kangaxx 25.05.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Dziś kupiłem centralę klimora - pierwsze wrażenie (duża i ciężka bo produkt uboczny z blach okrętowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.05.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Swoją drogą, to ile kosztuje KCX 300, bo nie potrafię znaleźć ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Ja mam wycenę łaczną razem z instalacją i rurami. Kosztuje tyle samo co Jan gaz, bo wyceny identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Podnoszę - Nigdzie nie mogę dostać filtrów do Klimora. Nawet jeśli produkt dobry (bo działa i tu nie mam uwag) to leży serwisowo na całej linii. Jakbym wiedziała o takich problemach, nigdy w życiu bym go nie kupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.08.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 A nie da się home-made ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 to jest tekturowa ramka i mata plisowana. Nie wiem jak trwale splisować matę. Bo ramkę pewnie da się rozkleić i skleić. Bedę też szukać w samochodowych filtrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.08.2014 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 to jest tekturowa ramka i mata plisowana. Nie wiem jak trwale splisować matę. Bo ramkę pewnie da się rozkleić i skleić. Bedę też szukać w samochodowych filtrach. Ramkę zostawić, swa druty na krzyż i kupi z metra filtr G4 niemiecki od 8 do 45zł za m2 zależnie od sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) tylko że wówczas filtr nie będzie plisowany ai ramka za którymś razem nie da się posklejać. napisałam do pewnego sprzedawcy z allegro, czy zrobilby mi ramki metalowe, wymienne Klimor mi odpisał, że sprzeda komplet z dostawą za 170 zł Za kurna tekturę i kawałek fizeliny? Jakbym wiedziała, nigdy w życiu bym Klimora nie kupiła. Z tego co widze u innych producentów (np. Mistral, Dospel) komplety filtrów to koszt max 60 zł. Chociaż widże, że Zehender ma za 180 zł też tekturę z plisą. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.08.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 tylko że wówczas filtr nie będzie plisowany ai ramka za którymś razem nie da się posklejać. napisałam do pewnego sprzedawcy z allegro, czy zrobilby mi ramki metalowe, wymienne Klimor mi odpisał, że sprzeda komplet z dostawą za 170 zł Za kurna tekturę i kawałek fizeliny? Jakbym wiedziała, nigdy w życiu bym Klimora nie kupiła. Z tego co widze u innych producentów (np. Mistral, Dospel) komplety filtrów to koszt max 60 zł. Chociaż widże, że Zehender ma za 180 zł też tekturę z plisą. Jak Szanowna Pani, życzy Sobie pliskę, to kawałek siatki poplisować i już jest filtr z pliską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 czyli w tekturkę musiałabym wcisnac też siatkę Myślisz, że tekturka to wszytsko wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 20.08.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 to jest tekturowa ramka i mata plisowana. Nie wiem jak trwale splisować matę. Bo ramkę pewnie da się rozkleić i skleić. Bedę też szukać w samochodowych filtrach. Zrób zdjęcia, podaj wymiary - postaram się pomóc (w miarę możliwości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) wymiary to 195x400x10 Wygląda mnie więcej tak: http://www.sm-filter.pl/attachments/Image/filtry_kasetowe_1.jpg tylko plisa nie jest na kratce ale termoutwardzalna. Byłabym wdzięczna za pomoc w znalezieniu czegoś w normalnej cenie, bo musze wymieniać 3-4 razy w roku (wokół są same piece na miał i ludzie potrafią palić nawet latem!) Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 20.08.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jeden z naszych dostawców produkuje podobne filtry - możemy podpytać , z tego co pamiętam to koszt ok. 30-40 zł/sztJedyny mankament to min. 10 kompletów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Chyba, że jakiś metalowy otwierany wklad i sama sobie włókninę będę wymieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jczubek 03.10.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 tylko że wówczas filtr nie będzie plisowany ai ramka za którymś razem nie da się posklejać. napisałam do pewnego sprzedawcy z allegro, czy zrobilby mi ramki metalowe, wymienne Klimor mi odpisał, że sprzeda komplet z dostawą za 170 zł Za kurna tekturę i kawałek fizeliny? Jakbym wiedziała, nigdy w życiu bym Klimora nie kupiła. Z tego co widze u innych producentów (np. Mistral, Dospel) komplety filtrów to koszt max 60 zł. Chociaż widże, że Zehender ma za 180 zł też tekturę z plisą. Witam, Jeśli jest Pani w stanie sama sobie odebrać te filtry z Gdyni to jestem w stanie sprzedać je w cenie nie przekraczającej 58,00 PLN netto za oba. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qazimodo 03.10.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Polecam jechać do Castoramy i kupić fizelinę (identyczna jak do filtrów w pochłaniaczach jakie mamy w kuchni). Bez problemu można tez dostać - czarne tzw filtry węglowe !!! Koszt 8 zł za 1m x 1m. Ramkę można sobie samemu zrobić z kartonu lub tak jak ja z kawałka profilu (narożnika od płyty GK). Całość operacji zajmuje 15min (2 filtry). Koszt może z 10zł, przy czym fizeliny zostaje nam na około 6 do 8 sztuk A tak po za tym jak za pierwszym razem dokupowałem filtry to KLIMOR sprzedał mi je za 18zł szt. Więc nie wiem co to za ceny? Czyżby polityka się zmieniła? Co do serwisu to u mnie byli na początku kilka razy bo koleś co mi instalacje montował totalnie spier... sprawę. Więc na serwis nie mam prawa narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) oficjalny mail od Klimora: dostawy filtrów powietrza do aparatu AWO easy filtr powietrza EU4 195x400x10 2x 70,00 zł 140,00 zł ok 5 dni dostawa 30,00 zł Do zapłaty: 170,00 zł NETTO Nigdzie nie znalazłam w żadnym sklepie takiego filtra tekturowy, harmonijkowy 165x300x10 Och, wiem, że mogę sobie kupić fizelinę i bawić się w klejenie ramki i tak będę robić, chociaż filtr będzie miał mniejsza powierzchnię i jakość pracy. Ale ostrzegam przed kupowaniem niszowych rekuperatorów, bo te bardziej powszechne zwykle mają albo kasety wielokrotne albo tanie wkłady. Edytowane 3 Października 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts