Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

balkony lubię. Jak dla mnie są urozmaiceniem zęwnętrzym budynku. Bez balkonów, przy dwuspadowym dachu będzie efekt " stodoły" - a mi się niezbyt taki efekt podoba. Na elewacji " coś " sie dzieje ( no i będzie gdzie pościel wietrzyć w lato, doświetlenie będzie lepsze, doniczki z kwiatuszkami będą ... :-)) ). Co do kolumienek, to bez przesady, nie są obciachowe jak przy innych projektach, gdzie domy udają dworki. Są podporą dla podcienia. No, tak to widzę.

Co do garderób i skosów - trudno. To nie jest dom piętrowy.

Z kosztami się zmierzę. Jakbym chciałą unikać kosztów, zapewne kupiłabym mieszkanko.

Na razie projekt idzie do adapatacji. Odpowiedziało mi już kilka biur co do cen odnośnie zmian i adaptacji

I się zacznie dopiero ciąg atrakcji :bash: z budową.

• 4 weeks później...

Witam

Na 2 innych portalach wdziałem 2 osoby budujące Alfeusza - łatwo wygooglać.

U mnie Alfeusz narazie znajduje się w TOP 5.

Interesuje mnie jakie modyfikacje wprowadziliście do projektu szczególnie na poddaszu ...

I ewentualnie jakie projekty braliście jeszcze pod uwagę ?

na poddaszu nie zmieniamy prawie nic - może trochę przy strychu " pogrzebiemy" bo zastanawiam się nad sauną. W sypialni myślę powiekszyc garderobe kosztem garderoby mniejszej sypialni.

Na dole będziemy likwidowali spiżarnię aby powiększyć kuchnie.

• 2 years później...

Witam,

Zaczęliśmy we wiosnę budować Alfeusza. Zmiany , które wprowadziliśmy to :

- brak garderób w celu powiększenia pokoju nr 4

- brak spiżarni

- dodatkowo okno w małej łazience na górze ( za to rezygnujemy z okienka w dachu )

- dodatkowo małe okno w garażu

A jak innym idzie budowa ? ;)

Pozdrawiam