Elfir 29.10.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Powodzenia i dużżooo cierpliwości bo przy budowie się przydaje Połączyłam z istniejącym tematem o Z92. Garaż to w zasadzie dobudówka, więc o samej częsci mieszkalnej można pogadac z tymi, co już wybudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 29.10.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 A szukałam takiego tematu i nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 29.10.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Mam pytanie do tych co budują ten dom z garażem.Jak oceniacie funkcjonalność wejścia nad garaż (i np sypialni która tam będzie) ze spocznika schodów? I czy dałoby się się przebić z sypialni na strych by wydzielć tam garderobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 29.10.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Poczytaj forum......pisałam o wejściu do pokoju nad garażem. Przejscie z sypialni do garderoby też można zrobić rónica poziomów o 2 schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 29.10.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Bazyl... na Twoje pytania odpowiem po konsultacji z mezem (bo ja nie znam odpowiednich słów:)) Paliszcz...poczytałam forum i stwierdzam, ze Twoj projekt to AZURYT (jest kilka wersji co do układu n poddaszu ) ...bardzo chciałam go mieć ale niestety projekt nie był jeszcze w sierpniu skończony. Czas mnie gonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.10.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Dwa pytanka 1. Jaki system kominowy posiadacie/planujecie? 2. Jaki materiał na pokrycie dachu? Komin z kształtek a dach ? Byliśmy przekonani do dachówki betonowej z powłoką ale jeszcze sie zastanawiamy nad ceramiczną. A wy co planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 02.11.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 (edytowane) Hej, jetem również zainteresowana Z92.Mam takie pomysły na zmiany:Parter:http://img802.imageshack.us/img802/9550/3ju0.png Poddasze:http://img845.imageshack.us/img845/3003/zy2i.png Co sądziecie o tych zmianach? P.S. Część z nich to pomysły Elfir. Wg mnie warte rozważenia. Edytowane 2 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 03.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) A, i jeszcze jedno: Ile planujecie wydać na budowę tego domu? Mam na myśli system gospodarczy - ekipy do każdego etapu. Edytowane 3 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmirowska 04.11.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Moja rodzina wybudowała ten dom przy budżecie, który był bardzo ograniczony [290tys. zł. ani złotówki więcej] Całkiem zgrabny i miły dla oka. Gdzieś mam zdjęcia, ja znajdę to pokażę jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.11.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Moja rodzina wybudowała ten dom przy budżecie, który był bardzo ograniczony [290tys. zł. ani złotówki więcej] Całkiem zgrabny i miły dla oka. Gdzieś mam zdjęcia, ja znajdę to pokażę jak to wyszło O tak! Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.11.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Hej, jetem również zainteresowana Z92. Mam takie pomysły na zmiany: Parter: http://img802.imageshack.us/img802/9550/3ju0.png Poddasze: http://img845.imageshack.us/img845/3003/zy2i.png Co sądziecie o tych zmianach? P.S. Część z nich to pomysły Elfir. Wg mnie warte rozważenia. Hej, wg mojej oceny jezeli chodzi o dół to: wersja 1 - ściana kominkowa ok (mam dokładnie taką samą),powiększona kuchnia ok ale nie az tyle bo bedzie bardzo ciasno ze stołem i przesuniete okno zepsuje urok zew. ( tez planuje postawić sciane ale na wysokości początku wykusza), drzwi osobne do kuchni i salonu ze ścianku to chyba "bardzo ciasny pomysł " - mam juz wybudowany dom do stropu , szafa w wiatrołapie kosztem kotłowni (u mnie też tylko odwrotnie, najpierw drzwi , potem szafa) wersja 2 - zdecydownie wiecej miejsca góra moze być, ale przez ta dodatkową szafe bedzie ciemniej,cgyba ze bedzie okno na schodach? bo ja mam garaż i okna brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.11.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) dzisiejsza fota Edytowane 4 Listopada 2013 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.11.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 leszczu791,dzięki za opinię. Tym cenniejsza, że budowa już trwa.Jeszcze taki pomysł mi się nasunął - gaderoba na kurtki kosztem kotłowni i wnęki na szafę w holu. Tylko pojęcia nie mam, ile miejsca na nia potrzebuję. No i w projekcie jest słup, a w garderobie wypadłby na środku pomieszczenia. Da się go przesunąć?http://img543.imageshack.us/img543/349/aoa0.png Poproszę o więcej zdjęć. Zwłaszcza pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.11.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Garderoba dobry pomysł, sama się zastanawiam jak to zrobić tym bardziej ze kotłownie mam przeniesiona za garaż a to będzie pom. gos. na taczki, rowery itp.. Obawiam się, ze ściana postanowiona na samym początku schodów może stwarzać wrażenie wąskiego korytarza. Słup jest wentylacyjny im można go przenosić. Ja obecnie nie mam jeszcze ścianek działowych tylko nośne i schody. Słupów brak. I chyba zrezygnuje z drzwi miedzy wiatrołapem a holem. Na garderobę potrzebujesz około 60 cm na wieszaki i 30 cm na półki, żeby sie swobodnie obrócić to około 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.11.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) schody z całym spocznikiem w środku jeszcze mało widać ale jak ściągną stemple to będą nowe fotki i tył Edytowane 4 Listopada 2013 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 05.11.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Obawiam się, ze ściana postanowiona na samym początku schodów może stwarzać wrażenie wąskiego korytarza. . Może masz rację. Jesli będziesz juz miała ścianki dzialowe, to łatwiej będzie podjąć decyzję. Na garderobę potrzebujesz około 60 cm na wieszaki i 30 cm na półki, żeby sie swobodnie obrócić to około 80 cm. Czyli min. 140 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 05.11.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Paliszcz...poczytałam forum i stwierdzam, ze Twoj projekt to AZURYT (jest kilka wersji co do układu n poddaszu ) ...bardzo chciałam go mieć ale niestety projekt nie był jeszcze w sierpniu skończony. Czas mnie gonił. Oglądałam ten projekt i nie znalazłam takiego samego poddasza to całkiem inny domek Szukamy wykonawców Ceny wahają się od 28-45tyś za sso+ dach, bo póki co tylko do sso nas interesuje. Znacie jakieś fajne stronki z poradami jak skonstruować umowę z wykonawcą i na co zwracać uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 09.11.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) obiecane fotki......przypominam, ze nie ma jeszcze ścianek działowych. kuchnia salon schody mały pokoj i toaleta i jak? Edytowane 9 Listopada 2013 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 09.11.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) O, są zdjęcia! Dzięki serdeczne. Już nie mogę się doczekać następnych Wydaje się przestronnie. Ależ bym chciała już być na takim etapie.... Kiedy ruszacie z działówkami? Mnie martwią 2 rzeczy: 1. widok na toaletę zaraz po wejściu do domu z wiatrołapu 2. wejście do kuchni przez salon (próbowałam jakoś oddzielić to wejście, ale tylko na papierze, nie wiadomo, jak by to wyglądało w rzeczywistości). Pisałaś, że zamykacie kuchnię. Całkowicie? Masz jakieś wizualizacje? A tak w ogóle- to boję się, że domek będzie za duży (na 3 osoby). Znalazłam mniejszy odpowiednik - Dom w zielistkach wersja 2. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zielistkach-ver-2/m6e11f727d39c5,2706 Ale - pokój na parterze malutki, salon mały, kuchnia mogłaby być, ale brak spiżarki. Lub dom w filodendronach W - trochę większy od Zielistek, ale mniejszy od Z92 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-filodendronach-w/m50645c7926e97,2706 Wizualnie z zewnątrz podobne. Wewnątrz układ też podobny (i nie ma widoku na wc). Filodendrony już bardziej do mnie przemawiają. Ale też coś bym zmieniała. Ach, te dylematy. Lada dzień dostaniemy WZ. Trzeba podjąć decyzję. Dlatego tak zależy mi na zdjęciach. Bardzo proszę o zdjęcie ściany nośnej między salonem a wc. Bardzo jest długa? Edytowane 9 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 09.11.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Z projektami tak juz jest ...w każdym jest cos do zmiany. Ja chciałam Azuryt NF 40.... był dla mnie idealny ale projekt nie był skończony. Następne fotki będą razem z nośną. Moja ma długość 3,70. Nie mam kominka i dlatego skróciłam ją troszkę co dało przestrzeń. Wg projektu cała ściana ma 4,70. Poniżej rzut ręcznie przerobiony w salonie zamieniłam układ mebli i kibelek przenoszę pod okno. 1) widok na toaletę w ogóle mnie nie rusza, bo jak będą ładne drzwi (takie jak do pokoju) to nie ma to dla mnie znaczenia. 2) wizualizacji kuchni jeszcze nie mam...chciałabym ją częściowo zamknąć ale wiem, ze optycznie zmniejszy mi cały salon i jadalnie. Stolarz zrobi mi wizualizację dopiero w styczniu Proszę o komentarze.. moze inny pomysł na wiatrołap? Szkoda, ze nie zaglądają do nas poprzednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts