azzaza 22.04.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam, zastanawiam się nad kupieniem mieszkania i chciałabym prosić o pomoc odnośnie możliwości aranżacji przestrzeni. Stan deweloperski - można przestawiać ściany działowe. Mieszkanie jest docelowo dla rodziny z 1 dzieckiem, ale teraz będą w nim mieszać 3 dobrze znające się osoby, przy czym każdy potrzebuje własną przestrzeń - pokój. Idealnie gdyby udało się w dużym pokoju wydzielić przestrzeń prywatną ( w razie potrzeby zasłanianą np. kotarą (?) ) oraz przestrzeń wspólną dla wszystkich domowników - stolik z krzesłami ( w maleńkiej ciemnej kuchni nie zmieści się a i też jeść przy sztucznym świetle raczej nie jest przyjemnie). Dodatkowo marzy mi się garderoba ( np. wydzielona z pokoju aktualnie o wielkości 15m2), która wyeliminowałaby potrzebę dużych szaf w mieszkaniu. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 22.04.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 proponuję coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 23.04.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Dziękuję! Wygląda obiecująco Mam 2 pytania: Co znajduje się za telewizorem? czy to ścianka? Nie zmniejszy ona ilości światła wpadającego do mieszkania? My wymieniliśmy TV na rzutnik, zatem tego typu konstrukcja jest nam zbędna. Wydaję mi się, że przy takim ustawieniu kanapy obraz mógłby padać na ścianę graniczącą z balkonem. Zastanawiam się, czy nie byłoby dobrym pomysłem zrobienia drzwi do garderoby od strony łóżka, można byłoby wtedy wyburzyć część ściany od salonu i dzięki temu zyskać dodatkową przestrzeń, która teraz jest wykorzystana na korytarz. Drzwi do sypialni znalazłyby się wtedy na na wysokości stołu w zaproponowanym układzie. Pytanie tylko, czy wtedy pokój nie straciłby na ustawności? dziękuję raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 23.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 na moim rys.1 za tv jest ścianka, za nią regały na książki np. ,nie do końca zrozumiałam co do drzwi do sypialni i powiększenia gard., mam nadzieje, że mniej więcej o to chodziło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 24.04.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Dziękuję! dokładnie o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 27.04.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam, znalazłam dużo tańsze mieszkanie, ale jednocześnie o 10m2 mniejsze. Jest fajne o tyle, że obie sypialnie są podobnej wielkości, więc idealnie nadają się dla 2 niezależnych osób. Zastanawiam się tylko, czy pokój dzienny z aneksem o wielkości 16m2 jest w stanie byc funkcjonalny? Będę wdzięczna za opinię i wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.04.2013 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mam 18-metrową przestrzeń kuchenno-pokojową (półotwata kuchnia) i jest ok. W mniejszym mieszkaniu martwi mnie brak miejsca na szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 w mniejszym mieszkaniu szafę przy wejściu można wydłużyć aż do słupa i od strony sypialni (między słup a ścianę z prawej) wstawić drugą, wąską szafę. Za to nijak nie widze możliwości zapewnienia intymności dla trzeciej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 29.04.2013 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 w mniejszym mieszkaniu szafę przy wejściu można wydłużyć aż do słupa i od strony sypialni (między słup a ścianę z prawej) wstawić drugą, wąską szafę. Za to nijak nie widze możliwości zapewnienia intymności dla trzeciej osoby. W przypadku 2 mieszkania, które jest o wiele tańsze, mieszkałyby 2 osoby Bardzo fajny pomysł z szafą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 08.05.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam, poszukiwanie trwa. Znalazłam kolejne, które mi bardzo odpowiada. Właściwie spełnia wszystkie warunki lokalizacyjne i cenowe. Problemem jest tylko fakt, że brakuje drugiej sypialni. Będę wdzięczna za pomoc w aranżacji dużego pokoju. Idealnie byłoby, gdyby wyodrębniona sypialnia była mała, a przestrzeń wspólna jak największa. W mieszkaniu będą mieszać 2 osoby. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.05.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Cięzko będzie na 48m o 3 pokoje z dużą przestrzenią dzienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Pokój dodatkowy zrobić tam, gdzie małe okno w salonie. Kuchnię podłączyć do pionu łazienkowego (czyli w miejscu obecnej kanapy) a salon w częsci z oknem balkonowym: http://images33.fotosik.pl/658/70bc6435093ecfda.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts