Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rzucić palenie !!!

zyzolek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamyk68 byłam na tych samych "prądach" co Ty. Moja reakcja była dokładnie taka sama jak Twoja, jak ja dorosła kobieta daję się tak nabijać w butelkę, też mało nie padłam ze śmiechu patrząc na swoich "współtowarzyszy niedoli" itd... Ale o dziwo UDAŁO SIĘ. Pomogło od pierwszego zabiegu, nie było głodu nikotynowego. Od tamtej chwili minęło prawie 6 lat !!! Nie zapaliłam ani jednego papierosa !!! Nie przeszkadza mi też jak ktoś pali w moim towarzystwie :)

Tak naprawdę to nie wiem czy działa, mi pomogło, mojej siostrze nie. Była na tych "prądach" ze trzy razy, dwa razy poległa, po trzecim razie nie pali chyba już ze 4 miesiące. Myślę, że wszystko zależy od psychiki i czy naprawdę chcemy przestać palić. Na pewno po tych "prądach"nie można sobie pozwolić na ani jedną fajeczkę, nie wolno też zażywać dosłownie niczego co zawiera nikotynę.

• 3 weeks później...
Mi pomogły plastry, paliłem 11lat na końcu dosyć dużo, bez nałogu już 15 miesięcy nadal przychodzą myśli o zapaleniu ale chwilowe. Cieszę się że jestem zdrowszy i kasy więcej w kieszeni. Najważniejsze to zakodować sobie że to już KONIEC i będzie żyło się bez tego lepiej, dokładnie tak jest, smak, węch wszystko poznaje się na nowo, czasami wkurza człowieka bo dosyć dużo rzeczy na tym świecie śmierdzi:) Trzymam kciuki za osoby rzucające palenie, mi się udało więc każdemu może.

Gratuluje, jakie plastry pomogły, byłeś wcześniej u lekarza?

niquitin, na początku brałem ten najmocniejszy przez okres jak na ulotce a później w ramach oszczędności przecinałem go na pół, bo drugi poziom miał tą samą "maź" na plastrze tylko rozmiar był mniejszy, więc tanio mnie wychodziło:) i się udało:)