niktspecjalny 22.02.2014 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 O co Ci chodzi palancie..........Kim chcesz być..............???Określ się???Bezdusznym promotorem tego co czynisz???Jak gnida będziesz mi spluwał topik???Taka wsza która penetruje organizm. Załóż se wątek i tam zobaczysz kim jesteś!!!!Czy Ty myślisz jak coś wklejasz...........???Jesteś marmurowym zerem.wszą.,która mendzi i wkleja swoje przepisy.To mój topik i nie pozwolę Ci na hamuwę. Wal się w ryj patafianie..Mówili mi ,żeby Cię omijać boś gnida ale obok Ciebie nie da się przejść obojętnie.Mam to co chciałem i te Twoje wejścia.To kwestia czasu mój Grizli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Jeszcze raz.kolejny raz proszę moderatora by nie obrażał mnie ten gościu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2014 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Mogę swobodnie wklejać swoje przepisy by taki palant mi w tym nie przeszkadzał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2014 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Złośliwe docinki będą usuwane a notoryczni złośliwcy banowani na kilka dni. Popierasz jago bo mnie nienawidzisz.Czy można mieć na FM swój topik???By się uzewnętrzniać???Odpowiedz mi proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.02.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 ....Czy można mieć na FM swój topik???By się uzewnętrzniać???Odpowiedz mi proszę. Taki na kluczyk zamykany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 niktspecjalny - sam prosiłeś, by ci oczyścić wątek z głupich wpisów. Na przyszłość nie klikaj trójkącika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2014 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 niktspecjalny - sam prosiłeś, by ci oczyścić wątek z głupich wpisów. Na przyszłość nie klikaj trójkącika. Zadałem Ci pytanie.Czy można mieć na FM swój topik???.Jako moderator możesz mi przecież odpowiedzieć.Nie tylko o trójkącik tu idzie Wiesz przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 swój własny prywatny - nie, bo forum jest publiczne i kazdy ma się prawo wypowiadać gdzie tylko ma ochotę (zachowując zasady regulaminu).Mozna odwoływac się jedynie do niepisanego savoir-vivre tego forum, że nie bruździ się w cudzych dziennikach (i komentarzach do nich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2014 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 swój własny prywatny - nie, bo forum jest publiczne i kazdy ma się prawo wypowiadać gdzie tylko ma ochotę (zachowując zasady regulaminu). Mozna odwoływac się jedynie do niepisanego savoir-vivre tego forum, że nie bruździ się w cudzych dziennikach (i komentarzach do nich) Dziękuję .Będę miał to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.02.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Dziękuję .Będę miał to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 23.02.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) O co Ci chodzi palancie..........Kim chcesz być..............???Określ się???Bezdusznym promotorem tego co czynisz???Jak gnida będziesz mi spluwał topik???Taka wsza która penetruje organizm. Załóż se wątek i tam zobaczysz kim jesteś!!!!Czy Ty myślisz jak coś wklejasz...........???Jesteś marmurowym zerem.wszą.,która mendzi i wkleja swoje przepisy.To mój topik i nie pozwolę Ci na hamuwę. Wal się w ryj patafianie..Mówili mi ,żeby Cię omijać boś gnida ale obok Ciebie nie da się przejść obojętnie.Mam to co chciałem i te Twoje wejścia.To kwestia czasu mój Grizli. Jeszcze raz.kolejny raz proszę moderatora by nie obrażał mnie ten gościu. Mogę swobodnie wklejać swoje przepisy by taki palant mi w tym nie przeszkadzał??? booyakasha! a u mnie smacznie i spokojnie. Dzis dobry szampan z piwniczni i penne. http://imageshack.com/a/img593/9501/1n9i.jpg Penne w wodce z krewetkami. Patelnia w charakterze talerza. http://imageshack.com/a/img24/7020/i2pu.jpg Penne robimy jak kazdy makaron, krewetki z wodka i sosem osobno. Laczymy wszystko. Edytowane 23 Lutego 2014 przez bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2014 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Środa to może normalna ryba,ziemniaki,surówka.(obiad)Płaty miruny moczę w mleku i cebuli.Ziemniaki obieram i kroję w dużą kostkę.Na surówkę potrzeba mi odrobinę kapusty słodkiej drobno szatkowanej,kapusty kiszonej bez odsączania,cebuli czerwonej,jabłka i ogórka konserwowego.Do tej surówki uwielbiam olej truflowy i nic więcej.Ani cukru ani soli ani pieprzu.Gdy surówkę już zrobię, robię mirunę.Wyjmuję z mleka i cebuli i panieruje w mące kukurydzianej z dodatkiem Vegety i pieprzu.Krótko obsmażam z obydwu stron i wkładam do naczynia żaroodpornego.Ziemniaki gotuję w pozostałym mleku i cebuli.Gdy zmiękną polewam nimi rybę.Do piekarnika 180 stC 25 min.Wyjmuję i podaję z surówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 26.02.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) sroda. sniadanie. herbata,http://imageshack.com/a/img593/1765/uzdg.jpg bajgle(cebulowy i sezamkowy)http://imageshack.com/a/img543/2619/rbtz.jpg wypelnienie bajgli(mule, suszone pomidory,oliwka dziewicz,, nac pietruszki, sol, suszona kruszona papryka.) http://imageshack.com/a/img541/8805/7rtf.jpg http://imageshack.com/a/img196/2461/ccif.jpg http://imageshack.com/a/img607/8954/w3mh.jpg Edytowane 26 Lutego 2014 przez bęc wypelnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 26.02.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 a na obiad, cos na styl azjatycki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 a na obiad, cos na styl azjatycki. Gdzie jeszcze poleziesz za mną gnid..........o.mam coś przygotowanego..... bo Ty jak mucha do gów..........na.Z tobą nie da się inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.02.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Penne robimy jak kazdy makaron, krewetki z wodka i sosem osobno. Laczymy wszystko. Czy mogłabym prosić o parę słów o krewetkach w wódce i sosie - wyglądają bardzo super. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madelina 26.02.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 ja dziś zrobiłam pyszną zupkę ZUPA Z ŁOSOSIEM ZAPIEKANA POD KOŁDERKĄ Z CIASTA Na ciasto:200 g mąki100 g masłałyżeczka soli3 łyżki zimnej wodyjajko do posmarowania ciastasólNa zupę:200 g surowego lub wędzonego łososia w kawałkuwłoszczyzna bez kapustykorpus kurczaka2 męskie garście szpinaku 200 ml kremówkiłyżka sosu rybnegoliść laurowykilka ziaren ziela angielskiegopieprz i sól Przygotować ciasto: masło posiekać z mąką i solą. Wyrobić szybko dolewając wodę. Owinąć folią i wstawić na kilka godzin do lodówki. Włoszczyznę obrać, opłukać. Zalać włoszczyznę i kurczaka litrem wody. Gotować powolutku z zielem i liściem laurowym. Nie solić. Po godzinie odcedzić wywar. Szpinak opłukać i pokroić. Łososia także pokroić. Do wywaru dodać sos rybny i łososia. Gotować 10 minut, dodać szpinak i gotować jeszcze 3-4 minuty. Dolać kremówkę. Spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Rozlać zupę do 4 kokilek do zapiekania. Podzielić ciasto na 4 części. Rozwałkować na okrągłe placuszki. Nałożyć placuszki ciasta na kokilki, oblepiając dokładnie brzeg. Posmarować żółtkiem ciasto. Wstawić do piekarnika. Przełączyć na grzanie od góry i zapiekać, aż ciasto się zrumieni (ok. 10 minut). przepis wzięłam stąd: http://www.suempol.pl/wp-content/uploads-pl/2013/08/Losos-jakiego-nie-znacie-ebook.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 27.02.2014 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Czy mogłabym prosić o parę słów o krewetkach w wódce i sosie - wyglądają bardzo super. Dziękuję jedna cebula(drobno posiekana), na oliwce lekko "zlocimy". 3 zabki czosnku do cebuli, 1min. 150 g wodki, uwaga na plomien, 2-3 min. przetarte pomidory(700g) sol papryka suszona jak ktos chce, czasami dodaje 1 lyzeczke brazowego cukru. wszystko na patelni 10 minut. dodajemy smietane, 1/2 szklanki , mozna mniej . od upodoban. wiecej sos jasniejszy i kremowy, mniej wiadomo. krewetki mozna zasmazyc wczesniej z czosnkiem i cebula(wrzucajac je na patelnie jako pierwsze), lub osobno. ja dodalem gotowane. makaron wedlug zalecen z opakowania. wszystko mieszamy, gotowe. a-ha zawsze daje duzo krewetek i pasty, tak aby nie plywaly w sosie. Edytowane 27 Lutego 2014 przez bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 27.02.2014 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 super szybko na azjatycki styl. m. ryzowy, curry, papryka, kapusta, cebula,marchewka, oliwka. http://imageshack.com/a/img835/6269/gkq1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.02.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 jedna cebula(drobno posiekana), na oliwce lekko "zlocimy". 3 zabki czosnku do cebuli, 1min. 150 g wodki, uwaga na plomien, 2-3 min. przetarte pomidory(700g) sol papryka suszona jak ktos chce, czasami dodaje 1 lyzeczke brazowego cukru. wszystko na patelni 10 minut. dodajemy smietane, 1/2 szklanki , mozna mniej . od upodoban. wiecej sos jasniejszy i kremowy, mniej wiadomo. krewetki mozna zasmazyc wczesniej z czosnkiem i cebula(wrzucajac je na patelnie jako pierwsze), lub osobno. ja dodalem gotowane. makaron wedlug zalecen z opakowania. wszystko mieszamy, gotowe.... Podkradam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.