ewitek 08.02.2015 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Mazurka, aktualnie mamy zasypany fundament i czekamy aż się uleży. Dół mamy z Aleksandra II, tylko z uwagi na szerokość działki zlikwidowaliśmy jadalniany wykusz i trochę skróciliśmy taras wydłużając jadalnię. Przedni też wyleciał z uwagi na cięcie kosztów i za dużą liczbe okien jak na pokój do pracy. No i zrobiliśmy sobie schowek pod schodami od strony garażu. Górę to mamy całkiem przebudowaną, bo chcieliśmy własną łazienkę przy sypialni i garderobie z funkcją pralni, no i dwa identyczne pokoje. Więc góra wygląda prawie identycznie jak w projekcie APS101 Archiprojektu. No i nie wiem czy wy tez macie takie odczucia ale ja jak chodzę po fundamentach, to wszystko sie takie małe wydaje. Szczególnie kuchnia jest mikroskopijna, zresztą salon, który ma 6m szerokości tez taki jakiś maleńki... A jak się sciany postawi to już w ogóle - klaustrofobia Sintesi no to powiem ci, że bardzo ładny macie ten złoty dąb, szczególnie na bramie, kompletnie nie wygląda na ten kolor! My się przymierzamy do koloru Cheyenne, ale mamy problem z dobraniem rolet. Nieźle z tymi oszronionymi szybami! Ale to dowód na to, że przez okna nie ucieka wam ciepło! Edytowane 8 Lutego 2015 przez ewitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika. 27.02.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 carl23 - jaki koszt do tej pory ponieśliście w związku z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumien 27.02.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Hej wszystkim. Na początki @sintesi dzieki za odpowiedzi. Mniej więcej wiem czego się spodziewać. Ja jestem już na etapie adaptacji projektu i stwierdziłem, że warto podzielić się opiniami na temat projektu z innymi. Założyłem blog https://juliusznowy.wordpress.com i tam będe starał się wrzucać informacje co sie dzieje na budowie, jakie są problemy i co warto zmienić. Zapraszam na stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 22.03.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam po dłuższej przerwie. Mam już zrobione przyłącza, z początkiem kwietnia ruszam z tynkami. Powoli zaczynam też bardziej szczegółowo rozplanowywać pomieszczenia. Jeżeli możecie to wrzućcie zdjęcia łazienek lub ich ew. projektów - szczególnie górnej. Gdzie daliście WC w łazience na piętrze bo umiejscowienie wg. projektu to wychodzi jakiś metr od ściany - ze względu na skosy. Możecie też powrzucać fotki innych pomieszczeń. Zarówno z etapów pośrednich jak i finalnego efektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika. 10.04.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam po dłuższej przerwie. Lina88 z obserwacji forum wnioskuję, że macie najbardziej zaawansowaną budowę. Mogłabyś wstawić kilka zdjęć z pokoi i łazienki na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 24.06.2015 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Widzę, że sporo osób jednak buduje Juliusza choć aktywność na forum dość słaba. Dość dużo zdjęć jest na forach extradom'u: http://sintesi.extradom.pl/w-budowie-projekt-domu-juliusz-nowy-ii-WRP1483 Użytkownik kraskam prosi o wrzucenie zdjęć salonu i korytarza na parterze, gdyż zastanawia się nad powiększeniem łazienki. Jak macie jakieś foty to wrzucajcie. Dodatkowo mnie interesuje Wasze rozplanowanie łazienki na piętrze oraz foty z etapu ocieplenia i zabudowy poddasza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lina88 24.07.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Lina88 fajny domek i już daleko jesteście! W pokoju na parterze macie płytki drewnopodobne czy parkiet/panele? Jeśli płytki to napisz jakie, bo bardzo fajny kolor. . W małym pokoju zrobiliśmy panele - są z firmy Kronopol (linea plus), fajne bo wąskie u córki w pokoju zrobiliśmy też ten typ tylko w innym kolorze. Dołączam kilka zdjęć Edytowane 24 Lipca 2015 przez Lina88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1986 01.08.2016 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 WITAM MACIE PIĘKNY DOMEK MAM PROŻBE CZY MOGLIBY PANSTWO PRZESLAC MI ZDJECIA DOKLADNE SALONU Z KUCHNIĄ,ZASTANAWIAM SIE CZY NIE ZREZYGNOWAC Z POKOJU NA DOLE I POWIEKSZYC SALON.PROSZE MI POWIEDZIEC CZY DLA WAS WYSTARCZAJACY JEST SALON CZY JEDNAK BYSCIE POWIEKSZYLI GO MOJ EMAIL [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts