chcialbympompe 19.04.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Czytałem głosy, że zamiast cyrkulacji lepiej zastosować elektroniczny podgrzewacz przepływowy. Trochę szukałem w necie ale znajduję same podgrzewacze o dużej mocy (i dużej cenie). Czy ktoś ma jakieś sprawdzone rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 19.04.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Pytanie ile to dla kogo jest drogo: http://allegro.pl/podgrzewacz-wody-dafi-przyl-srub-3-7-4-5-5-5-kw-i3170052737.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.04.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Pytanie ile to dla kogo jest drogo: http://allegro.pl/podgrzewacz-wody-dafi-przyl-srub-3-7-4-5-5-5-kw-i3170052737.html Wg ciebie to jest elektroniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 19.04.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Wg ciebie to jest elektroniczny? Nie znam na tyle rozważań. A co mi da ta elektronika? Bo że jest termostatyczny, to chyba na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.04.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Nie znam na tyle rozważań. A co mi da ta elektronika? Bo że jest termostatyczny, to chyba na bank. Termostatyczny powiadasz? Widzisz tam jakąś możliwość zadawania temperatury? Obawiam się, że jest to zwykłe sterowanie hydrauliczne (on/off). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-tomek 20.04.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam! W kilku instalacjach na długich ciągach CWU stosowałem układ z podłączonym szeregowo podszafkowym podgrzewaczem pojemnościowym 10L. Różnica temperatur po zmieszaniu zimnej wody z rury z zawartością podgrzewacza praktycznie niewyczuwalna. Przy podgrzewaczach 5L i braku baterii termostatycznej efekt czasowego ochłodzenia wody był już wyczuwalny. Jeżeli planujesz nową instalację, to np. w łazience zrób układ CWU rozdzielaczowy tak aby do każdego odbioru była taka samo odległość od rozdzielacza i przed rozdzielaczem zamontuj podgrzewacz pojemnościowy. W kuchni wystarczy taki schować pod zlewozmywakiem. P.S. W tej branży nie działam juz od ładnych paru lat. Wtedy było ciężko, teraz na szczęście już nie muszę. Pozdrawiam! Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez B-tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts