advance 09.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam Zakładam nowy temat dotyczący ogrodzenia, gdyż mam dość nietypowy problem. Mam do ogrodzenia około 340m działki w tym 280m ma być ogrodzony przyszły ogród. Front ogrodzenia zrobię całkowicie drewniany, tu nie ma problemu. Natomiast co do ogrodu małżonka wymyśliła sobie, że w dużej części (za wyjątkiem tyłu działki) po ogrodzeniu mają się wspinać różne roślinki np. winogrono itp. Myślałem, żeby zrobić ogrodzenie z siatki leśnej ale podejrzewam, że nie wytrzyma naporu przyszłych roślin + dojdzie później problem z konserwacją takiego ogrodzenia, co by nie upaprać roślin. Ogrodzenie ma być dość szczelne do czasu aż rośliny sobie nie urosną tak żeby pies nie uciekł . Co o tym myślicie ? Jakieś sugestie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 10.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 CześćSiatke też po jakimś czasie będziesz musiał konserwować, a co powiesz na zwykły płot betonowy, koszta nie są takie duże jak przy siatce i nie trzeba konserwować PozdrawiamPolakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 wiele dużych pnączy zarwie płot ze zwykłej siatki. Na siatkę nadają się lekkie, jak powojnik. Większą wytrzymałośc będą miały panele druciane. Aby ograniczyć konserwację mozna wybrać powlekane tworzywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts