orquidea86 24.03.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam, od jakiegoś czasu urządzam własne m. teraz jestem na etapie kupowania stołu do kuchni i ugrzęzłam totalnie. meble w kuchni to jedyny element jaki w mieszkaniu już zastałam po zakupie i niestety mam ogromny problem z doborem pasującego stołu. Meble są w ciemno brązowym kolorze. raczej nowoczesne. kuchnia malutka. maksymalny rozmiar stołu to 120X80. mnóstwo jest stołów dostępnych na rynku, jednak większość z nich pasuje raczej do salonu, a nie do kuchni. jakieś propozycje?? Zastanawiałam się na poniższym stołem z jysk. czy ktoś może widział ten konkretny model na żywo? w sklepie niestety nie ma na wystawie i jak mnie poinformowała pewna "przemiła" pani, obejrzeć można tylko przez internet. Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.03.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ten komplet kupilismy parę lat temu (cena była baaardzo przystępna ok do: 500,-?) Urody jest hmmmm dyskusyjnej ale na poczatku spełniał swoje zadanie. I teraz także - służy jako stół na taras a krzesełka przemalowane jako dodatkowe - np. w garderbie. To drewno jest chyba sosnowe, bejcowane na ciemny kolor. Wykonane są dość solidnie, pasują do klimatów norwesko-sielsko-oszczędnych Nie są eleganckie, raczej jak większość mebli z jyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 25.03.2013 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam, od jakiegoś czasu urządzam własne m. teraz jestem na etapie kupowania stołu do kuchni i ugrzęzłam totalnie. meble w kuchni to jedyny element jaki w mieszkaniu już zastałam po zakupie i niestety mam ogromny problem z doborem pasującego stołu. Meble są w ciemno brązowym kolorze. raczej nowoczesne. kuchnia malutka. maksymalny rozmiar stołu to 120X80. mnóstwo jest stołów dostępnych na rynku, jednak większość z nich pasuje raczej do salonu, a nie do kuchni. jakieś propozycje?? Zastanawiałam się na poniższym stołem z jysk. czy ktoś może widział ten konkretny model na żywo? w sklepie niestety nie ma na wystawie i jak mnie poinformowała pewna "przemiła" pani, obejrzeć można tylko przez internet. [ATTACH=CONFIG]178971[/ATTACH] Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam To może być bardzo ładny zestaw, jeśli się go podrasuje Koniecznie poduchy na siedziska, najlepiej w lnianym kolorze lub ecri i obowiązkowo zaślepki na nity (tak jak jest to teraz, wygląda okropnie). Sosna jest miękka, więc meble nie będą rewelacyjnie trwałe, ale na pewno lepsze takie drewno, niż sztuczna płyta Blat sobie ochronicie podkładkami, po czasie można przeszlifować. Krzesła wyglądają na wygodne. Za tę cenę to warto przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orquidea86 25.03.2013 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ten komplet kupilismy parę lat temu (cena była baaardzo przystępna ok do: 500,-?) Urody jest hmmmm dyskusyjnej ale na poczatku spełniał swoje zadanie. I teraz także - służy jako stół na taras a krzesełka przemalowane jako dodatkowe - np. w garderbie. To drewno jest chyba sosnowe, bejcowane na ciemny kolor. Wykonane są dość solidnie, pasują do klimatów norwesko-sielsko-oszczędnych Nie są eleganckie, raczej jak większość mebli z jyska Dzięki wielkie za odpowiedz. a powiedz mi jeszcze proszę czy po tym bejcowaniu stół ma chociaż w miarę jednolity kolor? widziałam jakieś sosnowe stoły bejcowane w innym sklepie i były jakieś przebarwione w niektórych miejscach. wyglądały jak poddane działaniu słońca przez kilka miesięcy. Rozglądałam się dzisiaj za jakąś alternatywą i niestety nic innego nie wpadło mi w oko. same badziewia ze sklejki i dodatkowo wybijane materiałem krzesła. takie meble to raczej salonowe a nie kuchenne. co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orquidea86 25.03.2013 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 To może być bardzo ładny zestaw, jeśli się go podrasuje Koniecznie poduchy na siedziska, najlepiej w lnianym kolorze lub ecri i obowiązkowo zaślepki na nity (tak jak jest to teraz, wygląda okropnie). Sosna jest miękka, więc meble nie będą rewelacyjnie trwałe, ale na pewno lepsze takie drewno, niż sztuczna płyta Blat sobie ochronicie podkładkami, po czasie można przeszlifować. Krzesła wyglądają na wygodne. Za tę cenę to warto przemyśleć no poduszki obowiązkowo!! dokładnie o tym samym myślałam, jak zobaczyłam te meble. swoją drogą dziwna polityka jyska. w sklepie zobaczyć nie można, a nawet jak się człowiek zdecyduje kupić w ciemno, to nie ma zwrotów. zniechęciło mnie to trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.03.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 a powiedz mi jeszcze proszę czy po tym bejcowaniu stół ma chociaż w miarę jednolity kolor? Drewno bejcowane samo w sobie jest nierównomierne pod wzgledem odcieni - - urok mebli drewnianych Zawsze możesz jeszcze dodatkowo pomalować Nie wiem, co do Twojego mieszkania pasuje. Moim zdaniem meble drewniane mają swój urok, nawet jeśli są z "chudszych " deseczek. Nie lubię sklejkowych mebli. I tak jak pisała PIU podrasowane będą spełniać swoją rolę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.03.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale tu dyskutowali o stołach i krzesłach (co prawda do jadalni, ale zobacz): http://forum.muratordom.pl/showthread.php?34474-St%C3%B3%C5%82-i-krzes%C5%82a-w-jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 26.11.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 tez mam problem z wyborem stołu do kuchni (chodzi o stół do części jadalnianej), zastanawiam się nad okrągłym. Czy ktoś z Was posiada taki okrągły stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 A co dokładnie cię blokuje przy decyzji o zakupie? Inspiracje: http://1.bp.blogspot.com/-hwf3ihF3gPM/UodhGjgPZ6I/AAAAAAAACl0/eNgatF7In3A/s640/DSC_0488.JPG http://4.bp.blogspot.com/-KE26BoXCxX0/UU0dni_uZ1I/AAAAAAAABDk/DQ8Ihpdb-P8/s640/kuchnia+z+tarasem+A3.jpg http://www.lovingit.pl/zdjecie,22450,stylowy-okragly-bialy-stol-w-aranzacji-skandynawskiej-jadalni-z-kuchnia.html http://www.otownetrza.pl/wp-content/uploads/2013/10/krzesła-i-stół-w-kuchni.jpeg http://img2.lovingit.pl/u/g/t/w610/18841_gtq2ch9v.jpg http://www.lovingit.pl/blog/wp-content/uploads/2014/01/HH7-645x444.jpg http://www.domowladni.pl/upl/xxl/zdjecie_11338_biala_kuchnia_z_okraglym_stolem_w_stylu_glamour.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grześko15 12.06.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Wow widzę, że to post sprzed paru lat, ale gdzie można dostać takie stoły kuchenne? Bardzo mi się podobają, idealnie trafiają w gust mojej żony. Dodam tylko, że interesują mnie wyłącznie sklepy internetowe, bo nie bardzo mam czas jeździć i oglądać na żywo, a jeśli chodzi o transport to dobrze, żeby był w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 ikea ma okragły stół drewniany. Nie prowadzi własnego sklepu internetowego, ale na allegro można kupić meble z ikea. Sa też prywtane sklepy internetowe, sprzedające meble z ikea, jak lekea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 13.06.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 a nie wychodzi to drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 drożej od czego?Od zakupu bezpośrednio w ikea i załatwieniu samodzielnie transportu?Na pewno. Ale grześko nie ma podobno czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts