pastorek23 11.04.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam. Mam taki problem z wróblami i gołębiami otóż na podwórku mam drzewo orzech na którym nie wiem dlaczego bardzo chętnie siadają te ptaki i objadają się słonecznikiem. Nie wiem skąd go biorą ale na podwórku przed domem i cały płot mam brudny (obsrany) i pełno słoneczników leży. Czy macie jakiś sposób aby przepędzić te ptaki. Czy używał ktoś jakiegoś urządzenia które odstrasza ptaki ultradźwiękami bo na allegro jest tego troszkę i myślę kupić coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 11.04.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja kupiłam kiedyś taki płyn niby odstraszający ptactwo w Castoramie, należało nim spryskać np. płot, balkon itp. , zapach tego płynu miał odstraszać ptaki... nic bardziej mylnego, ptaki już na drugi dzień siedziały znowu na płotku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 11.04.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 nie wiem skąd go biorą Z karmnika sąsiada? Jeśli tak, to po pierwsze pogadać z sąsiadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 11.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Zainwestuj ze dwie stówy w karabin-wiatrówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastorek23 11.04.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wiatrowka odpada nie można używać a ja poprostu chce je przepedzic a nie zabijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrabożenka 12.04.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ten płyn faktycznie nic nie daje, również mam problem z gołębiami, ale z kolei na balkonie (za wszelką cenę chcą tam na jajach siadać) . Czasowo może pomóc zamontowanie jakiś ruchomych straszaków, typu balony, wiatraki. Ale to tylko do czasu działa. Ja mam zamiar założyć siatkę na cały balkon. w Twoim przypadku będzie trudniej coś z tym zrobić, ale trzymam kciuki . Na ptactwo najlepiej działa obecność drapieżnika, może w tym kierunku trzeba pokombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawido2 09.02.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Ja też miałem problem z wróblami, które właziły mi na poddasze przez wydzióbane otwory, skutecznym rozwiązaniem na problemy z wróblami jest odstraszacz ultradźwiękowy. Po paru dniach już się wyniosły na dobre. Tylko jedna uwaga nie stosujcie odstraszacza przez cały czas. Jeśli już się wyniosły wyłączcie go, dopiero gdy znowu będą krążyć w pobliżu włączać co jakiś czas i nie będzie problemu że się przyzwyczają do dźwięków Edytowane 20 Lutego 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1230 18.02.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Hej, a możecie polecić jakieś konkretne odstraszacze? Czy wszystkie są skuteczne i można wybrać ten najtańszy? Jaki zasięg mają takie odstraszacze? A kluczem do rozwiązania tego problemu może być znalezienie źródła pochodzenia słonecznika;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 18.02.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Z karmnika sąsiada? Albo bezpośrednio od "życzliwego" sąsiada. Jeżeli chodzi o płot, to czy siadają na płocie? Wtedy jedynym sposobem jest rozciągnięcie drutu kolczastego na całej długości, nad płotem. Innego sposobu nie ma. Miejskie gołębie są na tyle bezczelne, że jak sobie upatrzą miejscówkę/obiekt do godów, to nawet jak go miotłą w łeb walniesz, to one i tak wrócą. A już jak się zagnieżdżą na drzewach, to jedynym rozwiązaniem jest wyciąć drzewo. SERIO piszę, niestety. Żadne straszaki na nich nie działają, NIC! Kompletnie! Bardzo mi przykro to napisać, kolego pastorek23, ale wyjścia są tylko dwa: 1) Albo się przyzwyczaisz do nich 2) Albo znajdziesz jakiś najbardziej humanitarny sposób, aby je uśmiercić. Wiatrówki nie polecam, bo gołąb ze śrutem w sobie, mimo bólu, dalej będzie przylatywał - on myśli, że to jego dom, nawet jak mu pokażesz Księgę Wieczystą, że to Twój teren. Najlepiej wynająć kogoś, żeby walnął ze śrutówki. Gołąb się nie będzie męczył, a ty będziesz miał w miarę spokojne sumienie, a jak cię będzie gryzło, to pomyśl sobie, ile kurczaków w życiu zjadłeś Innej opcji nie ma, no chyba, że zetniesz drzewo, albo wynajmiesz kogoś na pełny etat, kto będzie stał pod drzewem ze sztycą i ich straszył. Chociaż prędzej zrezygnuje ten sztycowy z roboty, niż gołębie z miejscówki. Edytowane 18 Lutego 2014 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Używanie wiatrówki poza strzelnicą jest karalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 21.02.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Nie jest karalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 nie udowodnisz, że nie stwarzałeś zagrożenia dla osób i mienia, o ile nie miałeś na swoim terenie zorganizowanej strzelnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 22.02.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Nie, to Ty masz udowodnić, że stwarzałem zagrożenie, używając wiatrówki na mojej posesji.Mylisz pojęcia, wprowadzasz w błąd, albo nie odróżniasz wiatrówki od śrutówki. Edytowane 22 Lutego 2014 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2014 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 ok, strzelaj sobie w takim razie do gołębi i wróbli, ciekawe kiedy cię odwiedzi policja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.02.2014 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Zaraz po anonimowym donosie od sąsiada ze słonecznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 23.02.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) ok, strzelaj sobie w takim razie do gołębi i wróbli, ciekawe kiedy cię odwiedzi policja. A ty żyj sobie z nimi w pełnej symbiozie. Jak ci na leżak, albo na głowę nasrają, to pójdziesz umyć włosy? Czy może będziesz starała się pozbyć tego ptactwa? Jeszcze dzięcioła pod dach zaproś do towarzystwa, wtedy będziesz żyła w zgodzie z naturą i rano zacznie ci grać ptasia orkiestra: - Ćwir, ćwir... - Grrrrrr.... uhuuuu, uhuuu, grrrrr.... uhuuuu... - Jeb jeb.... jeb jeb jeb ... trrrrrrrrrrrr......trrrrrrrrrrrrrrr... A może, zamiast pisać górnolotne posty, po prostu poradzisz koledze pastorkowi23, jak tego towarzystwa się pozbyć? No napisz jak? Ale raczej nie poradzisz, bo po prostu nie wiesz jak. I pewnie nie wiesz, jak twoi "skrzydlaci przyjaciele" potrafią człowiekowi zajść za skórę i życie utrudnić, bo nie doświadczyłaś tego. Się, qwa, obrończyni miejskich gołębi znalazła, a sama kurczaka i cielęcinę w restauracji zamawia... Ech... pewnie zaraz się dowiem, że Efir to od urodzenia wegetarianka, a nawet weganka... Edit: I w końcu odróżnij strzał do ptaka z wiatrówki, od strzału ze śrutówki. W pierwszym przypadku ptak prawdopodobnie przeżyje i będzie z pojedynczym śrutem latał, w drugim przypadku spadnie z drzewa jako trup, nieboszczyk. Jest różnica? A jeżeli nie dostrzegasz różnicy, to udaj się pod Sejm, przebierz się za gołębia i protestuj, żeby zabronili w Polsce myślistwa uprawiać. Do Komorowskiego idź najlepiej (on jest myśliwym) i podpierdol, że ktoś na działce srającego gołębia ustrzelił, humanitarnie. Edytowane 23 Lutego 2014 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.02.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 No i od razu mi się humor poprawił. Dlatego, że nie mam Ciebie za sąsiada. Masz zapewne wielu przyjaciół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 23.02.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 No i od razu mi się humor poprawił. Dlatego, że nie mam Ciebie za sąsiada. Masz zapewne wielu przyjaciół.... Obawiasz się, że ja będę w kierunku sąsiednich budynków z kałasznikowa strzelał? Nie no, chłopie, wyluzuj... to nie tak, jak myślisz... Co najwyżej, mógłbym zacząć ziarna słonecznika na twoją posesję sypać, mając za sąsiada takiego gołąba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 mój sasiad ma gołebie w gołębniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 24.02.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 A kolega pastorek23 na drzewie i na płocie, i chce ich się pozbyć.Doradzisz mu coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts