Marek.M 24.05.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Czy tylko mi nie wyświetlają się zdjęcia z montażu okien w XPS tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 24.05.2015 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Czy tylko mi nie wyświetlają się zdjęcia z montażu okien w XPS tutaj Nie ustawiłem uprawnień. Teraz powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 24.05.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 czym będziesz obrabiał okna od wewnątrz? Tj. jak gruba okładzina dojdzie na płaszczyzny prostopadłe do samego pakietu? EPDM kleiłeś do stropu czy luzem leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 24.05.2015 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 czym będziesz obrabiał okna od wewnątrz? Tj. jak gruba okładzina dojdzie na płaszczyzny prostopadłe do samego pakietu? Płyta magnezowa - 10mm. Ale wcześniej będę skrajał frez, bo za dużo zachodzi (2cm). EPDM kleiłeś do stropu czy luzem leży? Narazie luzem. Czekam na wymurowanie ogniomurku, i wtedy będę kleił Water Cut-off'em. PS. Będę potrzebował kilka kolejnych tubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 24.05.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Staraj się aby okładzina jak najmniej zachodziła na pakiet. W górnej łazience gdzie mam płytki i zachodzą na pakiet około 1,5cm licząc od ramki dystansowej pakietu nie wygląda to tak efektownie jak w garderobie gdzie na XPS doszła mi tylko siatka +klej i na to gładź - w sumie może 5mm. Tu wygląda świetnie. WaterCut OFF nie nadaje się do klejenia EPDM. Jest do tego specjalny klej bonding do powierzchni stałych (nie można go kleić bezpośrednio do styropianu bo po prostu go stopi. ja styropianowe powierzchnie ścianek attykowych leciałem najpierw siatką z klejem). Jak coś to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 24.05.2015 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Staraj się aby okładzina jak najmniej zachodziła na pakiet. W górnej łazience gdzie mam płytki i zachodzą na pakiet około 1,5cm licząc od ramki dystansowej pakietu nie wygląda to tak efektownie jak w garderobie gdzie na XPS doszła mi tylko siatka +klej i na to gładź - w sumie może 5mm. Tu wygląda świetnie. OK, dzięki za info. WaterCut OFF nie nadaje się do klejenia EPDM. Jest do tego specjalny klej bonding do powierzchni stałych (nie można go kleić bezpośrednio do styropianu bo po prostu go stopi. ja styropianowe powierzchnie ścianek attykowych leciałem najpierw siatką z klejem). Jak coś to daj znać. Testowałem wcześniej WaterCuta na XPS'ie i po tygodniu nie było żadnych zmian. Ale dzięki za info, sprawdzę to dokładniej. Jeszcze mam możliwość poprawy. A Lap sealant ? Też trawi styro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 25.05.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Czy ja dobrze widzę, że te szyby wklejasz od wewnątrz? PS. Przepraszam, za wpis w dzienniku, pytanie kolegi uśpiło moją czujność i nie zwróciłem uwagi że komentarze są w innym wątku. Edytowane 25 Maja 2015 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 25.05.2015 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Czy ja dobrze widzę, że te szyby wklejasz od wewnątrz? Tak, ponieważ cały dom będzie izolowany od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 25.05.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Co dałeś między szyby a ścianę? Możesz pokazać jeszcze parę detali wykonawczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 25.05.2015 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Co dałeś między szyby a ścianę? Możesz pokazać jeszcze parę detali wykonawczych? Nie bardzo rozumiem tego pytania. Tu masz przekrój jak wykonałem montaż pakietów: Uzupełniłem też post http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214768-EX-House-pasywna-stodo%C5%82a&p=6869003&viewfull=1#post6869003 o kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 25.05.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Nie bardzo rozumiem tego pytania. Tu masz przekrój jak wykonałem montaż pakietów: [ATTACH=CONFIG]318396[/ATTACH] Uzupełniłem też post http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214768-EX-House-pasywna-stodo%C5%82a&p=6869003&viewfull=1#post6869003 o kolejne zdjęcia. No na zdjęciach nie widać tego paska PIR od zewnątrz (zewnątrz okna), chyba go jeszcze nie ma. Tak czy siak gratuluję samozaparcia z takim osadzeniem okien, mam nadzieję, że się sprawdzi, czego z całego serca życzę. PS. Znowu części zdjęć nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 25.05.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 No na zdjęciach nie widać tego paska PIR od zewnątrz (zewnątrz okna), chyba go jeszcze nie ma. Tak czy siak gratuluję samozaparcia z takim osadzeniem okien, mam nadzieję, że się sprawdzi, czego z całego serca życzę. Racja. Rysunek jest poglądowy. Folii płyt PIR nie widać na tym rysunku. Dodałem kolejną porcję zdjęć. Mam nadzieję, że będzie bardziej zrozumiałe. PS. Znowu części zdjęć nie widać. Poprawiłem uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 25.05.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 przeglądnąłem zdjęcia w DB. Masz jakiś plan na ten wściekły róż widziany z zewnątrz i żółty z płyt?? Pół biedy jeśli byłoby to na piętrze ale Twoje są na wysokości przechodzenia.. Może trzeba było zastosować szary XPS. Szary XPS u mnie wygląda jak z fabryki Jakiś kątowniki PCV?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 25.05.2015 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 przeglądnąłem zdjęcia w DB. Masz jakiś plan na ten wściekły róż widziany z zewnątrz i żółty z płyt?? Pół biedy jeśli byłoby to na piętrze ale Twoje są na wysokości przechodzenia.. Może trzeba było zastosować szary XPS. Szary XPS u mnie wygląda jak z fabryki Jakiś kątowniki PCV?? Nie mam obaw. Od zewnątrz będę kleił płyty magnezowe, a na dole okna - parapet. Wszystko zasłonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 25.05.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Dlaczego ramki metalowe w pakietach? Walczysz o dobry liniowy więc jakiś Swisspacer mógłby być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 25.05.2015 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Dlaczego ramki metalowe w pakietach? Walczysz o dobry liniowy więc jakiś Swisspacer mógłby być.. Nie pisałem o metalowych ramkach w pakietach. W oknie tarasowym mam SwissSpacery, a w pozostałych Chromatek Ultra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ehtele 25.05.2015 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ilu metrowy jest domek? I jakie masz wymiary działki? Jestem na etapie projektu indywidualnego i myślę o czymś podobnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 25.05.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Nie mam obaw. Od zewnątrz będę kleił płyty magnezowe, a na dole okna - parapet. Wszystko zasłonię. :no: nie będzie ładnie i i tak będzie widać kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 25.05.2015 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ilu metrowy jest domek? I jakie masz wymiary działki? Pow. użytk. 140m2 Działka 16,5 ar. :no: nie będzie ładnie i i tak będzie widać kolorki Poczekaj zatem do realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 26.05.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Barth jestes gigant! z takim dokladnym pokazywaniem osadzenia pakietow to powinienes byc na glownej stronie muratora. Fajnie ze podales dokladna wage pakietu to sobie naprezenia policze. Moze i nawet dla kleju gdzies znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts