Maja Z 17.03.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam wszystkich dwa lata temu kupilam stara kamienna stodole z zamiarem przebudowy na dom mieszkalny w wiejskim stylu.Moja sytuacjia jest dosc skomplikowana poniewaz mieszkam za granica na stale i sama zajmuje sie budowa a jako kobieta niemam pojecia o takich pracach wiec pomyslalam ze poszukam pomocy na forum zawsze to cos.Przebudowa w wolnym tepie sie toczy do przodu.moj problem to jest sama dzialka.Stodole otacza 40 arow dzialka poztanowilam w tym roku ja oczyscic i przygotowac do obsadzenia na jesien.Oferta jaka dostalam z jednej firy ogrodniczej za uprawienie dzialki tylko przygotowanie jej dalszych prac to 40.000 .Na dzialce niema drzew do karczowania tylko pokrzywy i gdzieniegdzie krzaki.Moze ktos z was juz mial podobny problem i chcialby podzielic sie doswiadczeniami.A moze takie ceny sa teraz aktualne ?Pozdrawiam maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 17.03.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 40 tysięcy za pielenie ogródka ? Chyba zostanę ogrodnikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Z 17.03.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Czyli stanowczo za duzo twoim zdaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 17.03.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Maja, Nie wiem, czy za dużo, nie znam cen takich usług, wiem tylko, że w życiu bym nie zapłacił tyle za "przygotowanie działki do dalszych prac". Zresztą, nie podałaś konkretów, co firma ogrodnicza daje w ofercie. Może dowiedz się i wtedy ktoś bardziej zorientowany określi, czy to dużo, czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 17.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Spora sumka za likwidację chwastów. Sporo tańsze jest zatrudnienie miejscowego rolnika. Wpadnie z ciągnikiem na parę godzinek i za 5 stówek lub trochę więcej, kwestia dogadania się , bez problemu zaorze i zbronuje działkę. Czasami trzeba tą operację powtórzyć jeszcze raz. Tak robili znajomi z niezłym skutkiem. Cena nie do zaakceptowania jak dla mnie. Sam mam 30arów z dorodnymi chwastami, które muszę kosić dwa razy w roku. powell zalóżmy spółkę, robimy działeczkę na glanc za 20 tysiaków Edytowane 17 Marca 2013 przez artix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Nie ma sensu opierać się na wycenie jednej firmy. Nie wiem ile tam jest pracy, ale mogłaś albo trafić na kogoś, kto realnie ocenił koszty, jak na na kogoś kto pomyślał, że trafił na jelenia i go skroi z kasy. A tutaj wątek dla tych, co chcą popracować samemu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127319-Jak-zacz%C4%85%C4%87-zak%C5%82ada%C4%87-ogr%C3%B3d Edytowane 19 Marca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 19.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 A projekt masz? Może wcale nie trzeba wszystkich krzaków wycinać? Jeśli chodzi o chwasty, to rzeczywiście najlepiej poszukać chętnego rolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 20.03.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 musisz wiedzieć juz teraz co w przyszłości zrobić z tym terenem- jak go zagospodarować. Gdzie docelowo ma byc trawa, gdzie jakies inne elementy.Zawsze warto takie rzeczy robić w sposób przemyślany. jeśli jesteś daleko tego miejsca , zatrudnij kogoś miejscowego, potem zleć mu też opiekę nad terenem- żeby trawę skosił na przykład. Jak nie wiesz jak kogoś takiego znaleźć, wyślij tam kogoś z rodziny, czy znajomych, albo zadzwoń do sołtysa, on pewnie wie do kogo z takimi zleceniami uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.03.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 po prostu zrób projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.03.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 po prostu zrób projekt To nie jest takie "po prostu". Wiesz ilu ludzi oferuje takie usługi? A wiesz jaki procent z nich faktycznie ma pojęcie o tym co robi? Trafienie na fachowca w cale nie jest łatwe. Co do wyceny to 40 000 to jakiś idiotyzm totalny i szaleństwo. Nie dodało Ci się tam przypadkiem o jedno zero za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 grzegorz - mozna też pobawić się samemu, jak duduś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 29.03.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 grzegorz - mozna też pobawić się samemu, jak duduś. Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 02.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 ależ ja od roku mam wspaniały projekt - tylko brak kasy do realizacji , działka b. duża a roślin mnóstwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts