Ula80 04.05.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Witam! Bardzo proszę o pomoc w doborze kolorów pokoi. Wszystkie 3 znajdują się na poddaszu i mają skośne ściany. 2 pokoje będą dziecięce a jeden to nasza sypialnia. 1. pokój córki ma skośne ściany oraz wnękę.Córka ma obecnie 3 lata .Nie mamy jeszcze wybranego koloru mebli więc jest większy wybór. 2. Synek ma 6 lat.Ma już swoje łóżko w kolorze granatowym.Reszta mebli jeszcze również nie wybrana. 3. Sypialnia Chciałabym by wszystkie te pokoje były jasne i ciepłe. Czy mogę liczyć na dobre rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula80 04.05.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 tak wygląda plan pokoju syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 08.05.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Hmm nie jestem fachowcem, ale przeglądam sporo inspiracji w sieci i sam obecnie zastanawiam się nad kolorami ścian w moim mieszkaniu. W pokojach dziecięcych, moim zdaniem, warto zastosować barwy jasne, uniwersalne zamiast często wybieranego różu dla dziewczynki i niebieskiego dla chłopczyka. Myślę, że w pokoju córki dobrze wyglądałaby np. brzoskwinia, a u syna żółć (dobrze komponuje się z granatem). Na państwa sypialnie proponowałbym np. kolor łososiowy czy beżowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula80 08.05.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 dziękuję za odpowiedź.Zastanawiałam się jeszcze nad tymi skosami czy nie zrobić ich w innych kontrastujących kolorach.Szczególnie chodzi mi o pokoje dzieci, które nie są jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.05.2013 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 ja bym wszystkie pokoje na ten sam kolor machnęła. jedyna rzecz jaką zmieniłam w swoim mieszkaniu od wprowadzenia się (3 lata, już zaliczyłam mały remont) to właśnie ujednolicenie kolorów na ścianach - tęcza znudziła mi się po jakimś miesiącu. to była bardzo dobra decyzja. no ewentualnie w dziecięcych może być fanaberia w postaci kolorowej 1 ściany - ale niechaj i to będzie dodatkiem. skosy stanowczo jasne (ciemne przytłoczą pomieszczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 12.05.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Hmm nie jestem fachowcem, ale przeglądam sporo inspiracji w sieci i sam obecnie zastanawiam się nad kolorami ścian w moim mieszkaniu. W pokojach dziecięcych, moim zdaniem, warto zastosować barwy jasne, uniwersalne zamiast często wybieranego różu dla dziewczynki i niebieskiego dla chłopczyka. Myślę, że w pokoju córki dobrze wyglądałaby np. brzoskwinia, a u syna żółć (dobrze komponuje się z granatem). Na państwa sypialnie proponowałbym np. kolor łososiowy czy beżowy. Przede wszystkim to spytaj dziecko o zdanie na ten temat, skoro ma być to jego pokój, to chyba nie warto narzucać mu swojego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 margots - pokoje miały być jasne i ciepłe, a ty szarości i białe meble polecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula80 17.05.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Przede wszystkim to spytaj dziecko o zdanie na ten temat, skoro ma być to jego pokój, to chyba nie warto narzucać mu swojego zdania. Dla syna mało wazny jest kolor, bardziej interesuje go jakie motywy będzie miał na ścianie czyli motory i samochody. A córce wszystkie kolory się podobają łącznie z czarnym więc muszę barwy sama wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 07.06.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Dla syna mało wazny jest kolor, bardziej interesuje go jakie motywy będzie miał na ścianie czyli motory i samochody. A córce wszystkie kolory się podobają łącznie z czarnym więc muszę barwy sama wybrać. No to problem syna masz rozwiązany, fototapeta z samochodami i motorami Jak miałem kilka lat, też mi zrobili taką tapetę, wtedy to był prawdziwy hit, powiew z zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts