Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, powiększyłabym garderobę.

Do jakiej szerokości?

Dlaczego kominy są w tym miejscu?

No właśnie - kominy :( Wolałbym je na ścianie zewnętrznej i prostopadle do dachu, ale wtedy doopa z okna szczytowego :(

PS. Co do łazienki, to jak widzisz opcję, że zostaje, ale nie będzie cała opłytkowana (ściany)?

A tak w skrócie - jesteś za czy przeciw?

PS. Dasz bezpośrednią linkę? :)

Nie lubię kafelkowania po sufit.

Tu znajdziesz linka: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212666-Najcz%C4%99%C5%9Bciej-szukane-tematy-sprawd%C5%BA-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-nowy!

Bazyl- dachowych zero ! zmieści się tam okno długie i wąskie, gdzieś mam zapisane wymiary.

Beti- łazienka bardziej podoba mi się ta druga- ale te halogeny to chyba spory koszt ?

Muszę jeszcze sprawdzić dokładnie jak się wnętrza robi,skosy bo w ogólnym projekcie to chyba i tak nic mi to nie da :)

ale to dopiero w piątek. Bo nie chodzi mi o kolory ścian itd.. muszę sprawdzić funkcjonalność pomieszczeń, jakie meble wejdą, wysokość... No i u mnie wykończenie będzie dużo bardziej skromne niż w Twoich wizualkach :) pięknie to wszytsko wygląda ale niestety nie na moją kieszeń :( ma być tanio- szczególnie przy wykończeniu na które będzie chyba kredyt...

Bazyl- dachowych zero ! zmieści się tam okno długie i wąskie, gdzieś mam zapisane wymiary.

Jako przeciwnik dachówek łaknę szczegółów wymiarowych i kominoumieszczeniowych :) Zastanawiam się też jaka w końcu jest sensowna szerokość tej garderoby :) I jakby mi ktoś powiedział czy sensowna jest wnęka z sypialni dziecięcej w stronę łazienki. Taka do futryny :) A co na górze w pokojach?? Duże okna czy luks z oknem czy co? :D

PS. Dajcie wszystkie pomysły, bo jak na nie patrzę, to ciągle mi coś do głowy wpada.

Szerokość garderoby - 60 cm na wieszaki + min 80 cm żeby się obrócić. To przy założeniu, że garderoba będzie miała półki tylko po jednej stronie. Przy dwustronnej dodajesz 30 cm (półki) lub 60 cm (wieszaki)

Czyli w tej kwestii mam już jasność 1,70 m, czyli sypialnia mniejsza o 0,45 m :) Dziś dosiądę sweet homa, to zobaczę co mi wyjdzie w kwestii tej łazienki. No i ciągle nie wiem jak rozwiązać kwestię komina (kominów) :(

PS. Jak w sh3d zrobić grubość ścian, bo jak sobie zacząłem robić pokoje na prostokącie 9x10,5 to mi oczywiście wyszła szpara wynikła z nieuwzględnienia tych grubości. Czy po prostu zliczyć szerokości i zrobić taki prostokąt jaki wychodzi bez ścian??

Edytowane przez Bazyl3