Bazyl3 02.04.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Nie, powiększyłabym garderobę. Dlaczego kominy są w tym miejscu? Ale kosztem sypialni czy poszerzając w dół. Kominy są w tym miejscu bo na parterze na tej ścianie stoi piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 02.04.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Macie rację z garderobą- powinna być przy sypialni: a więc będzie tak: Łazienka wcale nie wydaje mi się za duża ( skosy) Mam nadzieję, że to nasza ostatnia zmiana :/ Wie ktoś jak zrobić skosy w sweet home 3D ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti87 02.04.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 ja wiem ale troche to trudne do wytłumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.04.2013 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Beti a całe ściany tak można ? bo mi tylko to się udało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.04.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nie, powiększyłabym garderobę. Do jakiej szerokości? Dlaczego kominy są w tym miejscu? No właśnie - kominy Wolałbym je na ścianie zewnętrznej i prostopadle do dachu, ale wtedy doopa z okna szczytowego PS. Co do łazienki, to jak widzisz opcję, że zostaje, ale nie będzie cała opłytkowana (ściany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.04.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Mam nadzieję, że to nasza ostatnia zmiana :/ Hmm A w temacie. Gdzie u Was będą kominy właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.04.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 tak jak w projekcie ( z kotłowni nad łazienkę wszystko pozostaje bez zmian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Bazyl - zajrzyj w dziale wnętrza do wątku o łazienkach bez kafelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.04.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 tak jak w projekcie ( z kotłowni nad łazienkę wszystko pozostaje bez zmian) Czyli w łazience będziecie mieli okno dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.04.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Bazyl - zajrzyj w dziale wnętrza do wątku o łazienkach bez kafelków. A tak w skrócie - jesteś za czy przeciw? PS. Dasz bezpośrednią linkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti87 03.04.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) paliszcz chodzi ci o to? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez beti87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti87 03.04.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 co powiecie na cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti87 03.04.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 acha jeszcze prosze o opinie które lepsze czy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A tak w skrócie - jesteś za czy przeciw? PS. Dasz bezpośrednią linkę? Nie lubię kafelkowania po sufit. Tu znajdziesz linka: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212666-Najcz%C4%99%C5%9Bciej-szukane-tematy-sprawd%C5%BA-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-nowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.04.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Bazyl- dachowych zero ! zmieści się tam okno długie i wąskie, gdzieś mam zapisane wymiary. Beti- łazienka bardziej podoba mi się ta druga- ale te halogeny to chyba spory koszt ? Muszę jeszcze sprawdzić dokładnie jak się wnętrza robi,skosy bo w ogólnym projekcie to chyba i tak nic mi to nie da ale to dopiero w piątek. Bo nie chodzi mi o kolory ścian itd.. muszę sprawdzić funkcjonalność pomieszczeń, jakie meble wejdą, wysokość... No i u mnie wykończenie będzie dużo bardziej skromne niż w Twoich wizualkach pięknie to wszytsko wygląda ale niestety nie na moją kieszeń ma być tanio- szczególnie przy wykończeniu na które będzie chyba kredyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti87 03.04.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ja tez chce jak najtaniej, mój dom na pewno bedzie wygładał inaczej niż na moich wizualkach, chociaz marze ze moze kiedys bede miała taką scianke tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 04.04.2013 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Nie no Beti- ścianka wypas chciała bym taką jakąś wizje salonu mam ale wszystko wyjdzie w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 04.04.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Bazyl- dachowych zero ! zmieści się tam okno długie i wąskie, gdzieś mam zapisane wymiary. Jako przeciwnik dachówek łaknę szczegółów wymiarowych i kominoumieszczeniowych Zastanawiam się też jaka w końcu jest sensowna szerokość tej garderoby I jakby mi ktoś powiedział czy sensowna jest wnęka z sypialni dziecięcej w stronę łazienki. Taka do futryny A co na górze w pokojach?? Duże okna czy luks z oknem czy co? PS. Dajcie wszystkie pomysły, bo jak na nie patrzę, to ciągle mi coś do głowy wpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Szerokość garderoby - 60 cm na wieszaki + min 80 cm żeby się obrócić. To przy założeniu, że garderoba będzie miała półki tylko po jednej stronie. Przy dwustronnej dodajesz 30 cm (półki) lub 60 cm (wieszaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 04.04.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Szerokość garderoby - 60 cm na wieszaki + min 80 cm żeby się obrócić. To przy założeniu, że garderoba będzie miała półki tylko po jednej stronie. Przy dwustronnej dodajesz 30 cm (półki) lub 60 cm (wieszaki) Czyli w tej kwestii mam już jasność 1,70 m, czyli sypialnia mniejsza o 0,45 m Dziś dosiądę sweet homa, to zobaczę co mi wyjdzie w kwestii tej łazienki. No i ciągle nie wiem jak rozwiązać kwestię komina (kominów) PS. Jak w sh3d zrobić grubość ścian, bo jak sobie zacząłem robić pokoje na prostokącie 9x10,5 to mi oczywiście wyszła szpara wynikła z nieuwzględnienia tych grubości. Czy po prostu zliczyć szerokości i zrobić taki prostokąt jaki wychodzi bez ścian?? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts