Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O co Ci chodzi palancie..........Kim chcesz być..............???Określ się???Bezdusznym promotorem tego co czynisz???Jak gnida będziesz mi spluwał topik???Taka wsza która penetruje organizm. Załóż se wątek i tam zobaczysz kim jesteś!!!!Czy Ty myślisz jak coś wklejasz...........???Jesteś marmurowym zerem.wszą.,która mendzi i wkleja swoje przepisy.To mój topik i nie pozwolę Ci na hamuwę. Wal się w ryj patafianie..Mówili mi ,żeby Cię omijać boś gnida ale obok Ciebie nie da się przejść obojętnie.Mam to co chciałem i te Twoje wejścia.To kwestia czasu mój Grizli.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

swój własny prywatny - nie, bo forum jest publiczne i kazdy ma się prawo wypowiadać gdzie tylko ma ochotę (zachowując zasady regulaminu).

Mozna odwoływac się jedynie do niepisanego savoir-vivre tego forum, że nie bruździ się w cudzych dziennikach (i komentarzach do nich)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

swój własny prywatny - nie, bo forum jest publiczne i kazdy ma się prawo wypowiadać gdzie tylko ma ochotę (zachowując zasady regulaminu).

Mozna odwoływac się jedynie do niepisanego savoir-vivre tego forum, że nie bruździ się w cudzych dziennikach (i komentarzach do nich)

 

Dziękuję .Będę miał to na uwadze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O co Ci chodzi palancie..........Kim chcesz być..............???Określ się???Bezdusznym promotorem tego co czynisz???Jak gnida będziesz mi spluwał topik???Taka wsza która penetruje organizm. Załóż se wątek i tam zobaczysz kim jesteś!!!!Czy Ty myślisz jak coś wklejasz...........???Jesteś marmurowym zerem.wszą.,która mendzi i wkleja swoje przepisy.To mój topik i nie pozwolę Ci na hamuwę. Wal się w ryj patafianie..Mówili mi ,żeby Cię omijać boś gnida ale obok Ciebie nie da się przejść obojętnie.Mam to co chciałem i te Twoje wejścia.To kwestia czasu mój Grizli.

Jeszcze raz.kolejny raz proszę moderatora by nie obrażał mnie ten gościu.

Mogę swobodnie wklejać swoje przepisy by taki palant mi w tym nie przeszkadzał???

 

 

booyakasha!

 

a u mnie smacznie i spokojnie.

 

 

 

Dzis dobry szampan z piwniczni i penne.

http://imageshack.com/a/img593/9501/1n9i.jpg

 

Penne w wodce z krewetkami. Patelnia w charakterze talerza.

http://imageshack.com/a/img24/7020/i2pu.jpg

Penne robimy jak kazdy makaron, krewetki z wodka i sosem osobno. Laczymy wszystko.

Edytowane przez bęc
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Środa to może normalna ryba,ziemniaki,surówka.(obiad)

Płaty miruny moczę w mleku i cebuli.Ziemniaki obieram i kroję w dużą kostkę.Na surówkę potrzeba mi odrobinę kapusty słodkiej drobno szatkowanej,kapusty kiszonej bez odsączania,cebuli czerwonej,jabłka i ogórka konserwowego.Do tej surówki uwielbiam olej truflowy i nic więcej.Ani cukru ani soli ani pieprzu.Gdy surówkę już zrobię, robię mirunę.Wyjmuję z mleka i cebuli i panieruje w mące kukurydzianej z dodatkiem Vegety i pieprzu.Krótko obsmażam z obydwu stron i wkładam do naczynia żaroodpornego.Ziemniaki gotuję w pozostałym mleku i cebuli.Gdy zmiękną polewam nimi rybę.Do piekarnika 180 stC 25 min.Wyjmuję i podaję z surówką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sroda. sniadanie.

 

herbata,

http://imageshack.com/a/img593/1765/uzdg.jpg

 

bajgle(cebulowy i sezamkowy)

http://imageshack.com/a/img543/2619/rbtz.jpg

 

wypelnienie bajgli(mule, suszone pomidory,oliwka dziewicz,, nac pietruszki, sol, suszona kruszona papryka.)

 

http://imageshack.com/a/img541/8805/7rtf.jpg

 

http://imageshack.com/a/img196/2461/ccif.jpg

 

http://imageshack.com/a/img607/8954/w3mh.jpg

Edytowane przez bęc
wypelnienie
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja dziś zrobiłam pyszną zupkę

 

ZUPA Z ŁOSOSIEM ZAPIEKANA

POD KOŁDERKĄ Z CIASTA

 

Na ciasto:

200 g mąki

100 g masła

łyżeczka soli

3 łyżki zimnej wody

jajko do posmarowania ciasta

sól

Na zupę:

200 g surowego lub

wędzonego łososia

w kawałku

włoszczyzna bez kapusty

korpus kurczaka

2 męskie garście szpinaku

200 ml kremówki

łyżka sosu rybnego

liść laurowy

kilka ziaren ziela angielskiego

pieprz i sól

 

Przygotować ciasto: masło posiekać z mąką i solą. Wyrobić

szybko dolewając wodę. Owinąć folią i wstawić na kilka

godzin do lodówki. Włoszczyznę obrać, opłukać. Zalać

włoszczyznę i kurczaka litrem wody.

Gotować powolutku z zielem i liściem laurowym. Nie solić.

Po godzinie odcedzić wywar. Szpinak opłukać i pokroić.

Łososia także pokroić.

Do wywaru dodać sos rybny i łososia. Gotować 10 minut,

dodać szpinak i gotować jeszcze 3-4 minuty. Dolać kremówkę.

Spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać

piekarnik do 200°C. Rozlać zupę do 4 kokilek do zapiekania.

Podzielić ciasto na 4 części. Rozwałkować na okrągłe

placuszki. Nałożyć placuszki ciasta na kokilki, oblepiając

dokładnie brzeg. Posmarować żółtkiem ciasto.

Wstawić do piekarnika. Przełączyć na grzanie od góry i zapiekać,

aż ciasto się zrumieni (ok. 10 minut).

 

przepis wzięłam stąd: http://www.suempol.pl/wp-content/uploads-pl/2013/08/Losos-jakiego-nie-znacie-ebook.pdf

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy mogłabym prosić o parę słów o krewetkach w wódce i sosie - wyglądają bardzo super.

Dziękuję :)

 

jedna cebula(drobno posiekana), na oliwce lekko "zlocimy".

3 zabki czosnku do cebuli, 1min.

150 g wodki, uwaga na plomien, 2-3 min.

przetarte pomidory(700g)

sol

papryka suszona jak ktos chce, czasami dodaje 1 lyzeczke brazowego cukru.

wszystko na patelni 10 minut.

dodajemy smietane, 1/2 szklanki , mozna mniej . od upodoban. wiecej sos jasniejszy i kremowy, mniej wiadomo.

krewetki mozna zasmazyc wczesniej z czosnkiem i cebula(wrzucajac je na patelnie jako pierwsze), lub osobno. ja dodalem gotowane.

makaron wedlug zalecen z opakowania.

wszystko mieszamy, gotowe.

 

a-ha zawsze daje duzo krewetek i pasty, tak aby nie plywaly w sosie.

Edytowane przez bęc
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jedna cebula(drobno posiekana), na oliwce lekko "zlocimy".

3 zabki czosnku do cebuli, 1min.

150 g wodki, uwaga na plomien, 2-3 min.

przetarte pomidory(700g)

sol

papryka suszona jak ktos chce, czasami dodaje 1 lyzeczke brazowego cukru.

wszystko na patelni 10 minut.

dodajemy smietane, 1/2 szklanki , mozna mniej . od upodoban. wiecej sos jasniejszy i kremowy, mniej wiadomo.

krewetki mozna zasmazyc wczesniej z czosnkiem i cebula(wrzucajac je na patelnie jako pierwsze), lub osobno. ja dodalem gotowane.

makaron wedlug zalecen z opakowania.

wszystko mieszamy, gotowe....

 

Podkradam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...