Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji mieszkania - M3

azzaza

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam się nad kupieniem mieszkania i chciałabym prosić o pomoc odnośnie możliwości aranżacji przestrzeni.

Stan deweloperski - można przestawiać ściany działowe.

Mieszkanie jest docelowo dla rodziny z 1 dzieckiem, ale teraz będą w nim mieszać 3 dobrze znające się osoby, przy czym każdy potrzebuje własną przestrzeń - pokój.

Idealnie gdyby udało się w dużym pokoju wydzielić przestrzeń prywatną ( w razie potrzeby zasłanianą np. kotarą (?) ) oraz przestrzeń wspólną dla wszystkich domowników - stolik z krzesłami ( w maleńkiej ciemnej kuchni nie zmieści się a i też jeść przy sztucznym świetle raczej nie jest przyjemnie).

Dodatkowo marzy mi się garderoba ( np. wydzielona z pokoju aktualnie o wielkości 15m2), która wyeliminowałaby potrzebę dużych szaf w mieszkaniu.

Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi !

mieszkanie Aneta orginalne.JPG

Dziękuję! Wygląda obiecująco :)

Mam 2 pytania:

Co znajduje się za telewizorem? czy to ścianka? Nie zmniejszy ona ilości światła wpadającego do mieszkania?

My wymieniliśmy TV na rzutnik, zatem tego typu konstrukcja jest nam zbędna. Wydaję mi się, że przy takim ustawieniu kanapy obraz mógłby padać na ścianę graniczącą z balkonem.

Zastanawiam się, czy nie byłoby dobrym pomysłem zrobienia drzwi do garderoby od strony łóżka, można byłoby wtedy wyburzyć część ściany od salonu i dzięki temu zyskać dodatkową przestrzeń, która teraz jest wykorzystana na korytarz. Drzwi do sypialni znalazłyby się wtedy na na wysokości stołu w zaproponowanym układzie. Pytanie tylko, czy wtedy pokój nie straciłby na ustawności?

dziękuję raz jeszcze!

Witam, znalazłam dużo tańsze mieszkanie, ale jednocześnie o 10m2 mniejsze. Jest fajne o tyle, że obie sypialnie są podobnej wielkości, więc idealnie nadają się dla 2 niezależnych osób. Zastanawiam się tylko, czy pokój dzienny z aneksem o wielkości 16m2 jest w stanie byc funkcjonalny? Będę wdzięczna za opinię i wszelkie sugestie.

mieszkanie 50m2.jpg

mieszkanie 50m2.jpg

w mniejszym mieszkaniu szafę przy wejściu można wydłużyć aż do słupa i od strony sypialni (między słup a ścianę z prawej) wstawić drugą, wąską szafę.

Za to nijak nie widze możliwości zapewnienia intymności dla trzeciej osoby.

w mniejszym mieszkaniu szafę przy wejściu można wydłużyć aż do słupa i od strony sypialni (między słup a ścianę z prawej) wstawić drugą, wąską szafę.

Za to nijak nie widze możliwości zapewnienia intymności dla trzeciej osoby.

W przypadku 2 mieszkania, które jest o wiele tańsze, mieszkałyby 2 osoby :)

Bardzo fajny pomysł z szafą.

• 2 weeks później...

Witam,

poszukiwanie trwa. Znalazłam kolejne, które mi bardzo odpowiada. Właściwie spełnia wszystkie warunki lokalizacyjne i cenowe.

Problemem jest tylko fakt, że brakuje drugiej sypialni. Będę wdzięczna za pomoc w aranżacji dużego pokoju. Idealnie byłoby, gdyby wyodrębniona sypialnia była mała, a przestrzeń wspólna jak największa. W mieszkaniu będą mieszać 2 osoby.

Pozdrawiam!

mieszkanie.jpg