Gość Konto usunięte_1* 16.02.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 a nie lepiej kleić to pianką do styropianu , ja akurat od kilku dni robię sam elewację ok 200m2 właśnie na piance , myślę że pianka jest dużo mocniejsza a o wysiłku nie wspomnę , ileż ja bym musiał tego namieszać , a tak tylko pistolecik tuba wkręt i do dzieła , polecam super robota , ja używałem pierwszych kilka tubek tytan eos drogi i dobry ale długo się usztywnia około 15 minut następne było 12 szt insta stik ten już zdecydowanie szybciej stabilizował , teraz znów mam tytan eos ale następne to juz resztkowe bedą insta stik , lepiej się nimi robi jakieś wycinki takie dokładniejsze nie trzeba tak długo czekać , olej ten klej w workach nie nameczysz się tak a robota niechcąco pali się w rękach acha i nie mam zamiaru niczego kołkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.02.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Twoj dom, Twoje prawo...W Toruniu pol roku temu byla jakas mega wichura, zerwalo kilka elewacji...ubezpieczyciel nie wyplacil odszkodowania z powodu braku mocowania mechanicznego (kolki) Ponadto widziales w ktorejkolwiek aprobacie systemu docieplen klej w piance? chyba nie ma, no moze tytan moze miec, bo maja komplet, moze termoorganika, nie wiem, nie sprawdzalem ani jednego ani drugiego. nie mniej jednak jakbym wydawal tyle kasy na material i na robocizne (ty robisz to sam ale kosztuej tyle samo, bo czas) to wolalbym jednak miec tak zeby nie spadlo... A Ty jakie masz wytlumaczenie dla braku kolow? smieszne mostki termiczne? czy tak na prawde chodzi o naklad $ i czasu na kolkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 16.02.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 wyczytałem że kołkuje się budynki powyżej chyba 12 metrów jak dobrze pamiętam lub 6 naprawdę nie pamiętam , z bloków może ściągnąć elewację bo to jednak jest żagiel ale dom front i tył po 4 metry a boki chyba coś koło 6-7nm w dodatku zabudowa na około , jestem dobrej myśli a tak szczerze nie chce mi się tego robic bo ten maraton remontowy u mnie trwa od czerwca ubiegłego roku totalny remont wszystkiego , a co do techniki pokazywanych na pokazówkach to ja robiłem razy dwa , nie ma bata aby cos urwało , już molestowałem chyba z 5 płyt styropianowych bo też byłem sceptyczny , teraz jestem pewny że nie puści nawet w huragan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.02.2016 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 to zle wyczytales. pieprza ludzie takie glupoty , handlowczyki zasrane i spece od marketingu i pozniej ludzie w takie glupoty wierza. ulotka reklamowa to nie dokument ! w Toruniu z domkow jednorodzinnych zerwalo (zrodlo - jeden z klientow indywidualnych z FM), nawet jakies zdjecia mi wrzucil, oczywiscie jak potrzebne to teraz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.02.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Mam dom z silikatów, ściany szczytowe z szarego BK.O ile jeszcze widziałbym sens montażu kołków w silikacie, to w BK byłoby to bez senssu - te kołki trzymają sie symbolicznie, dużo słabiej, niż klej trzyma płytę. Pianka jest jeszcze uwzględniona w systemach Ceresitu, Lakmy. Na zachodzie na pewno Dow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 17.02.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Mam dom z silikatów, ściany szczytowe z szarego BK. O ile jeszcze widziałbym sens montażu kołków w silikacie, to w BK byłoby to bez senssu - te kołki trzymają sie symbolicznie, dużo słabiej, niż klej trzyma płytę. Pianka jest jeszcze uwzględniona w systemach Ceresitu, Lakmy. Na zachodzie na pewno Dow. Dokładnie. Ja mam pustak ceramiczny i kołkował nie będę. Kołek bardzo kiepsko siedzi w tym materiale. Będę kołkował tylko tam jest beton tj. cokół, następnie tam gdzie mam pełną cegłę którą szalowałem strop nad parterem i kolejny strop nad poddaszem. Ostatecznie wyjdzie że kołki będę miał w pasach co ok. 3m . Kleić będę Insta-Stick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 17.02.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Dokładnie. Ja mam pustak ceramiczny i kołkował nie będę. Kołek bardzo kiepsko siedzi w tym materiale. Będę kołkował tylko tam jest beton tj. cokół, następnie tam gdzie mam pełną cegłę którą szalowałem strop nad parterem i kolejny strop nad poddaszem. Ostatecznie wyjdzie że kołki będę miał w pasach co ok. 3m . Kleić będę Insta-Stick. klejenie insta stick jest faktycznie lepsze niż tytanem , szybciej się stabilizuje , teraz to wiem po oprużnieniu 12 szt insta stick oraz 12 szt tytana , następne to też już będą insta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 17.02.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 A do elewacji z bk 400 jakie kolki kupować? Styro 20cm. Myslalem o listwie okapowiej. Przy ościeżnicy okna dac listwę przyokienna. Styropian bedzie dolegal do styropianu z ocieplenia ściany fundamentowej. Czy w tym przypadku dawac listwę startowa czy wystarczy zrobienie na styk i opiankowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 17.02.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Mam dom z silikatów, ściany szczytowe z szarego BK. O ile jeszcze widziałbym sens montażu kołków w silikacie, to w BK byłoby to bez senssu - te kołki trzymają sie symbolicznie, dużo słabiej, niż klej trzyma płytę. Dawałem kołki (zagłębione, +dekielki) zarówno na siliakcie jak i BK. Nie zauważyłem aby w BK trzymało słabo. Możliwe że te w BK były mocowane głębiej (dawno, nie pamiętam). Kołki Wkręt-met (do silikatu termo, do BK na ścianach szczytowych niegrzanego poddasza zwykłe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 10.03.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Ja z trochę innym pytaniem, jednak chyba ważnym.Jak przechowujecie styropian? Nie mam żadnego zadaszonego budynku a styropian będzie musiał poczekać ok 4 miesiące na klejenie.Czy jakaś folia się sprawdzi? Zwykła czy o jakichś specjalnych właściwościach potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Ja z trochę innym pytaniem, jednak chyba ważnym. Jak przechowujecie styropian? Nie mam żadnego zadaszonego budynku a styropian będzie musiał poczekać ok 4 miesiące na klejenie. Czy jakaś folia się sprawdzi? Zwykła czy o jakichś specjalnych właściwościach potrzebna? chronic przed sloncem, w miare mozliwosci rozlozyc palety ktore sie paletaja po budowie i na nim polozyc styro, zeby nie stal w blocie. Przykryc plandeka np, albo czym co chroni przed UV. Chronic przed zlodziejami... pies jakis albo cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 10.03.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Dzięki fighter1983 za info, myślisz że taka plandeka wystarczy?http://allegro.pl/plandeka-mocna-10-x-12-niebieska-fv-24h-75gram-m2-i5445584518.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 w zupelnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 10.03.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Dziękuję! To szukam jeszcze starych palet, może ktoś w okolicy będzie miał do oddania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 11.03.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witam,w nadchodzącym tygodniu chcę kłaść ten styropian:http://www.styropmin.pl/1,2,10,12,passive-pro-31na Porotoherm 25 P+W. Czy to dobry czas?Czy muszę osłaniać go jakoś specjalnie przed słońcem? Pogoda dla mojego regionu:http://www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa/16dniowa Klej szary specjalny do klejenia grafitu, potem klej biały do zatopienia siatki... Czy kołkować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 11.03.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Ja tylko w temacie kołkowania, przez prawie rok się wykłócałam o kołkowanie, ja nie chciałam, mąż twierdził ze to niewielki koszt i warto to zrobić.Po lekturze tego tematu zmieniam zdanie, jednak będziemy kołkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 12.03.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam, w nadchodzącym tygodniu chcę kłaść ten styropian: http://www.styropmin.pl/1,2,10,12,passive-pro-31 na Porotoherm 25 P+W. Czy to dobry czas? Czy muszę osłaniać go jakoś specjalnie przed słońcem? Pogoda dla mojego regionu: http://www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa/16dniowa Klej szary specjalny do klejenia grafitu, potem klej biały do zatopienia siatki... Czy kołkować??? Klej, nie osłaniaj - jeszcze na to nie pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliminho 13.03.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Mam pytanie...chce ocieplic dom warstwa 20 cm i nie wiem czy ukladac to w jednej wartsiwe czy dwuwartsowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.03.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 w jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliminho 14.03.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 A jakie zalety i wady? A tak z innej beczki...a jak w przypadku podłogi, tez izolowac jedna wartswa? Pytam bo bedzie trzeba wycinac pod rury itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts