Elfir 16.03.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Adam jestem ogrodnikiem i mieszkam w Poznaniu. Nie mam żadnego wydawnictwa. Mam firmę ogrodniczą. Nie pracuję w Muratorze. Czy wy w końcu zaczniecie rozróżniać moderatora od admina? W kwietniowym numerze papierowego Muratora jest dokładnie opisany projekt domu pasywnego z konkursu. Najlepiej byłoby rozmawiać na temat jakiegoś konkretnego projektu i jego ewentualnej wygody/niewygody zamiast o potencjalnych błędach w projektowaniu domów pasywnych (Bywa, ze w nim mieszkać się nie będzie dało...).Swoją drogą w tym omawianym projekcie są okna otwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 16.03.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Tak budynek pasywny da radę zrobić z pomocą leśnych dziadków od opracowania systemu NF15. przykra prawda ten kto tworzy ten system gdzieś coś kiedyś słyszał, coś przetworzył i zapisał. I mamy krzaczki typu 20 wat/m^2 mocy dla NF15 to już nie jest budynek pasywny !! ma być minimum 10Wat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts