grzegorz_si 27.02.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Jakich dwóch kogutów? Toż jeden, to jest zwykła kura, która dużo pieje, a mało jajek znosi, Panie Generale No i proszę: siedzę na tym forum chyba 6 lat i dopiero pierwszy troll W końcu musiał się trafić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 27.02.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ale dlaczego tak surowo o sobie piszesz? Głowa do góry, z czasem może i jajek się doczekasz Cóż za riposta! Jestem pod wrażeniem, poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 27.02.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 No i proszę: siedzę na tym forum chyba 6 lat i dopiero pierwszy troll W końcu musiał się trafić... A ty się ucz od ewylm, bo chciałeś zabłysnąć, ale duużo ci brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Kolejna bzdura! Żadne odstraszacze, ani żadne dźwięki na dłuższą metę nie działają. Np. w Krakowie miasto zainwestowało w specjalne siatki ochronne na zabytkach, coby te latające szczury nie obsrywały zabytkowych budynków. . Działają. Widziałam na własne oczy na pewnym placu gdzie posąg zasłużonego był bardzo skutecznie chroniony, ptaki kłębiły się po przeciwnej od pomnika stronie placu... Z resztą zobacz ile gołębi jest na Placu Czerwonym i w jakich miejscach. Na pewno nie srają na mauzoleum Lenina. A kolce i siatki nie są nijak odstraszaczem dźwiękowym. Niestety, ty wkazujesz totalnie daleko idącą ignorancję i brak poszanowania rozmówców. Dlatego wysyłam ostrzeżenie: albo zmienisz sposób rozmowy z forumowiczami, albo dam ci odpoczynek od forum. Edytowane 27 Lutego 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Są jeszcze takie giętkie sprężynki. Ptak nie może na niej usiąść bo się pod nim wygina, jest po prostu niestabilne podłoże. Aha, na wrony jest jeden dobry sposób. Wystarczy jedną złapać a zapamięta cię na całe życie i zawsze ostrzeże inne żeby mijać cię dalekim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 w sadzach wiesza się siatki na drzewach. Mozliwości sa niekoniecznie drastyczne i niezgodne z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 28.02.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Dlatego wysyłam ostrzeżenie: albo zmienisz sposób rozmowy z forumowiczami, albo dam ci odpoczynek od forum. Nie zmienię siebie, a i z niektórymi debilami nie da się inaczej gadać. Wybieram odpoczynek. Czyń Waści powinność! Do zobaczenia kiedyś tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.02.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 28.02.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Hahaha:DTo prawda.Ale z drugiej strony gościu ma poniekąd rację, że z gołębiami nie wygrasz. Nie ma sposobu na to ustrojstwo. Mi w bloku założyły gniazdo na balkonie, a antena satelitarna to był ich punkt obserwacyjny. Jak siedziały na wysięgniku, to mi sygnał TV zagłuszały. Próbowałem wieszać reklamówki, wiatraczki, kupiłem nawet sztucznego orła w Zakopanem, co macha skrzydłami i lata w kółko, petardy takie małe na balkon rzucałem i pomogło. Na parę dni. Gościu ma rację, że tego inaczej wyplenić się nie da, niż zabić. Sad but true, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 nie korzystałeś zbyt często z balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 02.03.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 No wiosną latem i jesienią wychodziłem na balkon. Żona też, żeby np. pranie powiesić. Nie bardzo rozumiem co Ty rozumiesz że nie wychodziłem często. Latem to kilka razy na dzień. To często? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 02.03.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 No wiosną latem i jesienią wychodziłem na balkon. Żona też, żeby np. pranie powiesić. Nie bardzo rozumiem co Ty rozumiesz że nie wychodziłem często. Latem to kilka razy na dzień. To często? Powinieneś spać na balkonie. Wtedy będzie, wg nomenklatury niektórych, często. A najlepiej, to wynajmij sobie gosposię, która będzie sprzątać, gotować, i gołębie z balkonu przeganiać. A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 02.03.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ano przydałaby się taka gosposia Ale "moje" gołębie by ją prędzej psychicznie wykończyły, hahaha. Waliłem też petardy hukowe, ale one nie boją się niczego. Chciałem kiedyś trutkę na szczury podsypać, ale żona się nie zgodziła. No nie ma sposobu. Mnie tam one nawet bardzo nie przeszkadzają ale balkon obsrany to owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.03.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ano przydałaby się taka gosposia Ale "moje" gołębie by ją prędzej psychicznie wykończyły, hahaha. Waliłem też petardy hukowe, ale one nie boją się niczego. Chciałem kiedyś trutkę na szczury podsypać, ale żona się nie zgodziła. No nie ma sposobu. Mnie tam one nawet bardzo nie przeszkadzają ale balkon obsrany to owszem. A na ch... ci balkon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 No wiosną latem i jesienią wychodziłem na balkon. Żona też, żeby np. pranie powiesić. Nie bardzo rozumiem co Ty rozumiesz że nie wychodziłem często. Latem to kilka razy na dzień. To często? I ptaki siedziały na gnieździe, kiedy byłeś na balkonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 wszedłem tutaj z ciekawości - bo niby temat zupełnie prozaiczny - a dyskusja jednak zażarta Dlaczego wypowiedzi na forum są takie agresywne? Czy nie można dyskutować, wypowiadać swoje opinie, krytykować bez agresji, bez konstruktywnych argumentów? Czy chowanie się za nickami upoważnia do ordynarnego wyzywania wszystkiego i wszystkich? Ja myślę, że większość forumowiczów po prostu jest leniwa i nie chce im się pomyśleć nad kulturalną wypowiedzią. Łatwiej robić to opryskliwie, czy nawet wulgarnie, bo nie trzeba wtedy dobierać właściwych słów, aby przedstawić swoje argumenty, jeżeli takie w ogóle się ma. Chowanie się za nickami ułatwia chamskie zachowanie. To zwyczajne tchórzostwo. Zauważyłem też, że dość rzadko się zdarza, żeby ktoś dosłownie zareagował na chamską wypowiedź (wpisem lub zgłoszeniem do moderacji). Przypuszczam, że świadomość tego jeszcze bardziej rozzuchwala niektórych ludzi, bo właściwie nikt nie kontroluje ich wypowiedzi. Ktoś dobrze tutaj nazwał zjawisko po imieniu - to troll. Ale zamiast ignorować takie osoby słownie powinniśmy ignorować je fizycznie wypraszając z forum. To my je tworzymy i chcemy się tutaj czuć dobrze i komfortowo, a dzikusom bardzo dziękujemy . Chamstwo zawsze jest toksyczne i włazi wszędzie tak jak gołębie . Czy mamy się z tym godzić ? Ja nie chcę się tutaj z nim spotykać , mam go dość na ulicy , w sklepie , w debacie politycznej itd Mam go jeszcze oglądać i czytać podczas marzeń o ogrodzie???? Elfir - weź proszę śrutówkę ,wiatrówkę czy co tam chcesz a może wystarczy odstraszacz ultradźwiękowy i postawmy pewne standardy i granice, które przekroczone będą skutkowały delikatnym kopniakiem w tyłek i podziękowaniem za uczestnictwo w naszej małej społeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpbud 03.03.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 wszedłem tutaj z ciekawości - bo niby temat zupełnie prozaiczny - a dyskusja jednak zażarta Dlaczego wypowiedzi na forum są takie agresywne? Czy nie można dyskutować, wypowiadać swoje opinie, krytykować bez agresji, bez konstruktywnych argumentów? Czy chowanie się za nickami upoważnia do ordynarnego wyzywania wszystkiego i wszystkich? Ja myślę, że większość forumowiczów po prostu jest leniwa i nie chce im się pomyśleć nad kulturalną wypowiedzią. Łatwiej robić to opryskliwie, czy nawet wulgarnie, bo nie trzeba wtedy dobierać właściwych słów, aby przedstawić swoje argumenty, jeżeli takie w ogóle się ma. Chowanie się za nickami ułatwia chamskie zachowanie. To zwyczajne tchórzostwo. Zauważyłem też, że dość rzadko się zdarza, żeby ktoś dosłownie zareagował na chamską wypowiedź (wpisem lub zgłoszeniem do moderacji). Przypuszczam, że świadomość tego jeszcze bardziej rozzuchwala niektórych ludzi, bo właściwie nikt nie kontroluje ich wypowiedzi. Ktoś dobrze tutaj nazwał zjawisko po imieniu - to troll. Ale zamiast ignorować takie osoby słownie powinniśmy ignorować je fizycznie wypraszając z forum. To my je tworzymy i chcemy się tutaj czuć dobrze i komfortowo, a dzikusom bardzo dziękujemy . Chamstwo zawsze jest toksyczne i włazi wszędzie tak jak gołębie . Czy mamy się z tym godzić ? Ja nie chcę się tutaj z nim spotykać , mam go dość na ulicy , w sklepie , w debacie politycznej itd Mam go jeszcze oglądać i czytać podczas marzeń o ogrodzie???? Elfir - weź proszę śrutówkę ,wiatrówkę czy co tam chcesz a może wystarczy odstraszacz ultradźwiękowy i postawmy pewne standardy i granice, które przekroczone będą skutkowały delikatnym kopniakiem w tyłek i podziękowaniem za uczestnictwo w naszej małej społeczności To, co jest pogrubione popieram w zupełności. Ludzie wchodzą na forum, żeby otrzymać pomoc i powinna być miła i przyjemna atmosfera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 03.03.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 A na ch... ci balkon? ??? nie rozumiem pytania. Np. po to żeby pranie powiesić czy pościel przewietrzyć? Czasami jakiegoś elektrycznego grilla odpalić? Albo po prostu posiedzieć. Ja mam dłuuugi balkon (pięć i pół metra) za to dość wąski ale da się wyjść i posiedzieć. Tym bardziej, że z balkonu widzę zalew, no i te drzewa na których gołębie przesiadują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.03.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 ??? nie rozumiem pytania. Np. po to żeby pranie powiesić czy pościel przewietrzyć? Czasami jakiegoś elektrycznego grilla odpalić? Albo po prostu posiedzieć. Ja mam dłuuugi balkon (pięć i pół metra) za to dość wąski ale da się wyjść i posiedzieć. Tym bardziej, że z balkonu widzę zalew, no i te drzewa na których gołębie przesiadują Sąsiad ma trzy, jeszcze go w życiu na nich nie widziałem Pranie wieszać, pościel wietrzyć? O matko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 03.03.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 I ptaki siedziały na gnieździe, kiedy byłeś na balkonie? Co roku budują w prawym rogu gniazdo i siedzą. Parę lat temu pozwoliliśmy im na wychowanie młodych i to był błąd bo od paru lat regularnie nawiedzają nasz balkon. Od dwóch lat jajka wyrzucam, ale niewiele to pomaga bo i tak myślą że to ich dom. A to przecież mój balkon! Sąsiedzi mają/mieli podobne problemy. Tylko że niektórzy z nich nie przebierali w środkach i jakoś pozbyli się tego towarzystwa, choć i tak nie do końca. Zimą nie ma problemu bo one gdzieś indziej zimują, ale zaraz przyjdzie wiosna i znowu się zacznie "gryganie" i sranie na balkonie. Jakieś porady poza ultradźwiękami ktoś ma? Ultradźwięki nie działają - przynajmniej nie te za 150zł z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts