turalyon 11.03.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam. Kierownik akurat na urlopie wiec zapytam tutaj. Czy zmiana wysokości sufitu na poddaszu to zmiana istotna? Mam w projekcie sufity na wysokosci 290 - chce zrobić na 265 poprzez podwieszany sufit. Oryginalnie był na 265, ale podnisłem w projekcie sciane kolankową o jeden pustak i architekt zrobił na 290. Zmniejszy sie kubatura, zwiekszy sie wysokosć strychu Bedzie z tym jakis problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 11.03.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja bym się uparł, że podwieszany sufit to element dekoracji wnętrza, a nie element konstrukcyjny budynku, wobec czego nic się względem projektu nie zmienia. Czy jeśli wstawisz sobie szafę do sypialni, to kubatura domu pomniejsza się o jej pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 ściankę kolankową podnosiłeś przed wystąpieniem o pozwolenie na budowę? Bo zmianą istotną jest kubatura i docelowa wysokość budynku. Ale nie znalazłam informacji o wysokości sufitu podwieszanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 11.03.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Dziwne... ale co kierownik do wykonczenia poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 12.03.2013 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Oczywiscie scianka kolankowa podniesiona na etapie projektu. Tylko architektowi prosciej było tylko ją podnieść niż jeszcze dodatkowo narysować w projekcie obniżony sufit podwieszany. No najwyżej poczekam kilka dni na to co kierownik powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 12.03.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jeżeli nie ma innych technicznych przeszkód to obniżaj i nikogo o nic nie pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 12.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Swobodnie możesz obnizać.Nie jest to żadna istotna zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts