Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płatny profil - masakra

Czy przedłużysz płatny profil?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedłużysz płatny profil?

• Tak, przedłużam za 2000zł na następny rok
    • Nie, jest to zbyt wygórowana cena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A możecie wysłać informację o tym temacie do firm, które maja wykupiony płatny profil?

W końcu nie wszyscy śledzą "Uwagi o naszym forum" i nie mają pojęcia, że toczy się taka dyskusja i.... jesteście zainteresowani ich opinią.

Byłoby to ok ze strony redakcji, ponieważ wtedy trafiliby tu wszyscy zainteresowani i mieli by szansę zagłosować w naszej ankiecie :)

i moze by wyedytowac ta ankiete tak, aby tylko osoby ktore maja platny profil mogly zabierac glos... i usunac glosy uzytkownikow majacych ten produkt... w tym glos Redakcji :)

A gdzie jest Pani Marta z Budowia.pl? zaproszona do dyskusji i cisza...

Dyskusja chyba wymiana argumentow a nie tak jak w tym przypadku zbiorczy monolog osob zainteresowanych tematem jako uzytkownicy badz potencjalni uzytkownicy uslugi

Trafiłem do wątku przypadkiem i chwilowo, ale sądzę że Redakcja powinna się b. mocno zastanowić na tą nową polityką profilową. Jestem tu względnie krótko, ale mam wrażenie że to forum marnieje, coraz mniej "mięsa" a więcej pyskówek czy krypto-handlarzy. Część płatnych profili może nieść muratorowi wręcz korzyści (finansowe pośrednio) nie z opłat ale przez budowanie (ratowanie?) jakości tego miejsca, co jak sądzę przyciąga budujących i w efekcie reklamodawców "banerowych". Symboliczna opłata (jak dotychczas) wydaje się OK (piszący widać że sprzedaje i bez kamuflażu się identyfikuje) coś między userem a typową skaczącą reklamą, Obawiam się że jak podniesiecie ceny to przegonicie wielu wartościowych forumowiczów. Można próbować udziwniać (zniżki dla kontynulacji, super-zniżki dla mega-olimpów-miliard-postów), pytanie tylko warto kombinować. Ale to nie mój biznes, z żadnej strony, znikam. Edytowane przez grzeniu666

Drodzy Forumowicze,

z uwagą śledziliśmy tę dyskusję, sami zresztą biorąc w niej udział. Wasze głosy przeważyły. Ustaliliśmy nową cenę Płatnego Profilu - 1200 zł rocznie.

Możemy Was jeszcze raz zapewnić, że robimy wiele, by forum było miejscem pożytecznym dla wszystkich, którzy z niego korzystają. Doceniamy Wasz wkład merytoryczny i cieszymy się, jeśli forum może pomóc w prowadzeniu Waszych interesów. Podniesienie opłaty za Płatny Profil, jak i emitowanie reklam na forum to element wpisany w utrzymanie forum i działalność Wydawnictwa.

Fajnie, że redakcja napisała wiadomość (chyba) wszystkim zainteresowanym.

Miło z Waszej strony.

Co do ceny: Czy to cena podstawowa? Czy za przedłużenie są zniżki?

Można więcej informacji?

Wg. mnie wygląda to tak:

Redakcja pokazała kij i postraszyła nas profilem za 2 - 4 tys - wszyscy k....... :) w krzyk: ale jak to? dlaczego? .......

Więc szanowna redakcja spuściła trochę z tonu na 1200, co i tak STOSUNKOWO jest dużą podwyżką, a zamiar zwiększenia zysków został zrealizowany:)

Pozdrawiam

ps oczywiście rozumiem szanowną redakcję, że wydawnictwo/forum ma przynosić zyski i nie jesteście instytucją charytatywną.

przykro mi, ale nie przedluze platnego profilu.

Podwyzka 300% jest dla mnie przegieciem.

Długo zastanawiałem się czy 400 zeta to już przypadkiem nie za dużo za nikłą skuteczność reklamy.Raczej przemawiało za tym to żeby nie zarzucano mi kroptoreklamy i tym samym podważano część moich porad czy sugestii rozwiązań

Poza tym, poruszane juz tutaj, polecenia wykonawcow przez forumowiczow - bedziecie je kasowac?

Jaki mialoby sens takie forum?

Wydaje mi sie,że w pogoni za zyskiem zabija sie idee Forum a realnie spowoduje odejście z FM wielu z nas - wszak nie jesteście jedynym forum budowlanym.

Mam dla Redakcji kontrpropozycję

A moze by tak zrezygnowac z jednej reklamy Muratora w TV ?

Per saldo bardziej Wam sie oplaci - poki co podpadliscie nam droga Redakcjo, i to niezle podpadliscie

Edytowane przez jareko

Szanowni Panstwo....

Mysle ze to jest odpowiedz na propozycje Muratora.... moze skorzystaja skoro urynkowimy ich naklejke?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205564-Naklejka-FORUM-MURATORA-poka%C5%BC-%C5%BCe-jeste%C5%9B-st%C4%85d/page2

a tak powaznie a raczej niepowaznie...

Redakcja wymyslila nowa cene... 1200...

a za ktora wersje platnego profilu? ta co wstepnie na wypasie byla za 12k czy ta za 4k dla biedakow?

Poza tym nie uwazacie Panstwo ze wyceny z sufitu stawiaja Was w bardzo bardzo zlym swietle?

Ja juz bym wolal jakby bylo to 4000... moj licznik odwiedzin liczy czy warto, jak dojde do sredniej 0,20 za klikniecie - to 4k tez byloby ok.

Ale wycena... tak sobie probuje przelozyc na moja branze....

rozmawiam jesienia z klientem, wyceniam cos na 450zl ... w styczniu ta sama usluga kosztuje juz klienta 4k-12k, ale skoro klient mowi ze to za drogo proponuje mu za to samo 1200zl... ciekawe jak bardzo wiarygodny bym byl w oczach mojego klienta :)

Ja już swoje w temacie powiedziałem

Już część z doradców odpłynęła z Forum jak z zaskoczenia zmieniono szatę graficzną, zniknęło wiele wartościowych postów i zanim zamieszanie się skończyło kilku z nas ubyło

Przypominają mi się początki oknonetu - idei słusznej w swych założeniach i pogrzebanej przez komercję i jakże dalekiej od założeń

Nie chciałbym by Forum Muratora poszło podobną drogą.

Każdy zrobi jak uważa - dla mnie maksimum do zaakceptowania => poprzednia (i tak wygórowana) stawka + WIBOR, na dzień podpisania czy przedłużenia płatnego profilu

Edytowane przez jareko

Zostańcie przy starych stawkach i wyegzekwujcie wykup profili od tych "ślizgaczy" którzy kręcą lody na forum od lat a wyjdziecie lepiej jak na podwyżce.

Kontynuując.

Szanowna Redakcjo, szanowny Moderatorze.

Czy możemy zawrzeć następujące porozumienie:

- Wy pozostajecie przy starych stawkach, ew. + inflacja

- My /Płatni Profilowicze/ składamy deklarację sygnalizowania wszystkich wpisów łamiących regulamin.

W chwili obecnej samodzielne wyłapanie przez Moderatora wszystkich ukrytych reklam nie jest możliwe. Nam łatwiej. W końcu śledzimy wpisy przynajmniej w "swoich" tematach i dobrze wiemy 'kto jest kto' w branży.

Efektem porozumienia z pewnością będą większe wpływy do Waszej, Redakcjo, kieszeni z racji wzrostu profili płatnych, niż podniesienia cen /uwzględniam deklarowane rezygnacje/.

Jednocześnie zostanie zachowana "czystość" Forum oraz przejrzyste reguły gry.

Ze swej strony deklaruję tego rodzaju współpracę. W końcu leży to też w moim interesie.

Do rozważenia: - czy robić to jawnie np. wykorzystując to forum, czy informując Moderatora na priv.

Edytowane przez Greengaz
podkreślenie

ja chciałem zauważyć, że ten proces już trwa od jakiegoś czasu - i może mi się tylko wydaje, ale mam wrażenie, że starzy forumowicze stopniowo odchodzą, a jeśli nie, to są na najlepszej drodze do odejścia...

A dziwisz się?

Biorąc pod uwagę, że wykasowałeś PC ze stopki na moją wyraźną prosbę, za co pełen szacun, ale na jaki czas wykasowałeś?

Na dwa tygodnie?

Na przeczekanie?

Na moje jesteś jednym z wielu do zapłacenia lub do zbanowania.

Nie mam wpływu na wpisy ale na moje jesteś jednym z pierwszych do zbanowania:P

PS. Przywróć nazwę wentylacji, bo nie Twoja branża i akurat z tego nie masz żadnych profitów. Przywróć całą stopkę:p

Edytowane przez piotrmak

No to następny: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208577-Ogrzanie-ma%C5%82ej-hali-produkcyjnej-50m2

Gościu napisał całe 8 postów, we wszystkich linkując do swojej strony i cały pożytek z niego na forum.

Jeszcze nikogo tutaj nie podpieprzyłem przez cały czas jak jestem ale szukacie pieniędzy drogo Redakcjo, są pod nosem, trzeba je tylko podnieść a nie zdzierać z tych którzy są tutaj latami, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem niejednokrotnie za free.

to juz nic nie da, teraz to tylko bicie piany, redakcja ustalila cene 1200/rok i juz, nie beda zabierac glosu wiecej, tak mi sie wydaje. Rownie dobrze mozna by bylo zamknac watek.

I tak z 4000 na 1200 to spora obnizka :) wiec cos ten watek dal. ja licznik tez przerobilem :)