Zołza 29.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 jak w temacie....mam problem musze odgrodzić thuje szmaragdy 5 letnie- chcę położyć agrowłóknine i posypać korą i tak myślę ze warto moze położyć linie kroplującą potrzebuję 113 mb takiej linii,zasilane wodą ze studni z hydrofora i nie wiem czy musi być z kompensacją ciśnienia czy nie... linia byłaby na powierzchni ziemi przysypana korą. za rady z góry dzękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.04.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kompensacja ciśnienia powoduje, że wydatek cieczy jest równomierny na całej długości rury. Bez kompensacji ciśnienie spada z kazdym emiterem i tym samym ilośc wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogrody Nieporęt 26.05.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 poprzednik ma racje. Producenci tacy jak Palaplast zalecaja aby bez kompensacji cisnienia rozkładac do 90m. Z kom. do 130m. Strata bez kom. ciś. miedzy końcem a początkiem wynienie na tych 90m ok. 25%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts