Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?

Qura

Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?  

218 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czasem kupuję można nieraz trafić na coś interesujacego. Ale niestety dosyć często zdarzają się "knoty" w artykułach. Trzeba uważać bo nieraz jak się zrobi wg porad podanych w Muratorze to może być do bani. Niestety to co piszą trzeba sprawdzać samemu.

Pozdrawiam

z mysla o budowaniu kupowalismy poszczegolne numery (mamy takie z 98r) pewnie niektore zeczy sa przestarzale i juz nieaktualne :-?

teraz ze zaczynamy zabawe juz na calego postanowilismy kupowac bardziej wytrwale i czytac podobnie :cry:

tylko niewiem czy oby oni na tyle wiarygotni zeby im tak wierzyc :wink:

jak na razie to wiecej inf i porad mozna sciagnac z frum niz czasopisama :lol:

nic budujemy zobaczymy 8)

pozdrawiam

A ja już teraz nie bardzo wiem, dlaczego go kupuję... :-?

Jestem prenumeratorem z przyzwyczajenia, ale artykuły tam zamieszczone są raczej dla ludzi początkujących, bez konkretów i bardzo ogólne. Do tego stopnia, że dużo wyższy poziom wtajemniczenia w danym temacie można zdobyć przez 1h siedzenia w Internecie.

Dlatego już nie będę więcej przedłużał prenumeraty...

Witam :wink:

Kupuje, czytam i oglądam i wnioski sporządzam :lol: Zawsze jest coś ciekawego co mnie interesuje na danym etapie budowy. Nie zawsze można samenu coś wymyśleć orginalnego zawsze można zaglądnąć do gazety i tam coś podpatrzeć.

A najbardziej wkuża fachowców jak sie mówi czytałęm w gazecie lub na internecie na Forum muratora że to powinno być tak a nie inaczej zrobione :lol: :lol:

Pozdrawiam ARi :wink:

Zaznaczyłam opcję 1.

Czytam bo zamierzam budować i chcę być maksymalnie przygotowana na rozmowy z "fachurami" ale niestety denerwuje mnie mnogość reklam - z tego powodu przestałam czytać np.Twój Styl, bo tam jakość przeszła w byle jakość :-? . Dla mnie czym więcej tekstu pisanego tym lepiej, wiadomo że w gazecie poglądowej jak Murator muszą być schematy, rzuty itp. ale te reklamy oraz DUŻE zdjęcia i mały tekst mnie czasem dobijają... Rekompensuję to sobie czytając FORUM :D Pozdrawiam,Alison

Zaznaczyłam opcję 1.

Czytam bo zamierzam budować i chcę być maksymalnie przygotowana na rozmowy z "fachurami" ale niestety denerwuje mnie mnogość reklam - z tego powodu przestałam czytać np.Twój Styl, bo tam jakość przeszła w byle jakość :-? . Dla mnie czym więcej tekstu pisanego tym lepiej, wiadomo że w gazecie poglądowej jak Murator muszą być schematy, rzuty itp. ale te reklamy oraz DUŻE zdjęcia i mały tekst mnie czasem dobijają... Rekompensuję to sobie czytając FORUM :D Pozdrawiam,Alison

też się zgadzam, za dużo reklam :(

Już nie kupuję. i to od dłuższego czasu. Niestety, jak to już kiedyś wyznałem na forum, obecnie murator to dla mnie pasmo powtórek. A po co wydawać kasę na to samo kilka razy. Czasami przeglądam w Empiku, ale raczej tylko po to aby utwierdzić się w słuszności mojego przekonania.

Jeżeli to kogoś pocieszy (redakcję??) to zjawisko powtórek dopadło wszystkie gazety o takiej tematyce. Jakby się ktoś pokusił to mogłby nawet wzór napisać dla częstotliwości tych powtórek.

Na szczęscie jest forum!!!!!!!

• 3 weeks później...

Zaznaczyłem 1, bo jest najbardziej zgodne z prawda z wariantów mozliwych do wyboru, ale powodów jest wiele:

bo jest przystepnie napisane

bo mozna znalezc duzo na temat interesujacy w danej chwili

bo mozna poznac doswiadczenia innych i nauczyc sie czegos nowego

i choc rzeczywiscie nie zawsze mozna znalezc same ciekawe rzeczy, a czesto sa tematy walkowane od nowa to Murator jest mimo wszystko "liderem tej branzy czytelniczej" :)

Kupuje tez z rozpedu mimo ze juz skonczylem sie budowac, czesto dla potwierdzenia tego ze cos zrobione u mnie zostalo zrobione poprawnie ...

Pozdrowienia dla wszystkich