Bazyl3 27.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Przeczytaj jeszcze raz mój post Pomyliłem projekty Posiadam gdzieś fotorelację z budowy, ale nie na tym komputerze jak będę miał czas wrzucę. Jak 23 tys to za metr gdzieś tak 140 zł chyba, że wykonawca robi to na czarno Przeczytałem. Czyli to w końcu ten czy nie ten projekt, bo się pogubiłem? No i ja piszę o murarce bez dachu, bo od dachu będą inni fachmani, więc nie wiem czy ta cena taka dziwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
intercuuren89 27.03.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Przeczytałem. Czyli to w końcu ten czy nie ten projekt, bo się pogubiłem? No i ja piszę o murarce bez dachu, bo od dachu będą inni fachmani, więc nie wiem czy ta cena taka dziwna Czyli 32 tys. za SSO z wieźbą. dziwna ta cena jak dla mnie budować ponad 141 metrów za 23 tys. w sumie sama murarka i region też robią swoje... My z ekipą działaliśmy 5 tyg z kawałkiem w tym jeden dzień wieźba. Zapłacić ludziom itp. jak dla mnie wyjątkowo podejrzane, ale próbuj i pilnuj, patrz na ręce chyba, że ekipa naprawdę zaufana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Bazyl - teraz i tak nie masz symetrycznego frontu przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 27.03.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Bazyl - teraz i tak nie masz symetrycznego frontu przecież Ale jednak okno jest w środku prawej strony budynku Przepchnięte w narożnik nie będzie dziwnie wyglądało? PS. Jaki intuicyjny program do aranżacji wnętrz polecacie Edytowane 27 Marca 2013 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Tak by to wyglądało: http://images50.fotosik.pl/1903/ecf77ca07cc2d651.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 27.03.2013 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Elfir- jak miło że jesteś Ale "nastukaliście" Pod czytałam was w wątku jaki projekt wybrać i Bazyl widzę, że chyba będziemy mieć takie same zmiany Rysuje sobie coś jeszcze z tym projektem bo muszę meble powstawiać ale w programie sweet home 3d dopiero się uczę i idzie mi to bardzo wolno- a po świętach spotkanie z architektem i muszę już konkrety przedstawić. Próbuję dopasować okna itd... w kuchni bym chciała takie nad blatem, to i szafki się zmieszczą, coś takiego- tylko jedno i dłuższe: - parter jak pisałam- na pewno schody w miejscu wc, jak w pierwszym poście poddasze- tworze edit: Beti- zapomniałam napisać, ze suuuper Edytowane 27 Marca 2013 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti87 27.03.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Bede wklejać wiecej wizualek i czekam na wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 27.03.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) nie biorąc pod uwagę rozmieszczenia sprzętu w łazience ma to wyglądać tak (na szybko)- połączę pralnie z łazienką, i mam jeszcze dodatkowe pomieszczenie. Beti :* Edytowane 27 Marca 2013 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 28.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 nie biorąc pod uwagę rozmieszczenia sprzętu w łazience ma to wyglądać tak Chyba jednak wolę mieć sporą garderobę przy naszej sypialni, a i sypialnię jednak większą. Nawet kosztem tego dodatkowego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 29.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 No to teraz mam jeszcze zgryz z wielką łazienką na górze. Po przesunięciu naszej sypialni i zakończeniu jej garderobą, tak by ściany się zgrywały z dołem okazuje się że łazienka ma ~12 m2. Za dużo. Pomysły? Podzielić na pół i zrobić malutki gabinecik za łazienką z przejściem przez garderobę? Czy zakombinować całkiem z układem lewej strony góry? Tylko jak? Ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 29.03.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Hej Widzę, że ostro rozpracowujecie projekt z92 i szukacie najlepszych rozwiązań. Super, tak trzymać! Niestety okazało się, że nasza działka nie jest jeszcze budowlana, więc i budowa musi poczekać. Wielka szkoda, ale cóż... Ceny działek w moich stronach to jakiś kosmos: za 10 arów nieuzbrojonej działki trzeba dać min. 80 tyś zł, a fajne ładne działki zaczynają się od 100-120 tyś Więc czekamy dalej na przekształcenie naszej półhektarowej ziemi, może się uda w ciągu 2-3 lat.. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkim Wesołych Świąt i wiosny, wiosny, wiosny! Będę tutaj zaglądać i trzymać kciuki za spełnienie marzeń o własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Pamiętaj, że w łazience musisz mieć pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 30.03.2013 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Letniowoc- bardzo mi przykro... ale zobaczysz, warto poczekać i będziecie mieli swój wymarzony domek. Będziesz miała więcej czasu na przygotowanie- ja żałuję, że się wcześniej za to nie zabrałam ale decyzja była szybka a i działkę udało nam się bardzo tanio kupić- no trafiliśmy w okazje Bazyl- może to głupie pytanie ale ścianki muszą być nad sobą ? Moja niewiedza budowlana bardzo mnie przeraża- myślałam, że to nie jest istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 02.04.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Pamiętaj, że w łazience musisz mieć pralkę Mimo pralki na górze zostaje kolubryna. Teraz dwa pytania. Czy jest sens zrobić to tak i uzyskać biblioteczkę za garderobą. Czy lepiej zrobić drugą garderobę w w płn. sypialni dociągając ścianką do futryny łazienki? Czy jeszcze coś wywrócić do góry nogami (projektant zemdleje) i np. zrobić sypialnię z garderobą od płn. w kształcie pseudo L, a łazienkę zrobić przy schodach? Ech Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 02.04.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Bazyl- może to głupie pytanie ale ścianki muszą być nad sobą ? Moja niewiedza budowlana bardzo mnie przeraża- myślałam, że to nie jest istotne Fachowcem nie jestem, ale przy terivie chyba lepiej żeby były. Nie jest to bodajże konieczność, ale ułatwia budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 biblioteczka za garderobą - chcesz tam jakieś cenne woluminy ukrywać za ciuchami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 02.04.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 biblioteczka za garderobą - chcesz tam jakieś cenne woluminy ukrywać za ciuchami? Nie. Ja chcę się tam ukrywać przed światem No i troszkę książek jednak mam PS. Ok, to jak racjonalnie wykorzystać lewą stronę poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Tam będzie przecież nisko, bo jest skos. Ty sobie najpierw urządz na papierze taką duża łazienkę z miejscem do prania i suszenia a potem się zastanawiaj czy jest za duża czy nie. Bo moim zdaniem skosów nie bierzesz pod uwagę licząc powierzchnię. Garderoba przy sypialni jest za wąska. Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 02.04.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Czyli zostawiłabyś jak jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Nie, powiększyłabym garderobę. Dlaczego kominy są w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts