Tomasz1956 05.04.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 WitamMuszę przechować styropian (lambda 40) na ocieplenie elewacji przez ok. 2 miesięce. Nie wiem które rozwiązanie bedzie lepsze:1. Na paletach pod chmurką (słońce)2. W garażu (z myszkami) Nie wiem też jak układać paczki, płyty płasko czy pionowo krótszym wymiarem? Ile może być paczek na wysokość jeśli na paletach? Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 dwa miesiące - gdziekolwiekmój stał sobie w garażu i wewnątrz domu prawie rokukładaj jak ci wygodniej, to bez znaczenia, podobnie jak i ilość paczek na palecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 05.04.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 składuj styropian tak, żeby Ci go nie ukradli. reszta nie ma znaczenia, nawet nie wiesz jak styropian traktują w transporcie czy na składach budowlanych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 wlasnie... mialem cos napisac... ale sobie odpuscilem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.04.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 wg. mnie lepsze rozwiązanie to nr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 06.04.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 I ciesz się, że może poleżeć. Tym bardziej gdy wyjechał niedawno z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 06.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jeżeli teren masz zabezpieczony przed kradzieżą, to wybrałbym pierwszą opcję.To lepsze rozwiązanie niż garaż i myszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nie mniej od kradzieży obawiałbym się wiosennych wichur. Zbieranie kilkudziesięciu metrów sześciennych styropianu po całej okolicy może być ciekawym, ale mało atrakcyjnym zajęciem.Przechowywanie styropianu pod chmurką - ok, ale czegoś nawrzucaj na wierzch, co dociąży. J. (co widział kiedyś taką akcję na dużej budowie deweloperskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 06.04.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 To racja, dechy potrzebne i to nie tylko na górze, ale i z boku podeprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 07.04.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Jeśli trzeba składować styropian, to trzeba ułożyć w stosy o wysokości nie większej niż 4 paczki ułożone na płask, układając z przewiązaniem, tak jak cegły w murze. Od góry dociążyć jednolitą warstwą starych palet, nie zaszkodzi też dociążyć dodatkowo bloczkami betonowymi.Praktyczne porady prosto ze składu budowlanego, tak ułożony stos może rozwalić tylko trąba powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek86 16.11.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Witam, A w jakich warunkach powinno się składować styropian grafitowy? Planuję go kupić teraz, i chcę ocieplać chałupę za mniej więcej 10 m-cy. Mam możliwość składowania w pomieszczeniu, ale wolałbym na powietrzu. I to samo pytanie tyczy się styropapy. Chyba ze względu na zapach papy, lepiej tego w pomieszczeniu nie trzymać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.11.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Maniek: nie na sloncu, nie w wodzie, nie w olaczeniu woda+mroz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 mój stał w garażu i wewnątrz domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts