WrednaBaba 11.04.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Czy ktoś buduje dom wg. tego projektu ? http://www.domenaprojekt.pl/produkty/61/damokles-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 16.04.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam,dzwoniłam do pracowni, podobno projekt kupiło sporo osób - czemu nikt się nie chwali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzkor 18.08.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam.Ja buduję ten dom Domokles 2 lustrzane odbicie. W poniedziałek układamy dachówkę a w piątek montujemy okna na parterze. Zmieniliśmy dwie rzeczy w projekcie : podniesiona ścianka kolankowa o 50 cm co daje nam normalne pomieszczenia na poddaszu, powiększyliśmy o 1 m łazienka i kotłownia no i na poddaszu dzięki temu powiększyło się pomieszczenie. ( długość domu o 1 m.) Schody mamy betonowe . Pod koniec tygodnia zrobimy zdjęcia i wstawimy.Pozdrawiam GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 16.11.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczówW przyszłym roku planujemy z żoną budowę domu w okolicach Krakowa. Wybór padł na projekt Damokles 2. Zdajemy sobie sprawę, że dach ma skomplikowaną konstrukcję i może być dosyć drogi. Chciałbym się zapytać tych co budowali, budują lub potrafią ocenić czy zmieścimy się w sumie 450 tys.Zamieszczam link do projektu poniżej http://www.domenaprojekt.pl/produkty/61/damokles-2.html# Proszę o opinie i poradyPozdrawiamcosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 16.11.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) nie ma.... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 16.11.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Na stronie jest podany kosztorys. SSZ 270tys. Na reszte według życzenia wykończenia.... limit nieskończony... Tak, wiem tylko nie jestem pewien jak ten kosztorys odnosi się do rzeczywistości. Mam nadzieję, że nie będzie odbiegał za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 16.11.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) nie ma.... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.11.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 3 tysiące za metr kwadratowy tego Gargamela - może być wyliczone zbyt optymistycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 16.11.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Dzięki, hmm czemu Gargamela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Dlaczego nie zapytasz tych , którzy też budują z tego projektu!Łącze z istniejącym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 17.11.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Dzięki Elfir. Czy ktoś ma zdjęcia z realizacji powyższego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 18.11.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 co do kosztów to spokojnie się*zmieścisz, nawet będzie mniej. Nam kosztorys posłużył jako zestawienie materiałów abyśmy mogli weryfikować firmę która nam buduje. Wyszło mniej. Niestety, wyjdzie wiecej przy wykończeniówce bo mi się podoba wszystko co najdroższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 21.11.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 może akurat użytkownicy innego forum;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzkor 12.01.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowiczów W przyszłym roku planujemy z żoną budowę domu w okolicach Krakowa. Wybór padł na projekt Damokles 2. Zdajemy sobie sprawę, że dach ma skomplikowaną konstrukcję i może być dosyć drogi. Chciałbym się zapytać tych co budowali, budują lub potrafią ocenić czy zmieścimy się w sumie 450 tys. Zamieszczam link do projektu poniżej http://www.domenaprojekt.pl/produkty/61/damokles-2.html# Proszę o opinie i porady Pozdrawiam cosi Dla osób budujących Damoklesa i innych wysyłam fotki. Grzesiekkor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 16.01.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Dzięki za zdjęcia, dom wychodzi naprawdę fajnie. Masz więcej wnętrz ? szczególnie ciekawią nas schody. Dziękuję za góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzkor 26.01.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Dzięki za zdjęcia, dom wychodzi naprawdę fajnie. Masz więcej wnętrz ? szczególnie ciekawią nas schody. Dziękuję za góry Witam. Wysyłam kilka zdjęć dla zainteresowanych. Można pozbyć się słupów na poddaszu nie zmieniając wyglądu zewnętrznego ( dobra brygada dekarzy ). Lukarnę w pomieszczeniu nad garażem zrobiliśmy z betonu a nie drewniana jak w projekcie. Brama garażowa jest wyższa 2,35 m ( na wyższe auto ) Przy podniesieniu ścianki kolankowej u nas to 50 cm, trzeba pamiętać o wydłużeniu krokwi czyli dachu tak aby proporcje budynku były zachowane. Obecnie planujemy rozmieszczenie instalacji wody i ogrzewania podłogowego - u nas będzie podłogówka na całości. Proszę o rady innych budujących ten dom - może macie coś co zmieniliście. Pytania można również kierować na email [email protected] Budujemy 3 km od Lublina Pozdrawiam Grzegorz K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 26.02.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Fajnie to wychodzi , naprawdę. Schody wyglądają na wygodne. Robisz rekuperację ?Jak koszty poniosłeś ? chodzi mi czy się zgadza z kosztorysem. Nawiązałam kontakt z osoba która buduje Damoklesa i kosztorys jest ok. Podobno niektóre materiały i robocizna były taniej niż w rzeczywistości. Czy potwierdzasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzkor 02.03.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Fajnie to wychodzi , naprawdę. Schody wyglądają na wygodne. Robisz rekuperację ? Jak koszty poniosłeś ? chodzi mi czy się zgadza z kosztorysem. Nawiązałam kontakt z osoba która buduje Damoklesa i kosztorys jest ok. Podobno niektóre materiały i robocizna były taniej niż w rzeczywistości. Czy potwierdzasz ? Witam. Tak zastanawiam się nad rekuperacją - mam szczelne okna oraz szczelny montaż , będzie szczenie ułożona folia na poddaszu paroizolacja aż do podłogi - zwykła wentylacja może nie wystarczyć. W projekcie jest komin - zrobiłem z 4 wentylacyjnymi przegrodami. Dostawiłem 2 wentylacyjny komin który jest w schowku przy kuchni i na poddaszu w pokoju aż do strychu . Od strychu wychodzi 2 kominkami wentylacyjnymi w dachówce. W szczelnych domach musi być wentylacja wymuszona mechaniczna - az się prosi rekuperacja. Jestem na etapie ogrzewania podłogowego chcę mieć w całym domu. Mam pytanie czy znacie może kogoś kto stosował folię paroizolacyjną onduline sp 15 jako dodatek do wełny na poddaszu ? - Posiada mardzo dobre parametry szczególnie przy okach dachowych by się mogło sprawdzić . Jeśli chodzi o koszty zgadzam się że ta wycena przez Domenę jest mocno przesadzona jeśli się ceny pilnuje szuka i negocjuje materiały. Ja sam kupowałem materiały a nie brygady . Przy umowie z wykonawcami płaciłem zgodnie z umową i nie więcej ( a chcieli więcej jak zwykle ) nie robiła mi firma lecz brygady oddzielne, część prac sam. Wybierałem brygady gdzie szef robi z pracownikami - są to tańsze i lepsze brygady dopilnowane a nie szef z teczką swoje musi zarobić nic nie robiąc. W projekcie można zmienić i ja to zrobiłem - podnieść wysokość ścianki kolankowej o 50 cm - pomieszczenia bardziej funkcjonalne, pamiętając o powiększeniu dachu , chodzi o wygląd zewnętrzny, można zlikwidować słupy na poddaszu - lekka zmiana w konstrukcji dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 06.03.2014 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Dzięki, Grzegorzu. Pomogłes mi Twoją odp.Mam nadzieję, ze nie naduzyję Twojej cierpliwości jeśli jeszcze o coś się popytam ...Powiedz mi tylko jeszcze co masz na myśli, mówić, ze kosztorys jest przesadzony - tj. wg. niego jest drożej ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzkor 08.11.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Witam. Jak tam u was z budową Damoklesa ? U mnie już stoi i mieszkam . Zdjęcie jest z przed 2 miesięcy , Obecnie mam już schody i bruk . Podzielcie się zdjęciami. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts