że wstyd to stawiać) przy omawianiu projektów , bo jak wspomniałeś, każdy kieruje się swoim gustem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matus90 05.01.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Chcialem troche odswiezyc ten watek, dlatego tez dodaje kilka zdjec z mojej budowy domu '' Atena 2 Nowa ''. Na zdjeciach widac wyraznie bryle budynku i konstrukcje dachu. Zdjecia dodaje dla tych ktorzy interesuja sie tym projektem ale nie do konca sa zdecydowani. Mniej wiecej tak to wyglada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia9191 16.10.2018 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Witam. Czy ktoś już wykończył Atene II Nowa i w niej zamieszkał ?? ciekawa jestem efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts