Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc, kolory pokoi

Ula80

Recommended Posts

Witam!

Bardzo proszę o pomoc w doborze kolorów pokoi.

Wszystkie 3 znajdują się na poddaszu i mają skośne ściany.

2 pokoje będą dziecięce a jeden to nasza sypialnia.

1. pokój córki.jpgpokój córki.jpg

pokój córki ma skośne ściany oraz wnękę.Córka ma obecnie 3 lata .Nie mamy jeszcze wybranego koloru mebli więc jest większy wybór.

2. pokój syna.jpg

pokój syna.jpg

Synek ma 6 lat.Ma już swoje łóżko w kolorze granatowym.Reszta mebli jeszcze również nie wybrana.

3. Sypialnia

pokój1b.jpg

sypialnia.jpg

Chciałabym by wszystkie te pokoje były jasne i ciepłe.

Czy mogę liczyć na dobre rady?

Hmm nie jestem fachowcem, ale przeglądam sporo inspiracji w sieci i sam obecnie zastanawiam się nad kolorami ścian w moim mieszkaniu. W pokojach dziecięcych, moim zdaniem, warto zastosować barwy jasne, uniwersalne zamiast często wybieranego różu dla dziewczynki i niebieskiego dla chłopczyka. Myślę, że w pokoju córki dobrze wyglądałaby np. brzoskwinia, a u syna żółć (dobrze komponuje się z granatem). Na państwa sypialnie proponowałbym np. kolor łososiowy czy beżowy.

ja bym wszystkie pokoje na ten sam kolor machnęła. jedyna rzecz jaką zmieniłam w swoim mieszkaniu od wprowadzenia się (3 lata, już zaliczyłam mały remont) to właśnie ujednolicenie kolorów na ścianach - tęcza znudziła mi się po jakimś miesiącu. to była bardzo dobra decyzja. no ewentualnie w dziecięcych może być fanaberia w postaci kolorowej 1 ściany - ale niechaj i to będzie dodatkiem.

skosy stanowczo jasne (ciemne przytłoczą pomieszczenia)

Hmm nie jestem fachowcem, ale przeglądam sporo inspiracji w sieci i sam obecnie zastanawiam się nad kolorami ścian w moim mieszkaniu. W pokojach dziecięcych, moim zdaniem, warto zastosować barwy jasne, uniwersalne zamiast często wybieranego różu dla dziewczynki i niebieskiego dla chłopczyka. Myślę, że w pokoju córki dobrze wyglądałaby np. brzoskwinia, a u syna żółć (dobrze komponuje się z granatem). Na państwa sypialnie proponowałbym np. kolor łososiowy czy beżowy.

Przede wszystkim to spytaj dziecko o zdanie na ten temat, skoro ma być to jego pokój, to chyba nie warto narzucać mu swojego zdania. :)

Przede wszystkim to spytaj dziecko o zdanie na ten temat, skoro ma być to jego pokój, to chyba nie warto narzucać mu swojego zdania. :)

Dla syna mało wazny jest kolor, bardziej interesuje go jakie motywy będzie miał na ścianie czyli motory i samochody.

A córce wszystkie kolory się podobają łącznie z czarnym więc muszę barwy sama wybrać.

• 3 weeks później...
Dla syna mało wazny jest kolor, bardziej interesuje go jakie motywy będzie miał na ścianie czyli motory i samochody.

A córce wszystkie kolory się podobają łącznie z czarnym więc muszę barwy sama wybrać.

No to problem syna masz rozwiązany, fototapeta z samochodami i motorami :)

Jak miałem kilka lat, też mi zrobili taką tapetę, wtedy to był prawdziwy hit, powiew z zachodu :)