Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mazurka, aktualnie mamy zasypany fundament i czekamy aż się uleży. Dół mamy z Aleksandra II, tylko z uwagi na szerokość działki zlikwidowaliśmy jadalniany wykusz i trochę skróciliśmy taras wydłużając jadalnię. Przedni też wyleciał z uwagi na cięcie kosztów i za dużą liczbe okien jak na pokój do pracy. No i zrobiliśmy sobie schowek pod schodami od strony garażu. Górę to mamy całkiem przebudowaną, bo chcieliśmy własną łazienkę przy sypialni i garderobie z funkcją pralni, no i dwa identyczne pokoje. Więc góra wygląda prawie identycznie jak w projekcie APS101 Archiprojektu.

No i nie wiem czy wy tez macie takie odczucia ale ja jak chodzę po fundamentach, to wszystko sie takie małe wydaje. Szczególnie kuchnia jest mikroskopijna, zresztą salon, który ma 6m szerokości tez taki jakiś maleńki... A jak się sciany postawi to już w ogóle - klaustrofobia :-)

Sintesi no to powiem ci, że bardzo ładny macie ten złoty dąb, szczególnie na bramie, kompletnie nie wygląda na ten kolor! My się przymierzamy do koloru Cheyenne, ale mamy problem z dobraniem rolet. Nieźle z tymi oszronionymi szybami! Ale to dowód na to, że przez okna nie ucieka wam ciepło!

Edytowane przez ewitek

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej wszystkim.

Na początki @sintesi dzieki za odpowiedzi. Mniej więcej wiem czego się spodziewać. Ja jestem już na etapie adaptacji projektu i stwierdziłem, że warto podzielić się opiniami na temat projektu z innymi.

Założyłem blog https://juliusznowy.wordpress.com i tam będe starał się wrzucać informacje co sie dzieje na budowie, jakie są problemy i co warto zmienić.

Zapraszam na stronę :)

• 4 weeks później...
Witam po dłuższej przerwie. Mam już zrobione przyłącza, z początkiem kwietnia ruszam z tynkami. Powoli zaczynam też bardziej szczegółowo rozplanowywać pomieszczenia. Jeżeli możecie to wrzućcie zdjęcia łazienek lub ich ew. projektów - szczególnie górnej. Gdzie daliście WC w łazience na piętrze bo umiejscowienie wg. projektu to wychodzi jakiś metr od ściany - ze względu na skosy. Możecie też powrzucać fotki innych pomieszczeń. Zarówno z etapów pośrednich jak i finalnego efektu. Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

korytarz.jpg20150501_155043.jpgDSCF5477.jpgDSCF5478.jpgP1240558.jpg

Widzę, że sporo osób jednak buduje Juliusza choć aktywność na forum dość słaba.

Dość dużo zdjęć jest na forach extradom'u: http://sintesi.extradom.pl/w-budowie-projekt-domu-juliusz-nowy-ii-WRP1483

Użytkownik kraskam prosi o wrzucenie zdjęć salonu i korytarza na parterze, gdyż zastanawia się nad powiększeniem łazienki.

Jak macie jakieś foty to wrzucajcie. Dodatkowo mnie interesuje Wasze rozplanowanie łazienki na piętrze oraz foty z etapu ocieplenia i zabudowy poddasza.

Pozdrawiam

• 5 weeks później...
Lina88 fajny domek i już daleko jesteście! W pokoju na parterze macie płytki drewnopodobne czy parkiet/panele? Jeśli płytki to napisz jakie, bo bardzo fajny kolor.

.

W małym pokoju zrobiliśmy panele - są z firmy Kronopol (linea plus), fajne bo wąskie :) u córki w pokoju zrobiliśmy też ten typ tylko w innym kolorze.

Dołączam kilka zdjęć

2015-05-22 14.59.58 — kopia.jpg

DSCF6527 — kopia.jpg

DSCF6529 — kopia.jpg

DSCF6498.jpg

Edytowane przez Lina88

• 1 year później...