monia222b 11.03.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witajcie:) chcemy z mezem urzadzic mieszkanie w stylu skandynawskim, ma byc jasne i przytulne. Poczatkowo zdecydowalismy sie na drzwi w najjasniejszej okleinie - dab bielony, do tego wybralismy podloge o kilka tonow ciemniejsza w stylu rustykalnym. Planujemy kupic wysokie biale listwy przypodlogowe i pomalowac sciany w odcieniach szarosci. Meble w mieszkaniu beda biale, a szafy pod zabudowe w odcieniach bielonego debu z przeszklenimi. Ostatnio jednak zaczelam myslec o bialych drzwiach, wiem ze sa modne, ale zalezy mi tez na praktycznosci. Dodam, ze drzwi wejsciowe i okna w mieszkaniu sa w kolorze jasnoszarym. Prosze Was o rade w tej sprawie:) pozrawiam! okleina dab bielony drzwi w bialej okleinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 czy w jakimś skandynawskim wnętrzu, które oglądaliście w necie, były tego typu drzwi w okleinie drewnianej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia222b 11.03.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 czy w jakimś skandynawskim wnętrzu, które oglądaliście w necie, były tego typu drzwi w okleinie drewnianej? W wiekszosci wnetrz skandynawskich jesli juz sa drzwi w innym kolorze niz biale, to sa one z drewna (najczesciej bielonego) a nie w okleinie, zdaje sobie z tego sprawe. zastanawiam sie wiec nad bialymi, stad moje pytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 a jak brzmi pytanie? Czy białe się nie brudzą?Czy białe pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 14.03.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zróbcie białe A jeszcze takie jedno pytanie ode mnie - co Was urzekło w stylu skandynawskim? Zastanawiam się dlaczego ostatnio w Polsce jest tak popularny.... Czyżby nam się klimat zmieniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Raczej jest tani do realizacji a na dodatek IKEA podrzuca gotowe rozwiązania.Skandynawowie wiele lat byli niezamożni a na to nałożyła sie skromnośc luterańska. I powstały proste wnętrza, bez przepychu. Domy (jako bryły) też przecież mają bardzo proste i skromne. Deska sosnowa jest tania, a fornir z palisandru już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.03.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 W wiekszosci wnetrz skandynawskich jesli juz sa drzwi w innym kolorze niz biale, to sa one z drewna (najczesciej bielonego) a nie w okleinie, zdaje sobie z tego sprawe. zastanawiam sie wiec nad bialymi, stad moje pytanie:) Tylko,że dąb to najmniej skandynawskie drewno ze wszystkich tam rosnących. Nie pozyskuje się i nie pozyskiwało go w Skandynawii do takich celów. Jest niemal rarytasem. PS Okleina to też może być drewno . Skandynawowie masowo albo bielili drewno iglaste, albo je malowali gdy gatunkowo było słabe. I tak im zostało do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia222b 16.03.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Lubimy kolory, które są charakterystyczne dla stylu skandynawskiego, czyli biel, szarości i beże w połączeniu z drewnem, najczęsciej bielonym. Dzieki temu mieszkanie sprawia wrazenie lekkiego i świeżego. te jasne barwy Można ożywiać kolorowymi dodatkami, tkaninami itp.Najbardziej jednak podoba nam się łączenie tradycji z nowoczesnością. tak jak np na tym zdjeciu: a to moje ulubione inspiracje: Zróbcie białe A jeszcze takie jedno pytanie ode mnie - co Was urzekło w stylu skandynawskim? Zastanawiam się dlaczego ostatnio w Polsce jest tak popularny.... Czyżby nam się klimat zmieniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 21.03.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ja też jestem za białymi Sama przymierzam się do kupna, tylko ja chcę nie przeszklone, coś jak invado neve 1 - szukam jak oszalała opinii i zdjęć 'real" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts