Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa aranżacja wnętrza

pudlox

Recommended Posts

mnie zaciekawiło mocno, co takiego różowego ma ustawione młody ''muzyk rockowy'' w półeczce naroznej? Mało tego jakieś buteleczki z perfumami widzę, i świeczuszki?

nie to abym zabraniałą sie psikać i dbać o higienę, ale perfumy na pólce w pokoju frontmena?

te narożne szafki widzę, że na dole są puste. Wielkie kloce zajmujące sporo miejsca i w sumie niewykorzystane (chyba, że jako stojaki na głośniki).

Naprawde trudno mi uwierzyć, że nie jesteś emerytem. :)

Wydaje się, że nasze rady są sprzeczne z twoim charakterem. Pewnie lepiej czułbyś się w takim wnętrzu:

http://cdn18.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/15540/Dom_na_Mazurach_Marzenia_si_680x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Niż w takim:

http://allwomenstalk.com/wp-content/uploads/2010/06/10-tip-on-decorating-your-room/ready-rock-style_tip-decorating-your-room.jpg

W końcu naszemu muzykowi może być bliżej do Chopina niż do Micka Jaggera :)

Dobra przyznam ci racje, pozbędę się narożników, a rzeczy które chciałbym zostawić na wierzchu, to ustawie je w tym większym regale za szybą :) .. Powiem ci, że te meble bardzo fajnie się prezentują, nawet w pokoju młodzieżowym, proste bryły, i wgl ja je lubię i na pewno bardziej pasują do pokoju młodzieżowego niż do dziadka. Polecam wizytę przy okazji w salonie vox i zobaczenie ich na żywo. :) .. Proszę o pomysły ustawienia mebli po usunięciu narożników.

żona m pewnie chciała powiedzieć, że mamy różne gusta :) i jest bardziej nerwowa od nas ;)

Dajemy Ci szereg propozycji - nie musisz z nich korzystać, ale tak kurczowo trzymasz się swoich przyzwyczajeń, że trudno Ci coś doradzić:

ekspozycje i pamiątki - no cóż -w takim nagromadzeniu żle będą wyglądać - nawet w bardzo tradycyjnym wnętrzu. W tym pokoju nie widać Twoich zainteresowań, charakteru

- trójkąty (tzn te półki) zakłócają kubistyczne (?) meble

- zasłonki - jednokolorowe lniane, bawełniane, proste bez upięć, nie firanki!

- głosniki mozna powiesić na ścianie - te, które masz nie są duże.

- Zrób plan pokoju z wymiarami ścian i mebli oraz łóżka - rozłożonego - bo ta kanapka służy Ci także do spania?.

- swoich gości nie przyjmujesz w tym pokoju?

Myślę że do regału zostawię tyko kubki, które mam z różnych miejsc świata, a reszta w karton. Kanapa nie jest rozkładana. Jest to po prostu pojedyncze łóżko, a ze spodu zamiast szuflady mam drugie łóżko, ew więcej gości będę kładł w tym pokoju obok, ci jest za styropianem za wnęka, tylko trzeba go wykończyć. Projekt dam wieczorem :)

Wysoki regal, ktory teraz jest obok łóżka na ścianę przeciwna w jednym ciągu z komoda, łożko do ściany prostopadłej dosunąć, obok wstawić biurko, które zakryje deczko łóżko, pod oknem mozesz postawić jakiś fotel, pufę worek czy cos w tym stylu. Jesteś młody nie odwiedzają Ciebie znajomi?, gdzie wóczas siedzicie, pijecie kawę, colę? Nie brak ci tam jakiegoś małego stolika?

Przyklasnę żonie :) Szafa z komodą na jednej ścianie, obojętne której. Stolik i worki pod oknem. Na przecilełej ścianie daj fajną strukturalną tapetę, oklej nią również zabudowę.

W tej chwili pokój totalnie bezpłciowy, nijaki. W pierwszej chwili myślałam, że to pokój ze studia mebli. Firanka którą wybrałeś rozbawiła mnie do łez. Zwłaszcza w kontekście tej gitary w kącie :)

• 1 month później...