Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płatny profil - masakra

Czy przedłużysz płatny profil?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedłużysz płatny profil?

• Tak, przedłużam za 2000zł na następny rok
    • Nie, jest to zbyt wygórowana cena

Recommended Posts

grzegorz: mnie wycieli w stopce link do strony o białym cemencie, gdzie dla kilku osób robię za "dyżurnego technologa". To jedno - wtóre sądzę do wycinania linków mają automat jakiś, bo "żywy" mod by sprawdził i poczytał co tam mądrego pisze albo nie, czy jest to strona fachowa czy nie, czy dotyczy pasji jakiegoś gościa (np. uwielbia PF 125 p) i zamieścił tam wszystko co można i tak dalej. Ale na ty my są za małe rybeńki.

Przy okazji już widzę jak fachowo na pytania odpowiada pan z Eko- Śnieżki udzielając informacji innej niż: do tynku kup taki klej, do ściany taką farbę a do drzewa taki konserwant. I wszystko na legalu, ja gdzieś słyszałem na takie postępowanie ciekawsze określenie ale grozi ono wylotem chyba...

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

grzegorz: mnie wycieli w stopce link do strony o białym cemencie, .

Póki to stona amatorska to nie ma problemów, ale niektórzy pod pozorem takiej pisaniny pozycjonowali sobie swoje własne blogi, portale, strony, na których potem umieszczali reklamy i czerpali z nich korzyści. Dlatego teraz raczej są usuwane.

Chociaż akurat to nie ja.

Elfir: czy amatorska - nie wiem, tam są różne naprawdę rzetelne i ciekawe informacje z namiarem na mnie, to jedno. Wtóre, że u dwóch czy trzech osób robię za "Dyżurnego" technologia co oznacza, że jak się uda będziemy myśleć. Co ciekawe jeden facet, zawodowo związany z jedną z Dużych Cementowni stwierdził, że strona pod względem fachowym mi się podoba. Reklam nie ma żadnych, nie ma nawet cookiesów ....

Sam oceń:)

Zarabia i to pewnie bardzo sporo. A jaki to ma związek? Murator nie wchodzi na niczyje strony i nie wkleja linków do siebie.

Nie wchodzi i nie wkleja, ale zarabia dzięki tym, którzy tutaj piszą i to czytają. Jeżeli piszący wklei sobie linka do swojej strony z poradami budowlanymi (bo taki tutaj był przykład) to ja nie widzę niczego nagannego.

Gdyby Murator zarabiał na tym forum TYLKO dzięki czytającym i piszącym WŁASNYM redaktorom, którym płaci normalne pensje, to inna sprawa.

Pomijam sytuacje w których ktoś na bezczelnego wciska się z postem typu: kupiłem fajne lampy, ze strony xxxx.

Takie sytuacje sami forumowicze wyłapują, zgłaszają do usunięcia.

Elfir: aleś ty naiwny... z mojej działki. Jakiś gość ze składu z płatnego profilu zachwala cement marki X, a tu wchodzi na jakąś stronę pisaną "za bezdurno" i dowiaduje się co ta śmieszna litania symboli oznacza, i że wcale nie oznacza że im więcej tym lepiej.

Jakiś facet wypowiada się nt tynku mineralnego z płatnego profilu a wchodzi na stronę i czyta że to co mundry płatnie napisał to zestaw bzdur dyżurnych.

A do tego nie ma hasła: a bo proszę Pana ja wyczytałem tu i tam, na stronie dotyczącej tylko czegoś, że to i tamto, że gdzieś była lewa seria, a czym się różni wasz tynk pod marką przesypowni od waszego tynku pod waszą marką... i tak dalej.

Za dużo pytań za mało prostych odpowiedzi...

płatni mogą sobie pisać co chcą.

w jednym zdaniu Elfir zamkneła cała tą debatę. Wyraziła jasno podejscie Redakcji, Zarzadu, Moderatorow i wlascicieli tego portalu i wszystkiego co z tym zwiazane.

Przekaz jest jasny:

Do piachu doradcy.... g... warta jest wasza wiedza i to ze sie nia dzilicie i spedzacie tu x godzin ...

wyskakiwac z $ albo sp.... na wasze miejsce czeka x chetnych zaplacic nam za to, ze moga pisac tu bzdury.

A wasze stopki, nawolywania o opamietanie sie to tylko "cwaniactwo i spryt"

Ja mam tyle do powiedzenia w tym temacie..... Coraz bardziej mi sie tu nie podoba. "Wasze" specjalnie napisalem przez "w" podobno pisanie z wielkiej litery to oznaka szacunku, a tego jakos w tych naszych wzajemnych relacjach zaczelo bardzo bardzo brakowac

Edytowane przez fighter1983

• 2 months później...

Od dłuższego czasu mysle o płatnym profilu nie tyle reklamowym - a bardziej by podbić pozycję swojej strony firmowej (potrzebne mi to by walczyć na swoim lokalnym rynku, bo nie korzystam z sztucznych form pozycjonowania). Ale wstrzymuję się, bo wykupienie płatnego profila oznacza dla mnie w jakimś sensie utratę wiarygodności. Coś co robi się z serca zostaje biznesem.. a to juz mi sie nie podoba i zwyczajnie "posty płatnych" traktuję z większą rezerwą.

Z resztą - ileż tych płatnych profili jest? Na palcach można policzyć.. Robicie z igly widły.

płatni mogą sobie pisać co chcą.

a forumowicze i tak to weryfikują:)

zwyczajnie "posty płatnych" traktuję z większą rezerwą.

Jak chyba większość z nas.

Ktoś kto na forum jest "nie od dziś" i tak wie czym większość Forumowiczów z rangą "Najlepszy Doradca" się zajmuje.

Wie u kogo szukać dobrej rzetelnej rady, a nie rady niosącej wyłącznie wymierny zysk dla firmy X.

Nie róbcie z Forumowiczów bezwolnych idiotów.

A reklama, oczywiście winna być płatna, jak wszędzie.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Męczyłem się strasznie dluuugo z tym płatnym profilem. Gryzłem się z tym i rozterki bywały różne... kupować ten profil czy nie... opłaca się czy nie.... po to przychodziłem na forum czy też nie....

Boje, awantury, zadymy.... w koncu trzeba było z kolegą z firmy wypić flaszkę i podjąć decyzję: DECYZJA - KUPUJEMY PP dla mnie na Forum... może coś sie jednak na tym uda zarobić.

Wystosowałem maila zgodnie z poleceniami dot. PP na adres (zagwiazdkowana nazwa firmy), mialo to miejsce 8marca... sobota... no dobra... mamy środe... odpowiedzi brak.... proformy brak....

-- Treść oryginalnej wiadomości --

Temat: Płatny profil FM - fighter1983

Data: Sat, 08 Mar 2014 16:15:51 +0100

Nadawca: **************

Adresat: [email protected]

Witam

Prosze o fakture proforma za platny profil dla profilu fighter1983 na Forum Muratora

Dane do faktury: