Morgan123 01.02.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Witaj Lina88!Mogłabyś podesłac jakieś fotki jak wygląda Twój domek z zewnątrz bo bardzo mnie to interesuje.Mój email : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 01.02.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Wrzucam zdjęcia z zewnątrz na forum, jeżeli ktoś byłby zainteresowany środkiem - prośba o mail. Aktualnie jesteśmy przed wykańczaniem łazienki i zakończyliśmy k-g na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 01.02.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Jeszcze wykusz - my zrobiliśmy w prostokącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AS-IA 06.02.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witaj Lina 88Jestem zainteresowana fotkami z wnętrza domku - jeżeli to nie problem to proszę o wysłanie na mail'a [email protected]z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 15.02.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Witam, wstawiam zdjęcia jednak tu: salon i mały pokój, ostatnie zdjęcie to pokój nad wykuszem, najmniejszy na górze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 15.02.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 pokój nad dolną łazienką: i łazienka na górze pokój na garażem: i kilka innych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 24.03.2014 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam ponownie. Pochwalę się - właśnie zacząłem budowę Juliusza Nowy II w wersji lustrzanej. Do końca roku planuję dojść do stanu surowego zamkniętego. Ktoś pytał o koszty zmian w projekcie. Podniesienie ścianki kolankowej to kilka stówek, poszerzenie garażu podobnie. Ja kupiłem projekt Juliusz Nowy (nie było jeszcze wtedy dostępnego w wersji z garażem dwustanowiskowym) i adaptacja obejmowała także poszerzenie garażu do szerokości 6m. Za projekt dałem 2499zł, za adaptację 2850zł (całą papierologię w postaci zapewnienia mediów, uzgodnienia zjazdu, mapy itd już miałem załatwione wcześniej). Pozwolenie na budowę dostałem bez problemu jeszcze w 2013 r. (chciałem odliczyć część VAT za materiały budowlane) - zainwestowałem w elektrykę. Buduje u mnie jedna firma i koszt planowany to ok. 190 tys. zł netto razem z materiałami, usługą geodety, koparką, transportem i wszystkim innym poza kierownikiem budowy - mam swojego. (Cena razem z pełnym deskowaniem i schodami wewnętrznymi-betonowymi). 3majcie kciuki za budowę i moją zdolność finansową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika. 29.05.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam,Właśnie zaczęliśmy budowę domu Juliusz Multi Comfort. Póki co jesteśmy na etapie przygotowania działki pod realizację ław fundamentowych. Lina88 czy jest możliwość zamieszczenia zdjęć z wejścia do domu, schodów na poddasze i pokoju nad garażem? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 29.05.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Zapraszam na mój dziennik budowy Juliusza Nowy IIlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika. 30.05.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 SintesiDziękuję za link. Powiedz proszę jaką masz wysokość fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 15.06.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam ponownie, pochłonęło nas wykańczanie, ale już wstawiam kilka zdjęć, w związku z prośbą wiatrołapu i schodów na strych (my mamy jeszcze wejście z pokoju nad garażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 15.06.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Wysokość fundamentów jest jak w projekcie. W garażu 6 bloczków a w części mieszkalnej 8 bloczków (jeden bloczek ma 12cm + zaprawa). U mnie na razie robią strop. Będę wdzięczny za jak największą ilość zdjęć. Macie jakieś uwagi co do wykańczania? Co ew zmienić/przesunąć/dodać itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 16.06.2014 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 W zależności od projektu kuchni, w naszej okno powinno być 10cm w prawo patrząc od środka (szersze szafki "nachodzą"). Teraz również zrezygnowalibyśmy z okna w kotłowni, bo i tak zrobiliśmy wyciąg na zewnątrz a przy własnej studni i piecu na ekogroszek zostaje mało miejsca do zagospodarowania na opał.Jeżeli ma być kominek to komin warto minimalnie przesunąć bo tak wchodzi się wprost na niego ze schodów z góry.Belki nad garażem powinny być połączone z tymi z reszty domu, a nie jak w projekcie, o tym warto porozmawiać z kierownikiem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 16.06.2014 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 O czym jeszcze warto pomyśleć to żeby zrobić sobie schowek z pustki pod schodami, z wejściem od garażu. Jest to zupełnie niewykorzystane w projekcie. My zrobiliśmy z korytarza, ale minimalnie zmieniliśmy układ przy tej łazience i zrobiliśmy korytarz z szafa i większą łazienkę (która wcale nie jest duża, ale też nie za mała). Niestety przez to do schowka wchodzi się przez szafę przy moim planie trzymania tam rury i innych akcesoriów od odkurzacza centralnego jest to ok, ale na sloiki było by już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 17.06.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Z przesuwaniem komina to nie tak łatwo bo musi się wpasować między krokwie. U mnie już stoi więc i tak za późno. W kotłowni lekko przesunąłem drzwi (na 70cm od ściany) żeby tam właśnie zmieścić zbiornik hydroforowy. Tam też robię przyłącze wody. Okno na razie jest zostawione, ale może zmniejszę je do rozmiaru świetlika. Tak żeby nie ułatwiało włamania, a dawało światło. Może zwężę holik wejściowy dla powiększenia kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 18.06.2014 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 My również przesunęlismy drzwi pomiędzy kotłownia i garażem. Zupełnie zapomniałam. Do tego my mieliśmy jeszcze mieliśmy dylemat zanim wstawilismy piec, bo jest dość duży i z podajnikiem i ledwo się zmieścił pomiędzy ścianą a drzwiami na zewnątrz.My komin mamy murowany i sam komin jest ok, ale gdybyśmy mieli tam kominek wstawić to też słabo. Znów jak się przesunie to w pokoju na górze będzie wystawał (murowany) więc coś za coś. Wydaje mi się że 20 cm można przesunąć, ale do uzgodnienia z kierownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajzer83 26.06.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Witam! Mam pytanie do wszystkich: Na jakich wielkościach działek budujecie swoje "Juliusze" ? My mamy niecałe 7 arów i tak sie zastanawiamy czy to bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 27.06.2014 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 1555m2 (31,5m szerokość frontu x 50m długość) Nasz Juliusz II ma 148m2 zabudowy. Ten projekt jest mniejszy niż kilka podobnych z innych pracowni. (np. Hermes 2G2) Rozmiar działki to jedno, a drugie to wymiary (front i długość) oraz ułożenie na strony świata i wygodne wpasowanie w daną działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika. 30.06.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Lina88 jak Wasze postępy w wykończeniówce? Może nacieszysz Nasze oczy kolejną dawka zdjęć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 15.07.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Wykańczanie jest mocno wykańczające Wrzucam zdjęcia z łazienki na dole, korytarza (u nas korytarz do garażu z szafą i łazienka po prawej stronie, inaczej niż w projekcie), oraz elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts