pudlox 31.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 WitajcieZamierzam przemalować mój pokój, proszę o pomoc w dobraniu koloru, bardziej pod meble. Odpadają wszystkie odcienie zieleni i niebieskiego. Reszta propozycji do rozpatrzenia. Nad łóżkiem planowany obraz o rozmiarach 120x80 w takim stylu obraz 1 lub obraz 2, jeśli mówimy o odcieniach. W niedługiej przyszłości planowana zmiana firanek i kolor nowych kontaktów dobiorę pod kolor ścian. Na zdjęciach kolor mebli wyszedł średnio, więc oto link do bardziej realnej kolorystyki VOX modernDziękuję za wszelakie propozycje.Pozdrawiam Michał Zdjęcia: http://img43.imageshack.us/img43/430/sh101628.jpg http://img547.imageshack.us/img547/2110/sh101629.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 31.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 biały ?bardzo jasny popiel ?a może coś wpadającego w pomarańcz ale musiałby być delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 01.04.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Ja myślałem o kawie z mlekiem, ale właśnie ciekawa ta popiel Co do pomarańczowego to chyba za dużo takich odcieni w moim domu. Gabinet, sypialnia rodziców - pomarańcz, klatka schodowa - jasny łosoś, salon - jasna żółć.. Więc kolejny odcień z cytrusów już chyba raczej nie (wiem wiem, łosoś tutaj budzi kontrowersje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 02.04.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jest jeszcze 4 ściana nie pokazana na pozostałych zdjęciach tj:http://img443.imageshack.us/img443/733/sh101630.jpg Docelowo we wnęce ma znajdować się zabudowa. Połowa to będzie miejsce na ubrania, a druga to przejście do drugiego pokoju. Myślałem, żeby 3 ściany waśnie pomalować na popielaty, a ten kawałek na tej ścianie z zabudową pomalować na czerwono i zawiesić tam fotografie o szerokości ok 1m z moją osobą i drugą połówką na tle zachodu słońca, czyli odcienie czerwieni i pomarańczy, więc powinno się ładnie komponować ze ścianą a na zabudowę myślałem żeby jedna połówka przesuwanych drzwi to było lustro a drugie z fototapetą również jakiejś metropolii, ale po przemyśleniu chciałbym dać na oby dwoje drzwi fototapetę, a w środku za drzwiami w prawej części tam gdzie będzie przejście zamontować jakąś delikatną lampkę i lustro. Jak to widzicie? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Na zdjęciach promocyjnych kolekcji na ścianach jest bardzo jasny popiel. Do zdjęć kolor wybierał stylista, więc nie trzeba eksperymentować. Za duzo kombinujesz ze zdjęciami i fototapetami. Zdjęcie w dużym formacie (lub fototapeta) to powinen być pojedynczy akcent a nie każda ściana i front mebla tym upstrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 02.04.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Czyli zrezygnować z fototapety z zabudowy. Czy coś jeszcze? Czy może ta czerwona ściana zostać czy nie? I jeśli zabudowa bez fototapety, to lepiej wyciągnąć to lustro na jeden front, czy jednak jakaś symetria jest potrzebna? Może jednak lepiej będzie wyglądać to lustro w środku? Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez pudlox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ja bym zrobiła szafę w kolorze ściany, normalnie otwieraną, z ukrytymi uchwytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 03.04.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy drzwi przesuwne nie będą bardziej praktyczne? Co myślicie o czerwonej ścianie? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 03.04.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) czerwona do mebli w kolorze wenge z pomarąnczowymi wstawkami? never!!! obraz też mi się nie widzą, w zasadzie to nadruki na płotnie a nie obraz.Przydałaby sie nowa gładka firanka i zasłonka, jasna bez wzorów i odcieni, koronek i haftów. Długa do ziemi a nie zawinięta do parapetu.pudlox jesteś młodym facetem, z pasją muzyczną chyba (sprzęt gitara, głośnik, wzmacniacz), więc zamaist tych banalnych obrazów może jakiś plakat z koncertu fajnie oprawiony, lub ulubiony wokalista? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama_ 03.04.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 czerwona do mebli w kolorze wenge z pomarąnczowymi wstawkami? never!!! obraz też mi się nie widzą, w zasadzie to nadruki na płotnie a nie obraz. Przydałaby sie nowa gładka firanka i zasłonka, jasna bez wzorów i odcieni, koronek i haftów. Długa do ziemi a nie zawinięta do parapetu. pudlox jesteś młodym facetem, z pasją muzyczną chyba (sprzęt gitara, głośnik, wzmacniacz), więc zamaist tych banalnych obrazów może jakiś plakat z koncertu fajnie oprawiony, lub ulubiony wokalista? Gdyby na forum był odpowiedni przycisk, to "polubiłabym' ten komentarz. Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie, a młodzi w szczególności zwracają się ku znanym, utartym schematom (typu obraz 'ameryka', który jest obecnie ultra powszechny, do nabycia w każdym markecie), nie próbując nawet indywidualnego podejścia. Nie wiem, może to kwestia tego jak nas wychowano, jak w szkole traktowano, ale kreatywności i odrębności w narodzie, jak na lekarstwo. Pudlox - już sam fakt, że znalazłeś się na tym forum świadczy, że chcesz mieszkać 'lepiej', co się chwali, posłuchaj rad dziewczyn, ale przede wszystkim sam siebie zapytaj, co byś chciał mieć wokół na co dzień. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 03.04.2013 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dziękuję bardzo za porady, ale proszę zarazem o kolejne Racja, interesuje się muzyką i fotografią (oby dwa poziom zaawansowany). Jeśli nie czerwona ściana, to lepiej nie kombinować, czy po prostu jakiś inny kolor? Zaznaczam, że chciałbym na tej ścianie z zabudową jednak wydrukować jakieś zdjęcie własnej produkcji i własnie planuję ten kawałek pokoju na nie. Także chciałbym zagospodarować ścianę nad łóżkiem i tu przyznam racje, pociągną mnie ten trend na metropolie, ale także długo myślałem o czymś związanym ze mną, z czymś czym mogę wyrazić siebie. Chciałbym wybrać coś właśnie ze Studia Obrazów, ponieważ sprawiają wrażenie dobrze jakościowego (druk na płótnie), oryginalnego (podzielony na 3 równe części 40 x 80) i są w wymiarach które mnie interesują, czyli, że idealnie się wkomponują w tą ścianę. Co do zabudowy nie widzę praktycznego rozwiązania drzwi na zawiasach. wnęka ma ponad 2 metry szerokości i ani zrobić z tego dwa, anie 3 drzwi. Sądzę że jednak para przesuwanych zda tutaj lepiej egzamin. Tylko czy lepiej kolor ściany? Czy może wenge? .. Ad firanek, już chyba pisałem że będą zmieniane i myślę nad czymś takim: firanka, tylko bez koronki. Jak sobie wyobrażasz praktyczne rozwiązanie firanki do ziemi? Przecież mam pod oknem biurko, a o jakiej zasłonce mówisz? Myślałem o dwóch małych skromnych roletach w kolorze okna. Ale się rozpisałem Może coś fajnego z tego pokoju wyjdzie. Najgorsze są chyba te ściany.. Dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.04.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 moim zdaniem, ściany to najłatwiejsza część przearanzowania Twojego pokoju (dałabym jasne-albo białe, albo białe ) z tym popielatym może byc tak, że może wydawać sie lekko niebieski, a przy tych meblach może nie do końca grać. Zasłony - jak dziewczyny pisały - jasne długie - nie zasłaniające okna - Biurko oduń trochę od tego parapetu.... Ja wyrzuciłabym te dwa trójkątne regaliki -zdecydowanie, i krzesło babciowe. Jesli już chcesz jakies zdjęcie - to, to Twoje i jedno jesli duże. Żadnych marketowych tryptyków. Szafa przesuwna - kolor ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 03.04.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Jeśli już chcesz jakieś zdjęcie - to, to Twoje i jedno jeśli duże. Żadnych marketowych tryptyków. Czyli już nie rozumiem, mogę robić sobie obraz nad łóżkiem drukowany na płótnie wyrażający mnie + zdjęcie własne na ścianie z zabudową, czy jednak Studio Obrazów to marketowy tryptyk? .. Co do ściany najpierw spróbuję z próbką na jakimś większym kawałku ściany potem dopiero całość, myśle ze zobaczę trzy odcienie popieli najbliższe bieli. Zapomniałem napisać krzesło też do wymiany na jakieś z nowoczesnych kolekcji... Możesz podesłać jakieś zdjecie tych firanek i zasłonek? Wgl nie mogę sobie tego wyobrazić ... Narożników ciężko będzie się pozbyć niestety.. Naczy mogę spróbować, ale zapewne będzie sprzeciw zw strony rodziców, którzy wpakowali troche pieniędzy w te meble.. No, zobacze co da się ugrać .. Do tego planuję dołożyć jeszcze jakiś delikatny dywanik, moze jakaś propozycja z waszej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.04.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) zasłony np takie: http://www.domideco.pl/katalog_produktow/12691/zaslony_white_127_x_244_cm obrazki: http://art-newmedia.com/obrazy_promocje/tryptyk_miasto.html w żadnym razie ! - takie j/w! Jesli chcesz na ścianach umieścic coś - to najlepiej Twoje własne zdjęcie (myślę o wykonanym przez Ciebie) chociaż i tak najbezpieczniejszy byłby plakat - może byc w aluminiowych ramkach. Z dywanikiem na razie się wstrzymaj. Proponuję kolejność prac: pomalować ściany, zrobić szafę. Dać rodzicom te narożne szafki, zakupić krzesełko. Usiąść, pomyśleć i wtedy postanowić, co z tym obrazem na ścianę. Daj znać - dostaniesz tu oczywiście różne propozycje - czasem sprzeczne jak my jesteśmy różni - ale będziesz miał wybór. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez ave! link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 03.04.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Czaje czaje .. Super dziękuję bardzo za pomoc .. Tyko jak potem mebelki proponujesz ustawić bez tych narożnych, i w sumie będzie ich brakowało, bo przydało by się jakieś miejsce, żeby pamiątki poukładać itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Szafa w kolorze ściany wtopi się w otoczenie. Nie będzie kolejnym, zagracającym wnętrze meblem. Drzwi klasyczne nie mają tak wyraźnych podziałów jak przesuwne (które mają grube aluminiowe ramy). Jeśli chcesz coś na ścianę to wówczas oklej ścianę i szafę jedną fototapetą i nad łóżkiem ewentualnie coś mniejszego, chociaż niekoniecznie. Fototapeta może być bardzo subtelna (np. delikatnie szary zapis nutowy ulubionego utworu na jasnym tle):http://zmieniamysciany.pl/data/gfx/pictures/large/9/9/22699_2.jpgi wówczas nad łóżkiem może być coś wyraźniejszego - jak zdjęcie z dziewczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Swoją drogą zastanawiam się dlaczego młody chłopak wybiera klocowate, konserwatwne, ciemne meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pudlox 03.04.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Elfir Wybierałem je 2,5 roku temu, wpadły mi w oko i do tej pory mi się podobają, kwestia gustu ile obstawiasz mówiąc młody? .. wiem że największy błąd, to kolor ścian, no ale widać gust się zmienia, bo wtedy byłem zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 pod 60-tkę chyba nie jesteś?A te meble to zero fantazji, zero wolności, zero zmian.W sam raz dla konserwatywnego dziadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 03.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 http://aledil.pl/system/oferty/logo1_2678_640.jpg nie uwierzę, że młody chłopak z fajną pasją chce taką firankę. Zawołałam mojego nastolatka =gimnazjum, w zasadzie z łóżka od meczu wyciągnęłam. Zapytałam o opinie, bo moze ja nienormalna jestem czy cóś.... Reakcja syna na powyższą firankę. Zartujesz, przeciez to dla babci naszej firanka a nie dla mnie. ''pociągną mnie ten trend na metropolie'' dziwne, ja takiego nie zauwazyłam, lub nie chce zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts