Jacek06 02.04.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Mam projekt MAŁEGO d06 - po modyfikacji na 3pokojowy - większy salon ok 30 m2 i duża sypialnia za nim. Kominek obok kuchni-za nim pom. gospodarcze (zamienione miejscami,obok wiatrołapu - z lewej gospodarcze a z prawej łazienka). Powiększone drzwi/okna w salonie 235x180 cm i 165x180 cm (jedno takie też w sypialni). Ganek ustawiony centralnie po środku ( wraz ze zmianą usytuowania pom.gosp.). Od kilku lat nic nie robiłem poza bud. garażowym w głębi działki. Teraz jednak od wakacji planuję budowę. Pozdrawiam! To tytułem przedstawienia się. Aby ograniczyć koszty wybrałem lokalnego -małego wykonawcę. Od razu drobny problem i moje pytanie do tych co już wybudowali. Z projektu wynika (rysunek) ,że ścianki działowe (chcę z suporexu) zaczyna się na ostatniej warstwie betonu o grubości ok. 5 cm. Wykonawca twierdzi, że powinienem je zacząć od grubej płyty chudziaka a pod nimi jeszcze lekko pogrubić podkład z betonu . Wg. mnie na pewno będzie spory mostek termiczny pod wszystkimi działówkami - może to i dobre ale tylko w duże upały letnie. Wtedy ocieplenie ze styropianu (np extrudowanego) pominie powierzchnię pod ściankami. Proszę o opinie tych co wykonywali już ścianki działowe nie z regipsów, bez warstwy z ławą fundamentową. Jak to technicznie wykonywaliście?! Pozdrawiam JaceK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 05.04.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 kunstruktor lub jakas ksiazka do technikum budowlanego tam bedzie ( pamietam ze bylo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts