agniesskaT 28.02.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam wszystkich,Chcielibyśmy postawić nowy dom w miejscu starego, zupełnie nie wiemy od czego zacząć i jak to zrobić jak najmniejszym kosztem. Z tego co przeczytałam na tym forum wynika, że będziemy mieć duży wydatek już z racji rozbiórki starego domu. Jak to zrobić jak najmniejszym kosztem? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.02.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jeżeli to jest drewniany dom to możesz ogłosić że oddasz i na pewno zgłosi się ktoś kto sobie go zabierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.02.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ja właśnie przez to przechodze, niedawno złożony wniosek o pozwolenie na rozbiórke, i czekam, oferty mam na 5-10tys za rozbiórke z zabraniem wszystkiego, domek parterowy 60m2 pow. murowany, na jego miejscu na jesieni bedzie wstawać nowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrasik 28.02.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Niema tak źle, zaczynam właśnie budowę tak samo na miejscu starego domu. Najważniejsze to znaleźć wysyp- miejsce gdzie będzie można to wywieźć. Kilka osób do segregacji bo zazwyczaj nie chcą materiału organicznego (drewno) i inne np papa na którą najlepiej zamówić pojemnik z zakładu oczyszczania miasta chyba że się uda to inaczej załatwić. Dajesz ogłoszenie oddam gruz i może uda się za darmo jeśli nie to biorą koło 100zl od auta których będzie 30-50szt zalezy jaki dom. Auta tylko duże czteroosiowiec lub porządne trzyosiowe najlepiej dwa lub trzy jak dalej będą jeździć cena 60-100zl za godzinę a jak mają daleko to za kilometr liczą ale tego trzeba uniknąć. Zamawiasz koparkę obrotową i w 10h powinna się uporać łącznie z wykopaniem pod fundament - 80-100zl/h. Wszystko zależy od wysypu jak załatwisz darmowy i blisko to troche twojej pracy i w 3tyś powinnaś się zmieścić a jak daleko to koszty rosną kolosalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.02.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 mi za kurs wywrotki liczyli w okolicach 500zł, ja znalazłem ekipę, co jednego dnia przychodzą i oddzielają gruz od śmieci, a drugiego koparka działa i wywrotki wywożą i zostaje dziura którą i tak pod płytę musiałbym kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrasik 28.02.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Pozwolenie na rozbiórkę to podstawa i składaj odrazu z pozwoleniem na budowę bo tak można a będzie szybciej. Jak widzisz koszty nie takie straszne a odliczając 1tyś co trzeba by wydać na wykopanie fundamentów i robi się malutka kwota przy budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrasik 28.02.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) 500zl to kosmiczna kwota od kursu. Nie da się oddzielić dziadostwa przed rozbiórką kupa tego wyłazi w trakcie. Chociaż dało by się ale to mnóstwo pracy Edytowane 13 Marca 2013 przez Pietrasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekju 05.11.2024 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada Moi Drodzy dołączę do dyskusji. Czy po wyburzeniu starego rupiecia do zera mogę w tym miejscu wybudować dom na zgłoszenie? z góry dziękuję za pomoc Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2024 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 18 godzin temu, marekju napisał: Moi Drodzy dołączę do dyskusji. Czy po wyburzeniu starego rupiecia do zera mogę w tym miejscu wybudować dom na zgłoszenie? z góry dziękuję za pomoc Marek pod warunkiem ze działka nadal jest budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 06.11.2024 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 58 minut temu, Elfir napisał: pod warunkiem ze działka nadal jest budowlana Nie musi być budowlana ale w międzyczasie gmina mogła uchwalić MPZP i wtedy musiałby uzyskać wypis z planu co na tej działce może zrobić i jaki status ma ta działka wg planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekju 09.11.2024 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada Jest plan zagospodarowania. Część na której stoi dom jest przeznaczona pod zabudowę mieszkaniową (na mapie oznaczenie MN). Właśnie zapłaciłem podatek od 60m2 powierzchni mieszkalnej budynku. Z tego co wiem powierzchnia zabudowy pod domem jest wyłączona z produkcji rolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts