zukers 26.04.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Chciałbym was się wypytać co teraz jest polecane, lub czego używaliście wy odnośnie malowania płotu metalowego (stal) . Przęsła niedawno spawane nigdy jeszcze nie malowane, wiem że ważne jest oczyszczenie rdzy a gdzieniegdzie już się pokazała. Chciałem na to użyć jako podkładu Unikor C, i jako krycie Chlorokauczuk wszystko z Dekorala. Czy to dobry wybór czy może są lepsze produkty, zależałoby mi na trwałości i w miarę aby szybko to schło bo będzie malowane pistoletem.Blisko mnie jest tez firma ze złotego stoku oni podobno też maja farby do takich zadań tyle że ftalowe a nie wiem które lepsze, ktoś od nich coś brał? bardzo dziękuję. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez zukers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finger75 14.05.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 W sumie dobre pytanie. Mam podobny problem. Tylko z tego co wiem to chlokauczuk słabo trzyma połysk. Macie jeszcze jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kavior 16.05.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Żadnej farby nie polecam. Tylko ocynk ogniowy i na to lakier proszkowy. Masz spokój na dłuugie lata. U rodziców na działce mamy brame pomalowaną chlorokauczukiem. Co max dwa lata skrobiemy rdzę i malujemy od nowa. Porażka szczególnie że w bramie tyle zakamarków trudno dostępnych dla szczotki drucianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finger75 20.05.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ja spróbowałem w ten weekend z akrylem marki Stahldur. Całkiem dobrze to wyszło. Mam nadzieję, że potrzyma chociaż z dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 21.05.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Żadnej farby nie polecam. Tylko ocynk ogniowy i na to lakier proszkowy. Masz spokój na dłuugie lata. U rodziców na działce mamy brame pomalowaną chlorokauczukiem. Co max dwa lata skrobiemy rdzę i malujemy od nowa. Porażka szczególnie że w bramie tyle zakamarków trudno dostępnych dla szczotki drucianej. Na wszystko wpływ ma chyba jakość wykonania i materiałów. Mój brat kupił jesienią w Castoramie bramę, ocynk ogniowy i malowana proszkowo. Wiosną w wielu miejscach rdza (możliwe że to był chwyt reklamowy). Ja w zeszłym roku malowałem słupki ogrodzeniowe. Podkład i farba nawierzchniowa z Nobilesu (teraz to chyba AkzoNobel). Podlładu nie plecam-łatwo odpryskuje. Ale nawierzchniówkę chlorokauczuk połysk tej firmy polecam z czystym sumieniem. Na wiosnę wygląda jak malowana dzień wcześniej, choć najtańsza nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts