Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki stół do kuchni?? pomocy...

orquidea86

Recommended Posts

Witam,

od jakiegoś czasu urządzam własne m. teraz jestem na etapie kupowania stołu do kuchni i ugrzęzłam totalnie. meble w kuchni to jedyny element jaki w mieszkaniu już zastałam po zakupie i niestety mam ogromny problem z doborem pasującego stołu. Meble są w ciemno brązowym kolorze. raczej nowoczesne. kuchnia malutka. maksymalny rozmiar stołu to 120X80. mnóstwo jest stołów dostępnych na rynku, jednak większość z nich pasuje raczej do salonu, a nie do kuchni. jakieś propozycje??

Zastanawiałam się na poniższym stołem z jysk. czy ktoś może widział ten konkretny model na żywo? w sklepie niestety nie ma na wystawie i jak mnie poinformowała pewna "przemiła" pani, obejrzeć można tylko przez internet.

1005.jpg

Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam

Ten komplet kupilismy parę lat temu (cena była baaardzo przystępna ok do: 500,-?)

Urody jest hmmmm dyskusyjnej ale na poczatku spełniał swoje zadanie. I teraz także - służy jako stół na taras a krzesełka przemalowane jako dodatkowe - np. w garderbie.

To drewno jest chyba sosnowe, bejcowane na ciemny kolor.

Wykonane są dość solidnie, pasują do klimatów norwesko-sielsko-oszczędnych ;)

Nie są eleganckie, raczej jak większość mebli z jyska

Witam,

od jakiegoś czasu urządzam własne m. teraz jestem na etapie kupowania stołu do kuchni i ugrzęzłam totalnie. meble w kuchni to jedyny element jaki w mieszkaniu już zastałam po zakupie i niestety mam ogromny problem z doborem pasującego stołu. Meble są w ciemno brązowym kolorze. raczej nowoczesne. kuchnia malutka. maksymalny rozmiar stołu to 120X80. mnóstwo jest stołów dostępnych na rynku, jednak większość z nich pasuje raczej do salonu, a nie do kuchni. jakieś propozycje??

Zastanawiałam się na poniższym stołem z jysk. czy ktoś może widział ten konkretny model na żywo? w sklepie niestety nie ma na wystawie i jak mnie poinformowała pewna "przemiła" pani, obejrzeć można tylko przez internet.

[ATTACH=CONFIG]178971[/ATTACH]

Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam

To może być bardzo ładny zestaw, jeśli się go podrasuje :)

Koniecznie poduchy na siedziska, najlepiej w lnianym kolorze lub ecri i obowiązkowo zaślepki na nity (tak jak jest to teraz, wygląda okropnie).

Sosna jest miękka, więc meble nie będą rewelacyjnie trwałe, ale na pewno lepsze takie drewno, niż sztuczna płyta :) Blat sobie ochronicie podkładkami, po czasie można przeszlifować. Krzesła wyglądają na wygodne. Za tę cenę to warto przemyśleć :)

Ten komplet kupilismy parę lat temu (cena była baaardzo przystępna ok do: 500,-?)

Urody jest hmmmm dyskusyjnej ale na poczatku spełniał swoje zadanie. I teraz także - służy jako stół na taras a krzesełka przemalowane jako dodatkowe - np. w garderbie.

To drewno jest chyba sosnowe, bejcowane na ciemny kolor.

Wykonane są dość solidnie, pasują do klimatów norwesko-sielsko-oszczędnych ;)

Nie są eleganckie, raczej jak większość mebli z jyska

Dzięki wielkie za odpowiedz. a powiedz mi jeszcze proszę czy po tym bejcowaniu stół ma chociaż w miarę jednolity kolor? widziałam jakieś sosnowe stoły bejcowane w innym sklepie i były jakieś przebarwione w niektórych miejscach. wyglądały jak poddane działaniu słońca przez kilka miesięcy.

Rozglądałam się dzisiaj za jakąś alternatywą i niestety nic innego nie wpadło mi w oko. same badziewia ze sklejki i dodatkowo wybijane materiałem krzesła. takie meble to raczej salonowe a nie kuchenne. co myślicie?

To może być bardzo ładny zestaw, jeśli się go podrasuje :)

Koniecznie poduchy na siedziska, najlepiej w lnianym kolorze lub ecri i obowiązkowo zaślepki na nity (tak jak jest to teraz, wygląda okropnie).

Sosna jest miękka, więc meble nie będą rewelacyjnie trwałe, ale na pewno lepsze takie drewno, niż sztuczna płyta :) Blat sobie ochronicie podkładkami, po czasie można przeszlifować. Krzesła wyglądają na wygodne. Za tę cenę to warto przemyśleć :)

no poduszki obowiązkowo!! :) dokładnie o tym samym myślałam, jak zobaczyłam te meble. swoją drogą dziwna polityka jyska. w sklepie zobaczyć nie można, a nawet jak się człowiek zdecyduje kupić w ciemno, to nie ma zwrotów. zniechęciło mnie to trochę :)

a powiedz mi jeszcze proszę czy po tym bejcowaniu stół ma chociaż w miarę jednolity kolor?

Drewno bejcowane samo w sobie jest nierównomierne pod wzgledem odcieni - - urok mebli drewnianych Zawsze możesz jeszcze dodatkowo pomalować ;)

Nie wiem, co do Twojego mieszkania pasuje. Moim zdaniem meble drewniane mają swój urok, nawet jeśli są z "chudszych " deseczek. Nie lubię sklejkowych mebli.

I tak jak pisała PIU podrasowane będą spełniać swoją rolę dobrze

• 1 year później...
  • 1 year później...
Wow widzę, że to post sprzed paru lat, ale gdzie można dostać takie stoły kuchenne? Bardzo mi się podobają, idealnie trafiają w gust mojej żony. Dodam tylko, że interesują mnie wyłącznie sklepy internetowe, bo nie bardzo mam czas jeździć i oglądać na żywo, a jeśli chodzi o transport to dobrze, żeby był w cenie.