Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Półka pod sufitem

krzysiek1941

Recommended Posts

Witam, mam zamiar w sypialni zamontować półkę pod sufitem na której chcę poukładać małe kartony z jakimiś szpargałami które nie mieszczą mi się już w szafach. Nie mam kompletnie żadnego doświadczenia w pracach stolarskich, budowlanych ale nie chcę angażować nikogo do wykonania chyba dość prostej czynności. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś mógłby dać kilka rad jak to wykonać? Np. jakich użyć materiałów, jak mocować półkę do ściany, sufitu itp? Niestety nie znalazłem w sieci za wiele na ten temat. Półka ma wyglądać mniej więcej jak ta tutaj http://pulowerek.pl/2009/09/cztery-katy-domowej-biblioteczki/ . Będę wdzięczny za wszystkie porady. Pozdrawiam.

Zdjęcie jest po to by pokazać o co mi chodzi, na książki mam inne miejsce. Szczerze mówiąc to żona ma chyba za dużo butów...;) Nie mieszczą się już w szafie. Pomyślałem że można by je powkładać do jednakowych ozdobnych kartonów i tam poukładać. Widziałem kiedyś coś takiego w dekoratorni.

• 7 months później...

Pewnie taka półka fajnie by wyglądała razem z podświetleniem - w końcu to sypialnia. Dużo tez zależy od przewidywanego obciążenia, jak ciężkie mają być te kartony :rolleyes: . Ja pomyślał bym na przyszłość o wykonaniu takich półek z płyty gipsowej i dodaniu oświetlenia. Satysfakcja, że zrobiło sie coś samemu - bezcenna !!!;)

Pozdrawiam

Andrzej

[reklamy na FM są zabronione - Regulamin 2.4]

Edytowane przez joliska