stam222 25.07.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) Kiedy skończyła się zima i bardzo szybko zrobiła się wiosna a to był Kwiecień i kiedy uporałem się z ogrodzeniem i papierologią zabrałem się za przygotowanie warzywniaka. Czas leciał, robota też a warzywka sobie rosły aż doczekaliśmy się własnych PLONÓW!!! Pierwszy raz w życiu mam własny ogródek tymi rękoma robiony. Mamy własną marchewkę, rzodkiewkę, por, seler, fasole, cebule a nawet posiałem dynie. Fajnie, że tak wszystko dobrze rośnie. Poza tym dzieciaki mają gdzie pohasać i pobiegać ... Edytowane 25 Lipca 2013 przez stam222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 31.07.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No i doczekałem się więźby dachowej. Jeszcze nie w pełni gotowej ale robota ruszyła i powoli widać jej efekty. Najgorsze w tym, że jestem poza granicami kraju i cały nadzór jest nieco utrudniony. Co prawda mam telefoniczny kontakt i z murarzami i z cieślą a dodatkowo żona pstryka zdjęcia i przesyła na bieżąco więc jakoś dajemy radę to wszystko ogarnąć. Taki widok napawa już optymizmem po tak długim okresie wyczekiwania na ekipę od dachu. Chłopaki robią sprawnie i siedzą do późnych godzin na budowie. Zastrzeżeń ogólnie nie mam i puki co robią zgodnie z założeniami i ustaleniami. Pewne drobne korekty są wprowadzane na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 05.08.2013 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dodam jeszcze zdjęcia gotowej konstrukcji z tym, że ujęcia niestety takie a nie inne. Taras przerobiony względem projektu ale to chyba na dobre mu wyjdzie i nam pewnie też aczkolwiek znacznie droższa opcja. Jutro przychodzą cieslowcy i zaczynają deskować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 07.08.2013 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 No i nie przyszli we wtorek, dziś tez nie . Pojawią się dopiero w poniedziałek, tak przynajmniej twierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 18.08.2013 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 No i doczekałem się i deskowania i ścianek działowych; Teraz to wygląda mniej więcej tak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 18.08.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Taras też jak dla mnie jest urokliwy. Prosiłem o wycheblowanie desek bo na chwilę obecną nie będę robił podbitki (może za jakiś czas) i zostaną takie surowe deski a jak przeschną to je czymś zamaluje/lakieruje. Wiem, ze powinny być na P+W ale już za późno .Myślę, że drewno samo w sobie ma urok więc nie powinno z ty być , żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 18.08.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Jak już wcześniej wspomniałem ścianki działowe też już się robią a więc w środku można zobaczyć jak i co będzie wyglądało bo do tej pory wszystkie podziały były w wyobraźni. Teraz kiedy wyodrębnione są pokoje, łazienki i inne pomieszczenie cała ta betonowa bryła nabiera wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 01.09.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witajcie. Wróciłem właśnie z pracy i zamierzam trochę popisać i troszkę zdjęć dodać bo ciut się pozmieniało od ostatniego wpisu. Jestem już w domu kilka dni ale od razu zrobiłem zaległą i obiecaną wiechę a, że ekipa budująca super to impreza przeciągnęła się do białego rana ( no prawie w domu oddalonym o 5km byłem przed 3.00 autem oczywiście i nie ja kierowałem ). Od poniedziałku ostro zabieram się do pracy bo czas nadrobić zaległości. Będę teraz na bieżąco z robotą i ze zdjęciami. Czekajcie cierpliwie. Swoją drogą zastanawiam się czy ktoś buduje M-71 bo jakoś tak dziwnie cicho na forum w tym temacie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 19.09.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No to nadszedł czas na zaprezentowanie SSO w całej okazałości z każdej strony i w takiej formie zostanie pozostanie przez całą zimę. Dachówkę i oknapałaciowe położymy wczesną wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 19.09.2013 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ażeby nie tracić czasu zacząłem ocieplać ściany fundamentowe XPS'em. Zrobiłem to w dwóch warstwach 10+5 cm. Zrobiłem również opaskę antywysadzeniową (tak to się chyba nazywa ten styrodur na płasko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 19.09.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Z pozostałych resztek więźby dachowej skleciłem tak naprędce "relingi" na schodach wewnętrznych co by dziatwa moja była bezpieczniejsza. w czasie wizytacji na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 19.09.2013 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ekipie pozostało jeszcze tylko kilka drobiazgów do wykończenia w tym schody/taras wejściowy a ja rozpocząłem zasypywanie XPS'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 26.09.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 No to schody mamy już wylane i nawet częściowo podsypane , choć z tym podsypaniem to tak naprawdę wiele roboty jeszcze. Jak tylko będzie czas to będzie się robiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kymil 01.11.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Witam serdecznie. Śledzimy Twój dziennik już od dłuższego czasu, ale ostatnio żadnych wpisów:) Co tam? Jak tam z budową? Będą zdjęcia ? Z żoną planujemy rozpocząć budowę projektu Księżycowa Noc na Warmii i Mazurach, ale w większym wariancie I - z garażem dwustanowiskowym. Jesteśmy ciekawi o ile powiększyliście taras (ile metrów/powierzchni), chcemy zrobić podobnie. Nie będzie Wam za ciemno w salonie i pokojach? Macie jakieś inne zmiany w planie w projekcie? Ściana kolankowa nie za niska/wysoka? Myśleliście już o ogrzewaniu domu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 28.12.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Witam, Dawno nie pisałem bo i nic wielkiego się na budowie nie dzieje. W zasadzie to nic się nie dzieje. Okna zafoliowane na zimę, teren troszkę podsypany, ogólnie posprzątane i czekamy do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 28.12.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Czy poczyniliśmy jakieś zmiany pytasz? Żadnych wielkich nie, ale w czasie budowy doszło do kilku zmian wydaje mi się, że drobnych ale jednak tak. 1. Przerobiona została kuchnia tzn. wymiary pozostają takie same ale zrezygnowaliśmy z drzwi wyjściowych na taras. 2. Rezygnacja z okna w salonie. 3. Dołożenie drzwi tarasowych w salonie. 4. Zmiana ścianek działowych przy schodach i kuchni. Na czerwono zaznaczyłem zmiany na parterze. Na poddaszu dołożyłem łazienkę (łazieneczkę) w naszej sypialni. A także zmieniliśmy wejście do pralni i tym sposobem zrobił się całkiem spory korytarzyk na piętrze. Co do tarasu to jak widać na poprzednich zdjęciach jest na całej szerokości domu i wysunąłem go chyba na jakieś 5 metrów w stronę ogrodu. Wiadomym jest, ze koszt jest dość duży ale nie żałuję i uważam to za dobre posunięcie bo taras w oryginalnym projekcie jest nie do zaakceptowania. Pytasz czy nie będzie za ciemno? Może troszeczkę ciemniej ale w naszym przypadku jest to strona północna więc i tak nie ma tam słońca wcale a w letnie gorące dni będzie miło posiedzieć w przyjemnym cieniu. PS A już myślałem, ze nikt tego dziennika nie czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 05.01.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 jesteś w stanie podać ile Cię wyniósł SSO? będę wdzięczny, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 07.01.2014 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Wiem, ze to głupio zabrzmi ale w pewnym momencie się pogubiłem i przestałem podliczać. To znaczy wszystkie rachunki i kwity mam ale nie podsumowałem tego etapu jeszcze. Edytowane 25 Września 2014 przez stam222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 26.01.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 witam, szczerze mówiąc swoim zadaszeniem nad tarasem mnie natchnąłeś. po pierwsze fajnie to wygląda po drugie widzę dla twego sposobu wielkie zastosowanie. co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 04.07.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 U mnie ten taras akurat od północy jest i robiony raczej z myślą aby w letnie gorące dni posiedzieć z zimnym piwem w cieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts