Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Zastanawiamy się nad wyborem projektu i w oko wpadło nam takie coś:

http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=398

Co myślicie o tym projekcie? Coś byście w nim zmienili? Szukałem czy są opisane w internecie jakieś realizacje ale nic nie znalazłem, nawet zdjęć gotowych domów nie ma. Jeśli jednak ktoś kiedyś się natknął, byłbym wdzięczny za linki.

A może coś innego w podobnym stylu?

pozdrawiam

Jesli chodzi Tobie jedynie o styl elewacji to mozna taki wymyslić dla wielu domów. To tylko kwestia ozdobnych detali - belek drewnianych, okiennic, okładziny ściennej.

Ten konkretny projekt jest IMHO mało praktyczny.

1. Nieustawny salon

2. Ciasna kuchnia

3. Wejście z garażu i kotłowni do strefy nocnej zamiast do strefy wejściowej.

Edytowane przez Elfir

Może nie tyle elewacja, co bardziej bryła domu przykuła moją uwagę, nigdzie indziej na coś w tym stylu nie trafiłem, chociaż sama elewacja też ładna ale nie w tych kolorach :)

Masz rację, pierwsze co mi się nie spodobało to salon i w mniejszym stopniu kuchnia, dlatego pomyślałem o wydłużeniu i poszerzeniu o 1m. Patrząc na rozkład pomieszczeń na stronie www, to "wschodnią" ścianę o 1m i wszystkie "północne" ściany o 1m przesunąć. Kierunki świata dla ułatwienia w orientacji na rysunku :)

Wejście do kotłowni i garażu nie przeszkadza mi, ponieważ w pokoju w którym na dole jest sypialnia będzie pracownia, a sypialnia która jak dla mnie nie musi być wcale duża będzie w jednym z górnych pokoi. Ponadto z góry wyleci jedna łazienka.

Cała reszta wnętrza pasuje, to ma być dom dla 2 osób więc dużych przestrzeni nie potrzebujemy.

Co o tym sądzisz?

• 1 year później...