Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o pomoc - projekt aneksu kuchennego, ciężki przypadek

ard83

Recommended Posts

Witam

Mam twardy orzech do zgryzienia z rozplanowaniem malutkiego salonu połączonego z kuchnią.Może jakaś dobra dusza miałaby jakieś porady co z tego wnętrza można wykrzesać.

Głównie martwi nas salon, ale każda dobra rada jeżeli chodzi o resztę mieszkania również bardzo mile widziane.

Sprawy nie ułatwia wnęka powstała z wydzielenia małego pokoiku. Kombinujemy jak na rysunku poniżej.

Po lewej stronie od wejścia do kuchni, szafki będą zabudowane do sufitu. Obecna koncepcja zakłada częściowe oddzielenie kuchni i salonu za pomocą szuflad z blatem.

W salonie chcemy zmieścić:

- sofę 2 osobową

- jakiś fotel (obecnie SAKO)

- jakiś mały stolik kawowy,

- TV zawieszony na ścianie (w miejscu żeby można było widzieć go z kuchni :)

- stół do jedzenia.

dzięki za rady

pozdrawiam

Adrian

http://images38.fotosik.pl/1994/d4718956f7afa962.jpg

Edytowane przez ard83

Witam

Dzięki za odpowiedz. Zapomnialem dodać że ścianki niestety muszą zostać w obecnym kształcie z pewnych względów :\

Jeżeli chodzi o TV to może ktoś wymyśli jakieś sprytne rozwiązanie żeby umieścić go w miejscu widocznym z kuchni,

pozdrawiam

Dla mnie taki układ jest nie do przyjęcia,salon nieco ponad 10m a sypialnia 16m do tego pokój szerokości 200cm. Kto to projektował?

Elfir zaproponowała lepszy układ,choć dla mnie i tak jest ciasno przy np 4 osobach nie ma gdzie usiąść.

Łózko może mieć 140cm,wtedy się balkon otworzy:

http://img850.imageshack.us/img850/245/56uy7ik.jpg

Edytowane przez kinka

Dzięki za rady, jak słusznie zauważyliście pokój środkowy jest wydzielony. Z tego co rozmawiałem z fachowcami przełożenie łazienki jest raczej nierealne. Musi zostać tak jak jest. Jeżeli kompletnie się nie sprawdzi kuchnia zostanie oddzielona i salon powędruje do największego pokoju.

Póki co będziemy kombinowali tak jak jest. Jeżeli ktoś miałby jakiś pomysł jak coś stworzyć z tego to będe wdzięczny.

pozdrawiam

Witam ponownie

Bardzo żałuje ale w najbliższym czasie nie będzie możliwości zmiany ścianek, także musze jakoś to obmyśleć w obecnym kształcie.

Pokombinowałem i wydaje się, że układ będzie taki jak na obrazku poniżej. Ale mam do Was jeszcze jedną prośbę.

Planuje powieszenie tv na ścianie przeciwległej do kuchni, ta wystająca część koło balkonu to grzejnik, także TV będzie wisiał mniej więcej na środku tej ściany nad grzejnikiem.

1. Czy można zastosować jakiś optyczny trick żeby ten róg małego pokoju wystający w salonie nie dominował.

Np. pomalować którąś ze ścian mocniej. Wstawić jakiś mebel, fototapeta, lustro itp?

2. Gdzie w takim kształcie pokoju można zainstalować oświetlenie led punktowe?

Dzięki za rady.

Adrian

http://images42.fotosik.pl/819/c9050c040338a5f9.jpg