Vld 03.09.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Silesia nie będzie z takich łączy zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 03.09.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 fabrycznie jest napełniona gazem, jak przykręcasz rurki to jakaś membrana się przebija i napełnia się wszystko gazem. No widzisz, ale ja nie kumaty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 03.09.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 fabrycznie jest napełniona gazem, jak przykręcasz rurki to jakaś membrana się przebija i napełnia się wszystko gazem. Czyli próby szczelności się nie robi:eek: Tylko jedno podejście: albo zadziała, albo nie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 03.09.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Silesia nie będzie z takich łączy zadowolony. A to czemu, fuchy nie straci no jest jeszcze serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 03.09.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Gdyby ktoś miał namiary na dobry serwis w mojej okolicy to ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 03.09.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Czyli próby szczelności się nie robi:eek: Tylko jedno podejście: albo zadziała, albo nie;) Jakie masz temperatury w instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.09.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Silesia nie będzie z takich łączy zadowolony. Niby Panas też już jest nabity od nowości Czy faktycznie jest,tego nie wiem na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.09.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ja tam się na tym wszystkim nie znam natomiast staram się wszystko mniej więcej opisać co się wiąże z uruchomieniem chińczyka.jedno jest pewne na upartego taką Julę można podłączyć we własnym zakresie bez ingerencji serwisu. instrukcja jest jak na chińczyka dosyć przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.09.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Niby Panas też już jest nabity od nowości Czy faktycznie jest,tego nie wiem na 100%. Ma "nabite" rurki, których nie ma w zestawie? Ciekawa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 03.09.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 fabrycznie jest napełniona gazem, jak przykręcasz rurki to jakaś membrana się przebija i napełnia się wszystko gazem. Fabrycznie napełnione są czynnikiem obydwie jednostki i rury je łączące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.09.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Fabrycznie napełnione są czynnikiem obydwie jednostki i rury je łączące? tak, wszystko jest zaślepione fabrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.09.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Mimo tego, że urządzenie jest fabrycznie napełnione odpowiednią ilością czynnika chłodniczego, to jeżeli jest rzeczywiście jak piszecie "do samodzielnego montażu" - i w dodatku na szybkozłączkach (jak niektóre klimatyzatory przenośne) to powstaje problem obecności "obcych" gazów oprócz czynnika chłodniczego które nie ulegają skropleniu przy tych ciśnieniach i pogarszają efektywność urządzenia. Nie wiem, nie znam "julki", nie widziałem, może jakieś zdjęcia dodatkowe ktoś załączy? Zasadniczo, to bezwzględnie w każdym przypadku montażu tego typu ustrojstwa należy koniecznie uzyskać próżnię w przewodach (przy okazji kontrolując szczelność) i dopiero później otwierać zawory jednostki zewnętrznej napełnionej czynnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.09.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 http://www.jula.pl/globalassets/catalog/productdocuments/manual/416107_se-no-pl-en.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.09.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Montowałem w tym roku klimę w firmie i początkowo też chciałem zrobić to sam. Niby prosto i można taniej... Szybko przemyślałem sprawę i zleciłem montaż fachowcowi z "papierami" Samsunga, który zrobił to za 600zł. Nie warto ryzykować za taką kasę jeżeli ktoś nie ma doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.09.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 w S zaznaczaja ze pöowinnien to zrobic fachowiec... ( samemu prawnie nie wolno ) Jak to w praktyce wyglada ( podlonczenie ), nie wiem... Osobiscie bym sie w to nie bawil... ale to moze kwestia umiejetnosci... Niech kazdy robi co umie najlepiej... ale to wynika u nich z zagrożenia wypuszczeniem gazów chłodniczych a tego to na pewno przestrzegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.09.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Montowałem w tym roku klimę w firmie i początkowo też chciałem zrobić to sam. Niby prosto i można taniej... Szybko przemyślałem sprawę i zleciłem montaż fachowcowi z "papierami" Samsunga, który zrobił to za 600zł. Nie warto ryzykować za taką kasę jeżeli ktoś nie ma doświadczenia. akurat ten fragment, czyli połączenie tych śrubunków jest banalnie proste i mówię to ja....nietechniczny.pod tym względem JULA jest bardzo fajnie zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.09.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 , no.... tego tez Ale respect za podjecie sie instalacji... satysfakcja pewnie jest... 600:- to b. dobra cena nie no montaż robi mi fachowiec który na co dzień się tym zajmuje. ja się tego nie dotykam bo się nie znam .opisywałem tylko swoje obserwacje montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 03.09.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Silesia nie będzie z takich łączy zadowolony. Będzie będzie szybciej sprężarka do wymiany w "nie czystej" instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 03.09.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Jakie masz temperatury w instalacji ? Takie jakie ustawię A o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 04.09.2014 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Takie jakie ustawię A o co chodzi? Bardzo śmieszne, a tak serio to ciekawi mnie jaką temperaturę dajesz na kk, czy cała instalacja chodzi na jednej i generalnie jaką najwyższą temperaturę można utrzymać z tą pompą np. przy -10, oczywiście w granicach jakiejś opłacalności. Pytam bo mój brat jest zainteresowany, ma instalację na grzejnikach, a nie koniecznie muszę mu mówić że moja to takie cacko bez konkurencji bo może Panasonic byłby lepszy dla niego, sporo ludzi go zachwala, a mojej nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts