Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duży pokój

Kornelja

Recommended Posts

Widziałam tyle fajnych pomysłów zamieszczanych przez Was i prośbę o poradę. Chciałam zupełnie odmienić charakter dużego pokoju. Poniżej jego wymiary. Niby całkiem zwykły prostokąt, ale zupełnie nie mam pomysłu jak poustawiać meble, żeby było ciekawiej niż kanapa a na vis a vis tv.

Zależy mi na tym, aby zmieścić:

- narożnik, nie jakiś olbrzymi, ale jednak narożnik. obecnie jest kanapa (miaszkamy we dwoje, ale np. jak przyjdą znajomi to narożnik byłby marzeniem) + stolik "kawowy"

- stół i 4 krzesła

- coś pod teleizor, ew coś nad

- jakiś dodatkowy mebel typu witryna, półki na książki itp.

- podobają mi się takie większe komody, ale nie wiem czy nie zrobi się za ciasno...więc nie upieram się.

Strasznie fajnie wyglądają salony, z narożnikami ustawionymi nie w kącie, ale bardziej w środku pokoju, tylko czy w mim przypadku metraż nie jest zbyt mały?

Będę wdzięczna za inspiracje :)

http://images33.fotosik.pl/639/425bda3173a74f3f.jpg

• 2 weeks później...
Kornelija ja teraz mam telewizor na przeciw okna i strasznie sie światło odbija. Źle widać. Taka tylko mała sugestia.

Dzięki, ale są rolety, poza tym tv się raczej po zmroku ogląda...

a taki układ jak pierwszy to podobny jest obecnie a chciałabym jednak by salon po remoncie był zupełnie inaczej ustawiony, lubię duże zmiany ;)