Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sklep budowlany w internecie obawy

jerti

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Jako że to mój pierwszy temat założony na tym forum to chcialbym wszystkich pozdrowić :)

Przechodząc jednak do mojego problemu... Wykańczam właśnie domek jednorodzinny na wsi i szukałem w wszystkich okolicznych sklepach tanich grzejników łazienkowych i różnie się ceny plasowały, wiadomo najkorzystniej jednak w dużych sieciówkach typu castorama, jednak sprawdziłem też dzisiaj w internecie i znalazłem ofertę sklepu internetowego z grzejnikami i rabatem, całkiem niezłe ceny mieli to zadzwoniłem ile by mi dali rabatu jakbym chciał do całego domu u nich grzejników nakupić czyli z jakieś 3 szt. Powiedzieli mi, że mogliby mi dać upust 200 zł, to się ucieszyłem strasznie, bo to byłaby najtańsza oferta, jednak podziękowałem na razie i tutaj się pojawia mój problem. Ja jeszcze nigdy nie zamawiałem nic o takiej wartości przez internet i trochę się obawiam jak to będzie :oops: Czy mnie nie oszukają, czy wyślą... Jest ktoś może z doświadczeniem na tym forum, żeby mi mógł przybliżyć tematykę, jak mogę sprawdzić ten sklep i jak w razie problemów mógłbym go reklamować, czy w końcu w razie najgorszego np. nie wysłania czy wysłania czegoś innego jak mógłbym się domagać zwrotu pieniędzy?

Edytowane przez Elfir

starczy poczytać przepisy prawa dotyczące sprzedazy w necie.

Do tego sklepy mają regulamin.

Poza tym możesz użyć wyszukiwarki i odszukaćwiele tematów na których ludzie piszą o sklepach internetowych i zakupach tam.

Mój pierwszy punkt w sprawdzeniu wiarygodności sklepu internetowego to łatwo dostępny adres fizyczny siedziby i jego sprawdzenie np na mapie google.

Jeśli sklep ukrywa się pod telefonem a na znalezienie adresu muszę poświęcić więcej niż 30 sekund na stronie to rezygnuję z zakupu.

Druga sprawa to wpisanie nazwy firmy w googlach i sprawdzenie czy nie ma za dużo ludzi użalających się na obsługę.