ania1719508426 27.04.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Współczuję.... Straszna szkoda by była.... Ponieważ planuję podobną do Twojej budowę, ćwiczę (na razie w teorii) różne rozwiązania. Jednym z nich jest założenie spółdzielni. Tak, tak. Nie śmiej się. Jeżeli wraz z całymi familiami jest was 10 osób to rozważ to. Załączam link do prawa spółdzielczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 27.04.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 I to jest naprawdę przykra sprawa. Jak to na wszystkie bzdety trzeba uważać przy zakupie działki. Latami obmyślanie , planowanie kupno działki itd. itd. a tu srrru i nie da się przeskoczyć. Mwanamke bardzo Wam współczuję że tak to wyszło może znajdzie się jeszcze jakieś rozwiazanie. W najgorszym razie to sprzedanie działki i rozpoczęcie budowy w innym miejscu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 27.04.2004 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Jeśli dojdzie do sprzedania działki to nie będzie kupowania następnej popatrzyliśmy na siebie i wiedzieliśmy , że właśnei TA. Zresztą chyba juz nas nie stać ani finansowo ani psychicznie na szarpanie sie drugi raz.....widocznie nie było nam pisane.... Szkoda mi tylko że 4 lata marzeń i nadziei szlag trafił Ale jak widać nie każdy może spełnić marzenia ... Życzę wszystkim, żeby nie natknęli sie na takie przeszkody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 27.04.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Skoro sprawy tak daleko zaszły rozwiązanie ktore cię zadowoli jest banalnie proste-odkup od sąsiadów ich część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 27.04.2004 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Inaczej - proponowaliśmy sąsiadom odkupienie naszej części ale problem w tym, że cała koncepcja opierała się na wspólnej budowie i wspólnym miejscu zmieszkania . Szczerze mówiąc to łatwiej by mi było gdyby to własnie nasi niedoszli "sasiedzi" pobudowali się na tej działce - jakos tak ze względów sentymntalnych. Być może jeszcze zmienią zdanie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 27.04.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Witam .Chyba nie poddacie sie tak łatwo! Trzeba złożyć skargę na postanowienie , bo domyslam że takie dokument zostal wydany . Ale jest na to tylko 7 dni od daty jego otrzymania , trzeba sie pospieszyc . Na wszelki wypadek wyslij maila do urzędu jako skarge , jezeli dzis mija termin.7 dn .Z tego co mi wiadomo Kolegium Odwoławcze zawsze trzyma stronę interesantów , może podejda do sprawy po ludzku . Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 27.04.2004 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Noooooo więc...na rozmowie z panią burmistrz dowiedzieliśmy sie, że kolegium odwoławcze potwierdzi jej opinię. I dla mnie niestety jest to logiczne bo jak ktokolwiek ma wydać opinię sprzeczną z obowiązujacym przepisem? Sama nam poradziła - zacznijcie budować i oddajcie sprawę do sądu , a sąd ..juz pisałam Napiszę oczywiście odwołanie - postarm sie nawet jakos to umotywowac ale powiem szczerze , ze wielkiej nadzei nie mam... A skąd przypuszczene, że kolegium weźmie nasza strone ? Pytam, żeby sie ne wkręcac znowu w nadzieję bo drugi raz nie wyrobię jak mi nadzieję szlag trafi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.04.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ale przeciez na litosc boska b. duzo osob buduje blizniaki, to jak sobie pozalatwiali kredyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 27.04.2004 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Po prostu - nie maja kłopotów z podziałem działki na dwie w celu wyodrebnienia hipoteki, może dziela na początku? gdybyąmy podzielili na początku być może nie dostalibyśmy pozwolenia na budowę - nie wiem... Tak czy siak, nie mam wybudowanych 12 domów więc kiepsko u mnie z doswiadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 27.04.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Na poczatku sorry za pomylke , mialam na mysli zażalenie a nie skargę, Czy Kolegim potwierdzi stanowisko Burmistrza , na to oczywiscie nie ma gwarancji , wszystko zależy od składu orzekającego i Twoich mocnych argumentów / interes społeczny tez jest brany pod uwagę / argumentów . ale z drugiej strony to nic nie kosztuje , trwa tez krotko , czemu nie warto sprobowac. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.04.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 A jesteś pewna, że żaden bank nie zgodzi się na kredyt? Ew. mogą przyjąć jako zabezpieczenie - inną nieruchomość. Gdzieś w końcu teraz mieszkacie....Nie poddawajcie się, za daleko zaszliście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 28.04.2004 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Bank może by się zgodził ale na starcie odpada obciążanie kogokolwiek poza nami i chyba tego nie muszę tłumaczyć ? Na razie nie moge dysponowac hipoteka mieszkania, w którym mieszkamy bo tu też mamy niezakończona sprawę ( tym razem spadkową) - i to mnie dobija, że wiem, że mam ale na razie nie do ugryzienia a trwa to wszystko wieki całe Słuchajcie - napisałam zażalenie, potrzebuję pomocy - chciałabym to przesłac via e-mail dokogoś, kto fachowym okiem rzuci na to pismo i powie czy jest ok czy nie.....tylko tyle , proszę ! Jeśłi któs mi może pomóc niech wyśle namiar na PW . nawet jeśli miałaby to być płatna porada prawna - jestem ta to gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts